Ano dawno... niektórzy widzowie poczuli się zawiedzeni.:-(
Przy okazji tych fotek wyszedł jeden mankament (kilka razy już podnoszony): byłyby fajniejsze w odbiorze na ciemnym tle...
Wersja do druku
no to kurcze zmien sobie tło ;) tam na dole w "technicznym" podali jak to zrobić
U mnie jest ciemne tło i zdjęcia wyglądają technicznie ok...ale nie zachwycam się nad nimi...chyba generalnie ostatnio jestem zniesmaczona takimi rozbielonymi zdjęciami bo sama coś nie coś próbowałam i...może mi się opatrzyło? No nie wiem....nie wiem....mojego zdania prosze nie brać pod uwagę...ja tu tylko sprzątam :D
O widzę, że trzeba znowu uderzyć na karkonoskie szlaki, bo ładnie śniegu nasypało. A zdjęcia ładne:)
Oba ładne - z tym że wolę pierwsze :)
To tam już tyle śniegu?? Lubię kompozycję mgły i śniegu. Oba zdjęcia mi się podobają. Czy na pierwszym zdjęciu ktoś widzi turkusowy zafarb w niektórych miejscach na śniegu, czy muszę skalibrować monitor?
Nie ma żadnego powodu, dla którego nie byłabym zadowolona, że mieszkam nad jeziorami. Poza... możliwością robienia takich zdjęć.
normalnie zimno mi się zrobiło brrrrr, :). Szacunek
Odkopię trochę temat :
Gdzie można sprawdzić które szlaki są aktualnie otwarte? Chciałbym się wybrać w
Karkonosze na tydzień na zdjęcia i nie wiem czy się opłaca, bo wyjdzie na to, że będę mógł robić foty tylko przez okno schroniska :D
Czy może łazisz na własne ryzyko po zamkniętych szlakach.
Zamknięte są, jak co roku:
- podejście do Przełęczy pod Śnieżką przez Jar Łomniczki
- Droga Jubileuszowa z Przełęczy na Śnieżkę, wchodzi się tylko szlakiem czerwonym, warto mieć kijki trekkingowe a do schodzenia to i raki czasami się przydadzą, gdy "dupozjeżdżacze" wyślizgają zbytnio szlak
- przejście z czarnego szlaku na kopę, przez Biały Jar, do Strzechy Akademickiej (obowiązuje przejście zimowe, górą)
- niebieski do Samotni (idzie się teraz drogą dojazdową do schroniska)
- zielony z Hali pod Łabskim Szczytem do Rozdroża pod Śmielcem, przez stawki pod Śnieżnymi Kotłami
- żółty z Hali po Łabskim Szczytem na Łabski Szczyt (obowiązuje wejście zimowe, w górę wzdłuż wyciągu i potem głównym szlakiem karkonoskim)
- kilka szlaków leci w wersji zimowej, kilkadziesiąt metrów obok trasy letniej
Do chodzenia po zamkniętych szlakach trzeba mieć:
- rakiety śnieżna i kije, inaczej to droga przez mękę
- kasę na mandat
- spisany testament, wszystkie zamykane na zimę szlaki karkonoskie charakteryzują się tym że regularnie schodzą tamtędy lawiny, które w dodatku bardzo łatwo samemu wywołać
A miałbyś ochotę zaproponować jakiś plan wycieczki na dla grupy studentów w miarę obytych z łażeniem po górach i jednego canoniarza? Dla ciebie to pewnie dość łatwe, bo siedzisz w temacie.