Również miałem okazję kupić tam trochę sprzętu. Profesjonalnie, szybko i uczciwie. Czegoś nie dosłali, ja nawet nie zauważyłem ale miła Pani zadzwoniła, przeprosiła i dosłała na koszt własny. Polecam.
Wersja do druku
Również miałem okazję kupić tam trochę sprzętu. Profesjonalnie, szybko i uczciwie. Czegoś nie dosłali, ja nawet nie zauważyłem ale miła Pani zadzwoniła, przeprosiła i dosłała na koszt własny. Polecam.
Chciałbym napisać inaczej niż wszyscy przede mną - ale niestety nie mam takiej możliwości. Towersivy nie pozostawia żadnych nadziei - realizacja zamówienia, czas wysyłki i przede wszystkim towar - wszystko załatwione PERFEKCYJNIE.
Jeszcze raz dziękuję i życzę Wesołych Świąt
Ja zrobiłem swoje pierwsze zakupy u Towersa. I co? Jestem mega zadowolony. Czytałem opinie na forum przed zakupem i wydałbym każdą sumę w Foto-Ivy.
Mogę tylko serdecznie polecić ;-)
Merry Christmas and a Happy New Year to all
Kolejne zakupy u Towersa i kolejne pozytywy ! Wszystko w 100% zgodne z zamówieniem i jak zawsze na czas !
Kupowałem u nich puszkę i chyba ze 2 szkiełka, wszystko bez problemowo, doradzili, podpowiedzieli, szybko wysłali, miły dobry kontakt, wszystko na plus :)
Po raz kolejny udany zakup :) . Jak zawsze dobra cena, szybka dostawa, szkło konkret. Dzięki Towers i do następnego razu. Wszelkiej pomyślności w 2011 dla Ciebie i klientów.
Po raz pierwszy i zapewne nie ostatni robiłem zakupy w tym sklepie. Samyang 8mm f3.5 z mocowaniem canona przeszedł szybko i bez problemów. Profesjonalny kontakt.
Ja tu jeszcze wrócę ... czy to jasne ;)))))))
A ja myślałem, że Wy (Foto-ivy) to jednak trochę starsi jesteście :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ostatnio kupiłem baterię bp511. Dobry kontakt ze sprzedawcą, szybka wysyłka, polecam!
co tu dużo mówić - perełka wśród sklepów internetowych: świetny kontakt, profesjonalne doradztwo, produkt zgodny z opisem, szybka wysyłka i tani kurier. Brałem C85 1,8 i drobiazgi.
Kolejne udane zakupy w www.foto-ivy
Tym razem 135L oraz 85 f 1.8
Do tego drobiazgi jak
wyzwalacze radiowe Pixel PAWN Canon
oryginalne Baterie do 5DmkII
karta SANDISK COMPACT FLASH Extreme 32GB...
-------------------------------------------------
O cenach nie będę pisał bo konkurencja podpali Towersowi biuro z zazdrości ;)
Sprzęt jak zawsze sprawdzony i sprawny w 100%
foto-ivy od początku mich zakupów trzyma fason i skutecznie opróżnia moje kieszenie :D za co jestem im wdzięczny ...
Na pewno tam wrócę tym razem pewnie po 24mm lub 50mm
Pozdrawiam Towers ciebie i całe Foto-ivy i raz jeszcze dziękuję za sprzęt
Ja w listopadzie kupiłem w Foto-ivy 70-200 f2.8 IS II. Miły kontakt, szybko zrealizowana przesyłka, jestem bardzo zadowolony, na pewno kupię jeszcze przed wakacjami 100mm macro L IS. Bardzo polecam.
Czy może mi ktoś wyjaśnić fenomen kupowania w sklepach "u Cichego", albo w tym?
Ceny są porównywalne (lub wyższe) niż w normalnych sklepach, gdzie towar można jednak zbadać organoleptycznie itd.
Czy w foto-ivy ten sam sprzęt jest lepszy, "przebrany", lub - jak u Cichego- "ostry"?
Jedynym rozsądnym wytłumaczeniem może być spora odległość między miejscem zamieszkania kupującego a sensownym sklepem (np. trzeba jechać pociągiem 2h), zwykłe lenistwo, pośpiech, lub braki w zaopatrzeniu "realnych" sklepów (co często się zdarza, niestety).
Oczywiście, nikogo nie odwodzę od kupowania sprzętu u wymienionych sprzedawców, jestem tylko ciekaw, dlaczego??
U mnie zwykłe lenistwo. Piszę - pytam, zamawiam, płacę, czekam, jest :D.
