Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
Gorzej gdy paliwa na tych autostradach zabraknie ;) Ale z tego co widziałem Panas S1 to dopiero ma apetyt :) Wiadro bakterii nie wystarczy tak żłopie paliwo ;)
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Pytanie jeszcze pod co ten zestaw sprzętowy? Bo jeśli pod video to identyczną ilość baterii przygotowaliby do 6d2 czy 5d4. Aż tak ta Rka nie żre :D Choć faktycznie te nowe dslr jeśli chodzi o żywotność baterii w foto, przez wizjer optyczny rozpieszczają. W
6d2 2200-2400 zdjęć/baterię podczas całodziennego reportażu to norma...do czasu gdy polubimy się z LV co wciąga bo DPAF działa świetnie. Wtedy już nie jest tak różowo ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Pytanie jeszcze pod co ten zestaw sprzętowy? Bo jeśli pod video to identyczną ilość baterii przygotowaliby do 6d2 czy 5d4. Aż tak ta Rka nie żre :D Choć faktycznie te nowe dslr jeśli chodzi o żywotność baterii w foto, przez wizjer optyczny rozpieszczają. W
6d2 2200-2400 zdjęć/baterię podczas całodziennego reportażu to norma...do czasu gdy polubimy się z LV co wciąga bo DPAF działa świetnie. Wtedy już nie jest tak różowo ;)
Rka akurat żre tyle samo prądu czy robi zdjęcia czy nie. W sensie, czy zrobisz 400 czy 2000 w ciągu 4 godzin ( aparat non stop włączony z transferem wifi) to i tak padnie po tym czasie.
Re: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
oj ta, oj ta...
przerobic na power bank USB (w koncu nie na darmo zrobili w R :D :D :D ) i spokojnie na caly dzien wystarczy:
https://i.ebayimg.com/images/g/2zcAA...7kX/s-l800.jpg
jak z tym zaj* radzieckim zegarkiem... wszystkomajacy, grajacy melodyjki, krecacy filmy, sprawdzajacy pogode w Teheranie... tylko nieporeczne baterie :mrgreen:
no ale jak ktos nie wie, to mozna smialo piec historyjke, ze nowe lepsze, bo mniejsze i lzejsze :twisted:
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Rka akurat żre tyle samo prądu czy robi zdjęcia czy nie. W sensie, czy zrobisz 400 czy 2000 w ciągu 4 godzin ( aparat non stop włączony z transferem wifi) to i tak padnie po tym czasie.
A bez wifi?
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
A bez wifi?
Tak samo praktycznie.
90d wygląda super, przydałoby mi się takie body, byłoby zespawane z 300 2.8, niestety 7d mk1 i mk2 to kupa jeśli chodzi o matryce :(
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Tak samo praktycznie.
to chyba mamy rożne eRki:roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
to chyba mamy rożne eRki:roll:
Jest "gdzieś w necie" pokazane zużycie energii przez "teraźniejsze" bezlustrkowce, nie pamiętam czy są tam dane o R.
Najwięcej energożerne są :
- EVF,
- potem Wi-Fi przy słabym sygnale, przy silnym spada na 3 pozycję
- wyświetlacz
- "robienie zdjęć" z obsługa kart
jp
W ostatnią sobotę na eRce zrobiłem 1200 zdjęć i zostało 5% oryginalnego aku. Z tym, że ja bardzo dużo przeglądam foty na ekraniku.