Wersja do druku
To wrzucę parę świeżych portrecików do objeżdżania :P
1)
2)
3)
Robione 400D + 70-200 4L, w większości na ISO400 i f/4,0... Mam jeszcze jedno fajne, KIT'em zrobione, ale niestety facecik był zbyt enegriczny i się mazy zrobiły z jego twarzy...
allgsm.pl - przy oczach coś majstrowałeś w PS?
igi coś mi trójka nie pasuje, choć do końca sam nie wiem czemu, może przez brak kontaktu wzrokowego...
Allgsm, pomijając te białka :D to IMHO zbyt krótka ogniskowa do takich zbliżeń. Niestety, ale twarz jest mocno przerysowana, nie wygląda to dobrze. Sam jakiś czas temu zapłaciłem frycowe i miałem parę potencjalnie niezłych fotek do kosza z tego samego powodu. Od tej pory używam 50tki tylko do szerszych kadrów (i tam sprawdza się wyśmienicie).
Do takich ciasnych kadrów masz znacznie lepsze szkło, czyli 85-tkę oczywiście.
A odkupilem od znajomego 50-tke i musialem sie pobawic ;-) Pozatym 85 byla za dluga zeby zrobic to zdjecie.
Ten kolo to nie w PS-ie ,a odbite swiatlo od sciany ktora jest pomaranczowa ;-) Czasami fajnie to wychodzi ale tutaj chyba za blisko sciany bylismy.Cytat:
Oprócz tego albo przekombinowana kolorystyka albo źle dobrany podkład - przecież twarz Twojej żony wyszła czerwonopomarańczowa.
Tak lepiej ?
Trochę lepiej, ale w cieniach i tak za bardzo "wyłazi" pomarańczowy.
Coś złego dzieje się przy dolnym „uście” Ale to i tak nie ma znaczenia bo w oczach jest za wiele odbić. Do tego broda nieco za wysoko.