Nie jestem niczyim adwokatem. Wyraziłem tylko swój pogląd, że wyjeżdżanie z osobistymi wycieczkami, po nazwisku na forum do osoby, która nie dość, że występuje pod nickiem, to nawet nie brała udziału w battle to zwykłe buractwo.
Wersja do druku
Nie jestem niczyim adwokatem. Wyraziłem tylko swój pogląd, że wyjeżdżanie z osobistymi wycieczkami, po nazwisku na forum do osoby, która nie dość, że występuje pod nickiem, to nawet nie brała udziału w battle to zwykłe buractwo.
chopy dajcie se po strzale i basta:mrgreen:
ale jazda :D :D :D o rany jak babskim pokoju w akademiku :D :D
Perqista gra toczy sie o przyslowiowa pietruszke i nikt nie strzela focha. mam prawo wyrazic swoje zdanie a latwiej jest mi dyskutowac o slabych zdjeciach niz o dobrych bo tych nie trzeba reklamowac :-) a to ze napisalem ze nie bede bral juz udzialu w zbiorowym battle no coz drugi raz wzialem udzial w zbiorowce (wczesniej w I ogolnym CB) i uwazam ze wyniki sa lekko wypatrzone (a moze poprostu publika nie dorosla) wole juz zdecydowanie powalczyc na ringu 1vs1. Zreszta powinienes sie cieszyc z mojej decyzji bo nie bede marudzil :D Ciesze sie ze Cichy cos widzial w mojej fotce i jego glos jest dla mnie znaczacy. Perqsista nie przemawia do mnie argument o balaganie w kadrze, efekt Pragi w tle (wlasnie o to chodzilo zeby bylo widac to co dla Pragi najwazniejsze) i centralny kadr (to byla mala barka nie titanic) to rzeczy ktore bym powtorzyl. za bardzo widzisz efekt lampy blyskowej? u mnie na Eizo i na wydruku jest "cukiereczek" - pamietaj ze to byla noc.
Nie dasam sie na nikogo i nikogo nie chce obrazac poprostu jestem w tym temacie lekko przewrazliwiony bo pracuje w zakladzie foto gdzie na okraglo walkujemy te tematy i mamy z nimi do czynienia dlatego tez nie moglem patrzec na smutne minki mlodych czy tez przecietne zdjecie z USC (juz widze pytanie szefa gdzie sie podzial Pan Mlody w kadrze). Zreszta jedna z wypowiedzi uzytkownikow pod zdjeciami glosi cytuje z pamieci "dobre zdjecie w lustrzanym odbiciu". ja tam lustra nie widze! ale po dluzszym wpatrywaniu faktycznie kawalek ramy widac (tzn teraz wiem ze to rama bo ktos zasugerowal) i rodzi sie pytanie "po co w lustrzanym odbiciu ten kadr"?? ja rozumiem standardzik czyli panna mloda malujaca sie przy lustrze ale podpis w lustrze?? zreszta samo zdjecie az sie prosi zeby wrzucis do PSa i pobawic barwami.
jeszcze raz powtorze nie zywie do nikogo urazy i nikogo nie mialem zamiar obrazic. wzialem udzial w konkursie bo chcialem sie sprawdzic na tle innych a wyszlo jak wyszlo. pokazalem nasz konkurs wszystkim na zakladzie i wszyscy patrzyli na zdjecia z politowanie (poza 4-5 ktore naprawde sa OK). nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem. CB to forum skupiajace szereg ludzi a kazdy z nas ma inny gust i inne spojrzenie na swiat. Ta dyskusja ma cos w niesc do teamtu. Dyskutujac o zdjeciach uczymy sie je lepiej robic...
perqsista jak uwazasz ze jestem burak to moze i tak jest
ze jestesmy czlokami cb to nie znaczy ze musimy kolegami
ale znowu odbieglismy od tematu czyli zdjec i ich jakosci
wiec koncze wywod na temat nickowi i nazwisk
No właśnie tego nie mogę zrozumieć:)
Jak ktoś się nie zachwyca jakimś tam zdjęciem to znaczy że publika nie dorosła.
BTW w finale zdjęcie, które mi się najbardziej podoba nie ma większych szans na zwycięstwo no i co z tego. Mam ogłosić z tego powodu, ze wyniki są wypatrzone?;)
czyli jednak mamy tu profi...hm..:confused:
c42, istnieją pewne różne zasady komponowania i są po to by je czasem łamać, ale ty napewno o tym wiesz. A o gustach się nie dyskutuje...:roll:
Zdjecie na ktore oddalem glos w fianle tez nie wygra zeby Ci ulzylo :-) a zeby nie bylo ze walkujemy tylko temat mojego zdjecia (uparcie bedziesz drazyl ze z tego powodu mam focha a tak naprawde Ty go masz bo ktos ma inne zdanie od Ciebie) to wezmy na zab zdjecie nr1 z drugiego koszyka. moim zdaniem jest kapitalne i jedyne do czego moge sie przyczepic to ze czarny garnitur totalnie zlewa sie z tlem :-)
zeby nie bylo ze nie widze ladnych zdjec podam moje typy ktore sa OK:
koszyk1: 1
koszyk2: 1,3,5,6
koszyk3: 4,5
Marekb: o gustach nie dyskutujemy ale o zdjeciach mozna czy nie mozna na lamach forum poswieconego fotografii? ach zapomnialem to forum onanistow sprzetowych :>
Z przyjemnoscia poslucham innych co maja do powiedzenia na temat zdjec. MarekB i Perqsista czekam z niecierpliwoscia na Wasza recencje napiszcie prosze co Wam sie podobalo, co Was urzeklo i co bylo w Waszych oczach kapitalnie, napiszcie takze co bylo slabe i dlaczego!! Latwiej jest atakowac innych wypowiadajcych sie na temat prac niz sklecic konstruktywna wlasna mysl...
c42, napisanie przez ciebie,że ci sie podoba zdjecie 1,3,5,7,12... to chyba nie jest konstruktywna analiza, ocena ani nawet mysl:(
napisalem "zeby nie bylo ze nie widze ladnych zdjec podam moje typy ktore sa OK:"
ech widze ze nie pogadamy bo masz juz bycze nastawienia do calej sprawy. we wczesniejszych postach napisalem co mnie zniesmaczylo zrob to samo chocby na dwoch zdjeciach. tak naprawde nie chcesz wdac sie w rozmowe tylko bawisz sie w gadki-szmatki jak dziecko w piaskownicy. i co znow odbijesz ping-ponga?