Odp: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady
Słowo wyjaśnienia. No może dwa słowa :)
Do ładnych fotek to ja mam 6D. Siódemkę kupiłem właściwie tylko do ptaków. I wiem już że się sprawdzi. Nie muszę jechać na najbliższy staw żeby strzelać seriami do kaczek czy mew po to tylko żeby komuś udowodnić że 7DII to wspaniały aparat.
Przez tydzień zrobiłem ... 129 fotek. Z tego ze 100 z założenia testowych. Czyli zrobić, zobaczyć i wyrzucić. Oczywiście w dużej części jest to spowodowane pogodą i brakiem czasu. Ale idzie wiosna :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Nie muszę jechać na najbliższy staw żeby strzelać seriami do kaczek czy mew po to tylko żeby komuś udowodnić że 7DII to wspaniały aparat.
Ja też nie muszę :lol: . Z dobrej woli podzieliłem się kilkoma fotkami aby pokazać co sfotografowałem 7DII (a mogłem innym)
a tu frustraci robią napad :roll: . .
Fotki złe,aparat zły,obiekt zły, ,tło złe,bokeh zły itd.
btw:
może zakończyć dodawanie fotek ? :?: ,
niech nieposiadacze 7DII się brandzlują teoretycznie ?
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Ja też nie muszę :lol: . Z dobrej woli podzieliłem się kilkoma fotkami aby pokazać co sfotografowałem 7DII (a mogłem innym)
a tu frustraci robią napad :roll: . .
Fotki złe,aparat zły,obiekt zły, ,tło złe,bokeh zły itd.
btw:
może zakończyć dodawanie fotek ? :?: ,
niech nieposiadacze 7DII się brandzlują teoretycznie ?
Mam lepszy pomysł. Wstawiamy tylko najgorsze fotki. Najwyżej nikt już tego dziadostwa nie kupi :)
Drugie zdjęcie zrobione siódemką. Pod sklepem, w czasie zakupu. ISO 6400. Oczywiście pochmurno, za parę minut zaczęło lać :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Mam lepszy pomysł. Wstawiamy tylko najgorsze fotki. Najwyżej nikt już tego dziadostwa nie kupi :)
Drugie zdjęcie zrobione siódemką. Pod sklepem, w czasie zakupu. ISO 6400. Oczywiście pochmurno, za parę minut zaczęło lać :)
https://dl.dropboxusercontent.com/sc...iry=1422734278
Ale co chcesz tym pseudoironicznym postem osiągnąć? Żeby wątek zszedł poniżej dna? To gratuluję, udało ci się.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Ale co chcesz tym pseudoironicznym postem osiągnąć? Żeby wątek zszedł poniżej dna? To gratuluję, udało ci się.
A ja myślałem że ktoś napisze np że to ISO 6400 to całkiem przyzwoite jest......
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Słowo wyjaśnienia. No może dwa słowa :)
Nie muszę jechać na najbliższy staw żeby strzelać seriami do kaczek czy mew po to tylko żeby komuś udowodnić że 7DII to wspaniały aparat.
Za to musisz udowodnić że 7dII to gówniany aparat. Jakiś uraz do forumowiczów?
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Ale co chcesz tym pseudoironicznym postem osiągnąć?
Ja widzę cel: sensowna dyskusja o wadach i zaletach 7DII użytkowników lub zainteresowanych kupnem
,a jest o czym mówić ,pytać: wystarczy fora zagraniczne przeglądnąć.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Wstawiamy tylko najgorsze fotki. Najwyżej nikt już tego dziadostwa nie kupi
Niezły pomysł.Tez nie rozumiem powodu ,skąd się wzięła nagonka na 7DII , na podstawie kilku słabych fotek userów CB.
Przecież świetne fotki z 7DII są dostępne w sieci.
Mnie to dynda (ta krytyka fotek),ale może potencjalny kupiec być zniechęcony do zakupu po lekturze tego tematu .
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
A ja myślałem że ktoś napisze np że to ISO 6400 to całkiem przyzwoite jest......
Myślę że dla wysokiego iso to masz to co w stopce 6d, które nawet nawet przy iso 12800 daje przyzwoity obraz..
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Ja widzę cel: sensowna dyskusja o wadach i zaletach 7DII[/COLOR]
I spieprzona fota ma w tym pomóc? Skoro taka jest logika wątku to też chętnie pomogę. Wstawię coś zaraz z telefonu komórkowego, a Ty udowodnisz, że 7D2 jest lepsze. Jakaś masakra w poziomie nie tylko fot ale i interlokutorów. Stawiam wniosek formalny, żeby przed rejestracją na forum chociaż maturę pokazać. Może być kupiona. Chociaż kreatywność będzie na +1.
PS. Za ewentualnego bana z góry dziękuję Administracji. Po takich wątkach czy FF kontra crop każdemu na psychikę pomogą krótkie wakacje...
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
I spieprzona fota ma w tym pomóc?
Jako uczony ,wiesz ,że to nie sprzęt jest winien efektu końcowego fotki
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Wstawię coś zaraz z telefonu komórkowego
wstaw,najlepiej :ptaka w locie na szarym tle
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Ty udowodnisz, że 7D2 jest lepsze
Ja nic nie udowadniam: pokazałem swoje fotki,ani grama moich pochwał 7DII
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Stawiam wniosek formalny, żeby przed rejestracją na forum chociaż maturę pokazać
zacznij od siebie: czekamy :shock:
Nie masz 7DII ,więc Twój rozpaczliwy(niewiadomoczegodotyczacy) jest niewarty uwagi.
Kup 7DII ,pokaż fotki,udowodnij ,że jest do ****,
a najlepiej zrób to na jakimś anglojęzycznym forum i polemizuj z "guru" fotopgrafii
a nie ze mna amatorem :roll: .