W zestawie oprócz aparatu znajduje się: aparat Canon EOS 350........ więc w zestawie są dwa aparaty :)
Wersja do druku
http://allegro.pl/item217672251_s_i_g_m_a_sd9.html
?Cytat:
przywiozłem z niemiec bez pudełka z osprzętem ładowarkę gdzieś zpodziałem
Cło wewnątrz UE? Mi to wygląda na sprzęt zdobyczny, jak nie osobiście to kupiony za grosze od 'zdobywcy'. Pierwszy właściciel bez ładowarki i instrukcją sciągniętą z netu?
Hmm nie wiem czy podejrzana aukcja ale napewno baaardzo ciekawa :)
http://www.allegro.pl/item219805970_...s_mark_ii.html
Zyczę mu powodzenia w sprzedaży!
Cytat"w zestawie między innymi"......a dokładnie?
jeszcze ciepłe.
Nie, no spokojnie, na pewno zaraz pokażą się zdjęcia wszystkich ładowarek, kabelków, pudełek itp. :mrgreen:
hehe, sprzedawca tego ciekawego zestawu ma więcej cudeniek w "ofercie"
używane radia samochodowe i nawigacje bez pudełek, alufelgi i hit: bmw 740 !
ciekawe, może tą torbę reportera pełną skarbów znalazł w bagażniku tego samochodu ? chociaż może nie, samochód wygląda raczej na transport tego nietypowego kontrahenta, jak sprzeda tą bm-kę i torbę z zawartością będzie miał na nowszy model ( oczywiście czarny )
nieźle, brakuje tylko jeszcze używanych laptopów bez pudełek i opisu, telewizorów, DVD, wież RTV i np. Rolexów
oczywiście bez pudełek i sensownych opisów
nie no fajne te 1Ds ....
i widac ze gosc sie zna na fotografi patrzac po zdjeciach sprzetu wystawionego na aukcji:D:D:D
szczegolnie 3 jest super- bokeh w calym kadrze:D
może i śmieszne ale ktoś nieźle za tym zestawem płacze... :)
ale koleś ma chyba niezłą wprawę w "takim" sprzęcie.... zauważcie że nie pokazał żadnego numeru seryjnego... zdjęć dużo ale żadnego numerka ;)
Gdyby otworzył etui "przypomniałby" sobie się że to 256MB a nie 25GB.Cytat:
Karty CompactFlash 512BM i 25GB +ETUI
a cena jaka!! Jak za sprzet bez papierow dostanie 3 dychy to wszystkie pieniadze.
no...chyba ze jakims cudem znajdzie papiery na to wszystko
sporo tych papierow powino byc:D
Whiballa nie dopisal. A gdyby sie choc troche znal to jednym z body zrobilby zdjecie drugiemu i na odwrot itd :roll: .
Ja myslalem ze z samochodow to sie radia wyciaga, a on ma w ofercie taki bajer:
Panel klimatronik, klimatronic do BMW E39:|
ktoś ma doświadczenie w zgłaszaniu takich "okazji" u odpowiednich władz ?
no...zdjecia zrobil nokia n95
haha:Dcudnie
Panowie - jest bardziej niż śmiesznie - zadzwoniłem do tego bo_ciana czy jak mu tam... oto historyjka:
"Kolega przywiózł powypadkowe auto ze Szwecji - dotychczasowy właściciel zginął w tym wypadku - w bagażniku była torba ze sprzętem..." humoreska z nieboszczykiem w tle...
W!
No przekret pelna geba. Napislem do kolesia ze chce obejrzec i spisac seriale, ale cisza oczywsicie, choc wiadomosc przeczytal zapewne juz.
Allegro to niestety w duzym stopniu paserka, przykro tylko z tego powodu ze takich aukcji i takich uzytkownikow nie usuwa sie z mety.
Zdrowko
mówiłem, że znalazł w bagażniku tego bmw !! haha zgadłem ! pewnie sami gościa ukatrupili,
- "no to co że ten 1d zakrwawiony ? przecież działa jak nówka ?"
- "taaak te kabelki musiałem nożycami od radyjka odciąć bo wie pan, żona wołała, że obiad gotowy i nie miałem czasu szukać śrubokręta"
uwielbiam takich ludzi i ich debilne historyjki :)
e tam :D jak kradnie sie nawet nakrętki na wentyle jak są fajne :D
Zestaw dla profesjonalisty załatwiony przez profesjonalistę:D:D
Zdjęcia tego BMW to chyba jednak zrobił którąś z 1D bo takie "profi" są:D
najlepszy jest - Obiektyw Canon ES-79 II
w sumie dziwne ze sprzedaje cos takiego tym bardziej ze ma nawet www gdzie podaje nazwe i adres firmy
http://www.bociangsm.pl/
a tam..... kompaktem sony:DCytat:
Zestaw dla profesjonalisty załatwiony przez profesjonalistę
Zdjęcia tego BMW to chyba jednak zrobił którąś z 1D bo takie "profi" są
no to co robimy składkę na sprzęt??