I takiej "nudy" jak u Kolekcjonera życzmy wszystkim. :)
Jest taniej i zawsze jest ok :)
Nigdy nie miałem nie ostrej sztuki a kupiłem u Towersa w foto-Ivy już 6 szkieł z tego trzy L trzy nie L oraz dwie piątki dwie lampy 580ex ....znajomym tez polecam są zadowoleni...
Tylko Kolekcjoner podał sensowny powód: lenistwo. Rozumiem i szanuję.
Reszta tylko zapewnia o lojalności.
Sam bym kupił, gdyby ktoś mnie przekonał.
dołączę się do pozytywnych opinii na temat sklepu foto-ivy, kontakt, przesyłka i cała otoczka bardzo pozytywna, nawet odręczny list z przeprosinami w środku był całkiem zabawny !
To ja dodam kolejny, moim zdaniem sensowny powód: obsługa klienta po sprzedaży.
Gdy okazało się po ponad pół roku, że mam problem z FF z 50/1,4 Towers sam zaproponował, że obiektyw wymieni (ja się orientowałem jak wygląda wysyłka do serwisu).
Ciekawe, co Towers zrobił z tym Tw. półrocznym obiektywem...
Dał do siebie w komis?
Kupując w sklepie, możesz od razu sprawdzić, jak działa dane szkło z konkretnym body. Przy wirtualnych zakupach takiej możliwości nie ma.
Nie, nie dał w komis ani nie sprzedał innej osobie.
Ja wiem co zrobił, a jak Ty jesteś ciekawy to napisz do niego.
igor58 ty mówisz o czym czego nie znasz my o czymś z czym mieliśmy kontakt i sobie chwalimy ...Dla mnie priorytetem jest cena i zawsze mam u niego lepszą cenę niż gdzie indziej być może też na to zapracowałem ale taki jest fakt Fotoivy ma dobre ceny ...Nigdy się nie naciąłem na żadnych zakupach ...Kiedyś chciałem oszczędzić i kupiłem zamienniki baterii do 5DmkII okazało się że greep ich nie widzi ani ładowarka ...Odesłałem i dostałem do wyboru nowy komplet lub oryginały w świetnej cenie...Wiem też że wielu ludzi używa tych zamiennych baterii z powodzeniem u mnie było inaczej ale wszytko dobrze się skończyło bo Towers (Łukasz) to normalny człowiek jak większość ludzi z tego forum który połączył pasję z biznesem i wychodzi mu to bardzo dobrze ...Nawet gdybym miał wydać te same 10 tysięcy u niego czy w wielkiej Pixmani na takich samych warunkach to wydał bym u niego bo sam prowadzę działalność i wiem że własny biznes nie jest w tym kraju taki prosty jak się wielu ludziom wydaje ...wiec nie widzę powodu aby nie napisać kilku pozytywnych słów o foto-ivy skoro na to zasługują ...Zapewniam was że gdyby Towers dał jakąś plamę wspomniał bym o tym na forum :)
Jedyna wadą Towersa jaką znam jest to że nie umie się rozdwoić i być w kilku miejscach na raz ;) ale chyba pracuje nad tym ze swoją Ivą ;)
igor58 - prowadze stacjonarny sklep, sporo osób z tego forum odbiera sprzęt osobiscie, nasza firma nie jest tylko adresem www w sieci, tak więc każdy kto ma ochote, może podejść, podjechać i sprawdzic wszystko na miejscu. Ten wątek nie służy temu aby udowadniać u kogo i na jakich zasadach kupować, nikt a tym bardziej ja nie chce odwodzić Ciebie od zakupów w twoim miejscu zamieszkania. Tak więc Bardzo Prosze nie ciągnąć OT. Jesli masz jakies pytania to skieruj je do mnie osobiscie, na PW, @, badz telefonicznie.
ceny niższe niż u Towersa? :-)
w przeciągu 15 miesięcy kupiłem tu 5d2, 85L, 35L, 100L, za każdym razem robiłem rozpoznanie rynku - Towers dawał najniższą cenę. Dodatkowy plus za błyskawiczną przesyłkę, sporo kupuję przez internet - nie tylko foto, ale i AGD, RTV - Foto-Ivy w porównaniu do innych załatwia to naprawdę błyskawicznie
no i jeszcze zaufanie...
