skąd mam wiedzieć. Sam czekam. Obawiam się tylko, że cena wzrośnie niestety. Daleko mi jednak do stwierdzeń, że Canon swiadomie wypuszcza bubla i siedzi cicho az się buble wyprzedadzą
Wersja do druku
"EOS 5D był ostatnim modelem z lustrzanek Canona, który nie umożliwiał kadrowania na ekranie"
Po 5D był jeszcze 30D i też nie miał Liveview.
"Producent w niewielkim stopniu zmienił konstrukcję wizjera"
Ale że jest jaśniejszy to już tester nie zauważył.
"Możliwości trybu wideo są imponujące w porównaniu do zastosowanego w pierwszej lustrzance kręcącej filmy ( opisywanym już przez nas modelu Nikon D90 ). Nie dość, że jest wyższa rozdzielczość, to jeszcze można podczas kręcenia użyć autofokusu ( w D90 ostrość ustawiamy tylko ręcznie ). Znakomite możliwości."
Och i ach. Tryb wideo jest całkowicie automatyczny i nie można ustawić przysłony / czasu, a detekcja kontrastu powolna (co sam autor jednak później zauważa). Faktycznie znakomite możliwości.
"Nieco rozczarowujące są wyniki testu dynamiki obrazu. Liczyłem, że zastosowanie matrycy profesjonalnego "deesa" pozwoli na osiągnięcie tak dużej rozpiętości tonalnej, jak w 1Ds Mark III"
Może i jest mniejsza, ale nie wiadomo jaka jest i o ile mniejsza. Bez konkretnych wyników testów to takie bajkopisarstwo.
"Na obrazie pojawi się co prawda szum, ale przypominający ziarno tradycyjnego materiału fotograficznego ( choć szum nie jest tak "dopracowany", jak na zdjęciach z Nikonów )"
ROTFL.
Mając puszkę 5DMII w rękach i robiąc nią zdjęcia stwierdzam, że jest LEPSZA od starej piątki. Nic nie straciła z "magii" poprzedniczki. Jeżeli komuś przeszkadza cena, ilość pikseli, AF, wielkie rawy, brak podaży przy cholernym ("cholera", to chyba dopuszczalne słowo:confused:) popycie, filmy HD, wielkość i jasność wyświetlacza, przyjazne menu i wiele innych dodatków niech sobie DARUJE ZAKUP tego nieudanego aparatu!
Nikon cmoknie was w ..... policzek a Sony nawet w..... usta jak sobie kupicie którąś z ich puszek.
Ale nie myślcie, że dostaniecie coś za darmo. A frustracje i jakieś psychodeliczne lęki wynikające z niskiej samooceny lub braku umiejętności (ew. pojęcia o fotografii), a najpewniej braku kasy na MII wylewajcie sobie przed lustrem.
Uparcie będę protestował przeciw niedojrzałym i dyletanckim postom, a co za tym idzie przeciw beznadziejnej, amerytorycznej pracy moderatorów. :!:
Co, świerzbi łapka przed sięgnięciem po kolejny czerwony kartonik? Śmiało! Wal chłopie! Pokaż władzę :-P
bo nie zdążyli wyprodukować takiej masy sprzętu. I coś czuję, że źle spozycjonowali cenę - obawiam się, że niestety wzrośnie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
i w ten sposób rodzi się plotka!
ludzie! wpadnie tu na chwilę ktoś, kto szuka informacji i będzie miał kilka postów na temat tego, że zły obraz i tym podobne pierdoły od osób, które tej puszki nie miały w rękach....
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
jak stara piątka wchodziła do sprzedaży, to dostępne w necie sample też były do wyrzygania (przepraszam Viteza za wulgaryzm)
Jestem ignorantem testowym, robię landszafty, portrety córek itp, a nie linijki, więc jestem wdzięczny kubamanowi, że zamieścił swoje sample... niemniej na podstawie kilkuset zrobionych nową piątką fotek , stwierdzam, że MOIM ZDANIEM, DLA MOICH POTRZEB jest fajniejsza niż stara....
Muszę ją tylko "okiełznać" w niektórych szczegółach. :mrgreen:
Może ma jakieś ukryte wtopy, zasadzki, niedociągnięcia, ale na razie się nie objawiły.:wink:
A ja mam nową piąteczkę i jest to dla mnie cudo!! Stara wysiada i juz ją sprzedaję!! Super :-))
No to teraz nam się kolego wytłumacz. Tylko bez wykrętów prosimy :lol:
http://www.canon-board.info/showpost.php?p=460301
P.S
Zapomniałem spytać. Co będzie w 5D3 i kiedy? :lol:
Tylu posiadaczy, rzućcie jakieś zdjęcia, koniecznie ,,z magią'':)