Odp: Kalibracja 5d3 - sens?
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotopstryczek
5D3 premiera - WOW jaki AF super WOW
Wtrace się w tę wypowiedź:
Świadomie i z rozmysłem zmieniłem system .
Z Pentaxa K-5 z zestawem dobrych szkieł,na C 5D3 z zestawem dobrych szkieł.
Po 1,5 roku powiem:
-zestaw C jest lepszy od zestawu P,
ale
nie zjada go na śniadanie.
Nie jest to różniaca porażająca
odejmujjac kwestię : APS-C vs FF
A tzw:stosunek: cena do jakość ,należy do Pentaxa.
AF Canona:
spodziewałem się jakiegoś szoku w AF , a tu tylko troche lepiej od Pentaxa.
Być moze jest to nadmiar wymagań ,inspirowanych świetnymi fotkami zawodowców .... .
A niedostatek warsztatu chcę nadrobić sprzetem ?
Jest to bardzo mozliwe.
Kończąc wynurzenia:
to swietny system ,świetne body (5D3),
po 1,5 roku wciąz odkrywam nowe mozliwosci tego sprzętu
i pewnie wszystkich mozliwosci nie wykorzystam.
Ale sie będę starał :mrgreen: .
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotopstryczek
5D3 premiera - WOW jaki AF super WOW, minęło trochę czasu, same narzekania na forum.
6D, 7D to samo, 7D2 również powinien zachować standardy :lol:
Jeśli się nie mylę, oprogramowanie serwisowe pozwala na kalibrację grup punktów, czyli centralny F2.8 może mieść inną wartość kalibracji od bocznych z czułością F5.6.
Gadanie. Jak cos nie dziala to trudno to chwalic, zwlaszcza ze nie jest to tanie.
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
Gadanie. Jak cos nie dziala to trudno to chwalic, zwlaszcza ze nie jest to tanie.
Mam na myśli to, że wszystko ładnie pięknie wygląda na papierze (specyfikacja). Później przychodzi praktyka wymagających użytkowników (nie testerów/blogerów) i klops.
Aparatu tego używam od ponad roku i żadnych klopsów :p. Zdarzają się jednak kotlety :D , ale tu aparat sobie doskonale radzi :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
No i to nawet wśród osób które żadnego z tych body nie miało w ręku :lol:.
He, he są już narzekania na 7DII?
Wyjątkowo dużo mam nietrafionych 5D3 z C100L, bardzo dobrze jest, również na bocznych, z S35 1,4, C50 1,4 nie wspominając o ciemnych f4. Trochę strach wysyłać do kalibracji C100L, żeby nie zepsuli pozostałych więc robię więcej fotek, któraś będzie dobra :)
Cytat:
Zamieszczone przez
latant
He, he są już narzekania na 7DII?
No jasne :D. Właściwie to już jest jasne że do niczego się toto nie nadaje ;).
bo wlsnie 7d doczekal sie statusu aparatu legendarnego , a wszystko po nim to tandeta
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
bo wlsnie 7d doczekal sie statusu aparatu legendarnego , a wszystko po nim to tandeta
Obys nie wykrakal. Moze 7d dostal taki af bo pasowalo go sprawdzic 1,5roku przed nowym flagowcem. Moze canon zna problemy w 5dmk3 ale o tym nie mowi. Teraz poczekaja na narzekania kalibracje a za jakis czas wypuszcza puszki z tym systemem dzialajacym calkowicie bezproblemowo.
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
Obys nie wykrakal. Moze 7d dostal taki af bo pasowalo go sprawdzic 1,5roku przed nowym flagowcem. Moze canon zna problemy w 5dmk3 ale o tym nie mowi. Teraz poczekaja na narzekania kalibracje a za jakis czas wypuszcza puszki z tym systemem dzialajacym calkowicie bezproblemowo.
Czyli co, za 1,5 roku 5DmkIV z wreszcie bezproblemowo działającym AF-em :confused: Jak dla mnie, to obyś wykrakał :)