Co do obsługi posprzedażnej - nie miałem okazji korzystać, dla mnie to też dowód, że nasz kolega jakiegoś chłamu typu refurbished nie sprzedaje
Igor58 - jeśli masz namiary na tańszych i solidniejszych - z chęcią wszyscy chyba poznamy?
v.1958 może słabo rozpoznałeś rynek, a może akurat Towers był w danym momencie najlepszy cenowo, ale ceny niższe niż u Towersa są możliwe :-) Co do błyskawicznej przesyłki i solidności - mogę tylko potwierdzić - sam dwukrotnie z tego korzystałem. Jednak dwukrotnie nie udało mi się skorzystać z jego oferty. Raz po prostu nie miał tego czego potrzebowałem. Za drugim razem nie był konkurencyjny cenowo.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
igor58 u Cichego nie kupowałem, to Ci nie wyjaśnię, ale skoro kupowałem u Towersa, to w tym wypadku mogę spróbować. IMO fenomen to sam Towers, sympatyczny gość, który dokładnie wie co sprzedaje, z którym można pogadać o sprzęcie i problemach związanych z fotografią, można uzyskać sensowną poradę, rozwiać swoje fotograficzne wątpliwości. Taka pogawędka to duża przyjemność, trzeba tylko trafić na chwilę kiedy Towers jest zdrowy i ma czas :-) Do tego dochodzi solidność i rzetelność handlowa i niejednokrotnie atrakcyjne ceny. Chwatit :?: :-?
Dołączyłem do grona zadowolonych klientów :)
Rewelacyjny kontakt, konkretnie i na temat. Za odpowiednia dopłatą udało mi się zdobyć 135L 2.0 i grip, w rozliczeniu oddałem EF-S 17-55/2.8.
Serdecznie polecam, a takiemu Sprzedającemu życzę kolejnych zadowolonych klientów.. do następnego razu.
a oprocz allegro Towers ma strone/sklep ?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ups fotoivy, ;o)
Właściciel sklepu towersivy
od lat zarejstrowany użytkownik tego forum
Link do jego sklepu o którym tu rozmawiamy to Foto -Ivy
Sklep mieści się w Krotoszynie Adres sklepu więć mozna wszytko pomacać osobiście...
Ja właśnie czekam na wyzwalacze radiowe ;)
dwa razy kupowałem u Ivy, raz się przestraszyłem bo paczka przyszła na dzień przed zleceniem hehe, ale wszystko w terminie :-)
teraz "sprawdzam" Ivy na tle pomocy gwarancyjnej wszędzie chwalonej i czekam na kolejny zakup po wypłacie
Od Towersa można np. usłyszeć, że nie sprzeda czegoś, bo uważa że to jest g.... i że klient nie będzie zadowolony! :) Więc on woli nie sprzedać, niż sprzedać nawet jak ktoś chce! Centralnie nie ma więcej takich ludzi na świecie :)
Tak z ciekawości: odradza zakup tańszego czy droższego g.?
Dla jednych g. jest "kit", dla innych 16-35L - względna sprawa.
Dodam od siebie tyle, że to co wyróżnia Towersa od "zwykłych sklepów" to wiedza praktyczna z użytkowania oferowanego sprzętu a co za tym idzie celna porada co, gdzie i jak się sprawdzi a co niekoniecznie. Dobry kontakt telefoniczny.
POLECAM.
Polecam, kupiłem u niego parę rzeczy, zawsze fachowa porada i nie naciąga klienta.
Również polecam :)
Przede wszystkim wdzięczny za możliwość przetestowania kilku tych samych szkieł przed zakupem. W większości mamy do wyboru jedno body, jedno 24-105 czy 24-70, a ja miałem możliwość wyboru między trzema egzemplarzami.
Przy czym warto wspomnieć, że u Towersa każdy jeden dostarczony na próbę egzemplarz jest sprawny :-) W moim przypadku zawsze zostawał u mnie pierwszy sprawdzony aparat lub obiektyw. Nadmiarowe miał na wszelki wypadek, ale nigdy nie było konieczności wypróbowania.
Polecam, polecam :-)
Sprzęt odbierałem osobiście w Krotoszynie - mega przyjemna atmosfera w sklepie, a mailowo podobnie, błyskawiczne odpowiedzi na każde pytanie. Wcześniej nie kupowałem, więc znałem tylko z opinii, ale faktycznie wszystkie szkła prezentowały podobną jakość, choć to które wybrałem, miało minimalnie, ale zauważalnie mniejsze mydełko na 105mm i f/4
No ja zaliczyłem kolejne udane zakupy. Kontakt jak zawsze szybki i konkretne ustalenia, o wzorowej przesyłce nie wspomnę. Jakbym miał bliżej to bym chętnie odwiedzi sklep, ale gwarancja zadowolenia klienta i dobry kontrakt pozwalają spokojnie kupować wysyłkowo.
Kupiłem drobnostkę - filtr polaryzacyjny.
Dobry kontakt osobisty, dodatkowo przychodzą automatyczne powiadomienia o stanie realizacj zamówienia. Dostawa praktycznie w 1 dzień roboczy. Cena korzystna. Polecam.
I znowu szybko, miło i sprzęt najwyższej jakości. Dwa szkiełka i lampka. Polecam po raz kolejny!
Zaskakujące, że można wpaść po duperele za 130 PLN i przegadać 2,5 godziny ;)