Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Mnie też się wydaje, że w wypadku Canona to przemyślana decyzja.
Ta firma od dawna jest liderem sprzedaży a nie liderem innowacji - i chcą taki konsensus zachować jak najdłużej (w końcu jest to doskonały sposób na utrzymanie dobrej dochodowości). Trudno się im dziwić - w końcu to oni najlepiej wiedzą na ile "betonowy elektorat" DSRL w dalszym ciągu stanowi dla nich rdzeń dochodów. Dopóki tak będzie, nie będą kanibalizować swojej własnej sprzedaży.
Nie mam również żadnych wątpliwości, że to będzie się dobrze sprzedawać. Szczerze mówiąc przeciętny użytkownik DSRL/MILC ma głęboko w tylnej części ciała DR czy poziom szumu matrycy. To są elementy o których możemy sobie dyskutować na forach fanbojów ale na pewno nie jest to żadnej element wpływający znacząco na sprzedaż.
p,paw
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Przesadzasz, to może być dobry strzał. Może Canon uznał, w przeciwieństwie do Nikona, że jeszcze nie czas na zabijanie lustrzanek?
Pora na betatesterów i spokojne podejmowanie decyzji.
Skróciłem myśl. Mam na myśli długofalowe podejście do wielu aspektów z punktu widzenia klienta. Co do reszty to się zgadzam. Może też być już gotowy zaawansowany projekt wyższego modelu.
Wyższy model pewnie będzie następcą przestarzałego 5dsr z pierdyliardem megapikseli. Czyli ten R to Z6. Ciekawe czy natepca serii 1 będzie miał lustro, bo to najwięcej nam powie o przyszłości lustrzanek. Wydaje mi się, że jeszcze się na to nie zdecydują. Będzie tylko badanie rynku jak z M i powolna ewolucja.
Niech się wszyscy szybko przesiadają na ML. I wyprzedają stare eLżbiety za 1/7 ceny ;)
duze te szkła
Natomiast RF 50/1.2 - ma ważyć 950g.
Gdzie EF 50/1.2 to 590g.
Gdzie tu logika i zysk z braku komory lustra
Cytat:
Zamieszczone przez
szwayko
...
Gdzie tu logika i zysk z braku komory lustra
To pewnie cena za ostre rogi na pełnej dziurze. Po co ostre rogi? Są niezbędne do lepszego wypadania w testach. No i dla jeleni. Jak już się ma rogi, to lepiej mieć ostre niż tępe. Jeśli chodzi o fotografię, to z trudnością przychodzi mi do głowy motyw mający brzegi w GO przy f/1,2.
Cytat:
Zamieszczone przez
szwayko
Nowy EF 50/1.2L lub nawet 1.4 też będzie tyle ważył. O ile w ogóle go odświeżą ;) tak sobie trochę spekuluje, że Canon uznał szklarnię EF za kompletną i teraz skupi się na nowych bagnetach. Czy tego chcemy, czy nie to na pewno rozpoczął się nowy rozdział. Przypomnijcie sobie pierwszego eosa M jak się prezentował na tle konkurencji a jak wyglądają nowe iteracje tej linii. Myślę, że te niższe modele mówią więcej o przeszłości niż seria 1D.
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
To pewnie cena za ostre rogi na pełnej dziurze. Po co ostre rogi? Są niezbędne do lepszego wypadania w testach. No i dla jeleni. Jak już się ma rogi, to lepiej mieć ostre niż tępe. Jeśli chodzi o fotografię, to z trudnością przychodzi mi do głowy motyw mający brzegi w GO przy f/1,2.
Dziwnie się czuję... ;-)
Musze przytaknąć :D
Kilogramowe pięćdziesiątli zrobią przęłom w cenie i zapotrzebowaniu na duże torby ale nie w jakości samych zdjęć. Być może oprócz rogów dojdzie nieco lepsza rozdzielczość. Ktoś czuje parcie na takie szkło?
Poza tym fajne, zgrabne body. Myślę, że prezentujące rozsądne podejście pod względem wagi i wymiarów i do tej puszki kilogramowa 50tka? Do 1dx to może być ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
szwayko
A kto powiedział, że ma być. To marketing propagował ten bełkot (przy apsc czy M4/3 czesciowo tak). Owszem da się trochę mniejsze szkła zrobić ale to nie będzie kieszonkowe przy FF. Jedyny zysk to AF (większe pokrycie oraz bajery typu rozpoznawanie celu AF) I tyle. Marketing jest od kreowania popytu a ludzie od łapania go jak pelikany rybę. Poza tym doszła mania na super jasne stalki z super wysoką rozdzielczością...
Zastanawia mnie dlaczego DPR milczy na temat EOSa R?