Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Jak dla mnie 5d4 nie wnosi wiele nowego względem mk3. AF ten sam + większa rozdzielczość. Na dzień dzisiejszy na backup wolałbym drugie mk3 lub bardziej 6d2 albo właśnie nowe R (zależnie od środków) :)
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Jak dla mnie 5d4 nie wnosi wiele nowego względem mk3. AF ten sam + większa rozdzielczość. Na dzień dzisiejszy na backup wolałbym drugie mk3 lub bardziej 6d2 albo właśnie nowe R (zależnie od środków) :)
wydaje sie wnosi nową matrycę - taką trochę bardziej zbliżoną do tego co oferuje konkurencja
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
wydaje sie wnosi nową matrycę - taką trochę bardziej zbliżoną do tego co oferuje konkurencja
To prawda. Pominąłem ten aspekt, bo w mk3 matryca jest już bdb a w 6d2 i R nawet lepsza. W nowszej puszce liczę na znacznie lepszy AF i w tej chwili nie wyobrażam sobie już pracy bez obrotowego ekranu :) to są elementy, które coś wnoszą względem 5d3.
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
To prawda. Pominąłem ten aspekt, bo w mk3 matryca jest już bdb a w 6d2 i R nawet lepsza
to takie zaklinanie rzeczywistości, w R jest ta lepsza czyli trochę gorsza niż u konkurencji, w mk3 i 6d2 to zabytek technologiczny - uprzedzając dywagacje na temat światłomierza umiejętności, potrzeb i co tam jeszcze można w temacie wymyśleć - używam 6D i jestem zadowolony co nie zmienia faktu że to zabytek technologiczny - ciekawe co będzie w tej R? o megapikselach 6DII (przyszły entry level :mrgreen: jakby R nie było ostro przecenionym entry levelem :mrgreen:) - trzykrotnie odgrzany zabytek technologiczny?
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
to takie zaklinanie rzeczywistości, w R jest ta lepsza czyli trochę gorsza niż u konkurencji, w mk3 i 6d2 to zabytek technologiczny - uprzedzając dywagacje na temat światłomierza umiejętności, potrzeb i co tam jeszcze można w temacie wymyśleć - używam 6D i jestem zadowolony co nie zmienia faktu że to zabytek technologiczny - ciekawe co będzie w tej R? o megapikselach 6DII (przyszły entry level :mrgreen: jakby R nie było ostro przecenionym entry levelem :mrgreen:) - trzykrotnie odgrzany zabytek technologiczny?
Ale nie rozumiem jaki problem? Wystarczy kupić te niesamowicie postępowe puszki konkurencji - jak rozumiem jedynie słusznej firmy 8-) i nie tracić czasu tutaj na uświadamianie .....
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
to takie zaklinanie rzeczywistości, w R jest ta lepsza czyli trochę gorsza niż u konkurencji, w mk3 i 6d2 to zabytek technologiczny
A mi głupiemu podoba się obrazek z M50...
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Ale nie rozumiem jaki problem? Wystarczy kupić te niesamowicie postępowe puszki konkurencji - jak rozumiem jedynie słusznej firmy 8-) i nie tracić czasu tutaj na uświadamianie .....
chciałem tylko odrobinę stonować ten mit o bardzo dobrych matrycach żebyśmy się nie zagubili w naszych rozważaniach - wydaje się że cała konkurencja używa nowszych technologii? nie tylko jedynie słuszny producent, ktoś jeszcze jest z tyłu?
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
mi to nawet się podoba obrazek z mojej xperii jak wysyłam mmsa :mrgreen: do znajomych - każdy aparat znajduje swoje zastosowanie, a co dopiero taki m50 ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
chciałem tylko odrobinę stonować ten mit o bardzo dobrych matrycach żebyśmy się nie zagubili w naszych rozważaniach - wydaje się że cała konkurencja używa nowszych technologii? nie tylko jedynie słuszny producent, ktoś jeszcze jest z tyłu?
Czyli jak konkurencja odstaje w innych dziedzinach to też będziesz przypominał w każdym możliwym miejscu :p?
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
Canonem ciężko się robi zdjęcia pod słońce lub wogóle ciężko się robi zdjęcia jak się nie wie co to światło :)
Tak serio jednak mówiąc to różnice pomiędzy najlepszymi a canonowymi matrycami (które nie są w pełni isoless i nie mają pełnej mulistackowej budowy i prędkości) są tak naprawdę aptekarskie.
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
No ale nie wiem czy wiesz, że na DXO to tak nie bardzo wypadł więc chyba powinieneś to jeszcze przemyśleć :mrgreen:...