a co tam ja się szarpnę 100zł:D:D w końcu nie codzień kolo sprzedaje 2x 1Ds:)
hmm to ja cos sprzedam :D grosz do grosza a będą dwie canonowe kokosze :D
kurcze moglby sie zalogowac na CB
powiedzialby w koncu czy bedzie nast 5d w tym roku bo sie tam produkuja na CB biedacy :D:D:D
następce 5d znal zanim wyszeld sam 5d :D:D , nie no a tak na powaznie to troche dziwna akcja z tym kolesiem , a tymi radiami i panelami a w dodatku bmw sie pogrązył :P nawet sobie nie zdaje pewnie sprawy z tego ze ktos juz go chce sprawdzic
Ja się zastanawiam czy będzie ktoś kto kupi ten sprzęt... Koleś daje w końcu 14 dni gwarancji ;)
no niby tak ... ale potem co ? da mu ten sam sprzet tylko dobry ? czy moze odda 50 kawalkow ? albo lepiej :D da mu bmw, a co to jest na jednym ze zdjęc to na smyczy?
Stawiam na ID poprzedniego właściciela...
no wlasnie ja tak ze staruszkiem siedzialem i kombinowalem , a moze jakas licencja , identyfikator czy cos ...
no to jest whitebal o ktorym ktos juz tutaj pisal wczesniej, a ktory to tez nie jest wymieniony w liscie bo koles pewnie nie zdaje sobie sprawy do czego to to sluzy
cos w tym stylu: http://images.google.co.uk/imgres?im...%3Den%26sa%3DG
aa balans bieli , myslalem ze to cos w stylu Eustachy Motyka "wieści obory" hehe
Na 99,9% sprzęt jest lewy.
Na 99,9% sprzęt pochodzi z za granicy.
Na.. 85% jest to komplet (przynajmniej w większej części, a niektórych elementów pewnie i tak nie ma, ew. gość ma tego więcej i nieźle wymieszał)
Na 100% nikt facetowi nic nie zrobi jeśli nie znajdzie się ktoś, kto na papierze oświadczy, że coś takiego mu zginęło (choćby jeden z elementów) i sądzi, że to może być to.
Jedyne co my moglibyśmy zrobić, to pokazać to na zagranicznych forach (dpreview.. i innych) z zapytaniem czy przypadkiem nikt nie ropoznaje nic swojego. Pomysł chyba niezły, ale szanse, że ten ktoś się trafi w odpowiednim czasie są znikome, na dodatek sprzęt (jeśli to był w większej części komplet) pewnie należał do zawodowca i mógł być ubezpieczony, więc trudno powiedzieć, czy właściciel by się pofatygował.
Ręce opadają jak się coś takiego widzi i chwilę się pomyśli.
P.S.
Myślę, że facet tego nie sprzeda, ciekawe natomiast gdzie to potem "wypłynie".
Na pewno można zrobić jedno(a przynajmniej spróbować) - zidentyfikować sprzedawce są przecież jego zdjęcia...
Odbił się w wyświetlaczu a na fotosiku ma swoje fotki.
http://images25.fotosik.pl/38/5fbebf4a4e0f3e7f.jpg
http://images22.fotosik.pl/69/442b88fcbff548f4.jpg
A panowie, którzy do niego dzwonili prosili może o fotki obiektywów z innych stron?Może by przypadkiem zrobił fotkę numeru.
100 % ciepły z zagranicy. Najgorszy paser nie jest tak debilny, żeby sprzęt wędzony w Polsce upłynniać na allegro (taki unikatowy sprzęt rzecz jasna).
Mógłby się chociaż pofatygować, by wymienić w opisie co kosztowniejsze rzeczy, jak np 24-70 L, 85 L II itp.
Za granicą już ktoś pewnie dostał albo czeka na odszkodowanie i nie szuka sprzętu po świecie, tylko u nas są takie jaja z ubezpieczycielami.
Mozna rzucić linka na DPreview i może cudem ktoś rozpozna swoje graty.
Patrząc na inne aukcje, ciekawe co robi Hummer w tle aukcji z BMW :)
proponuje zadzwonić do gościa i spytać co to jest ten prostkącik (szybkozłączka) i czy dywan też jesyt przedmiotem aukcji :]
ja na jego miejscu (jeżeli bym to sprzedawał a nie sam się bawił :D to sprzedawał kompletami tzn body + obiektyw + kilka innych dupereli
no ale człowiek jest niezły skoro spzedaje buchnięty sprzęt (z bagażnika samochodu nieboszczyka :D i za taką kwotę.
ciekawe czy wystawi ponownie jak nikt nie kupi czy będzie na bazarze stał i sprzedawał :]