Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Irek07
    Bywalec
    • 2014
    • 236

Odp: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Zamieszczone przez Przemasl1985 Zobacz wpis
    kurcze ja mam jakieś już spaczone widzenie ale te wszystkie fotki to jak z kompaktu wyglądają. To są kropy 100% czy jak bo nie rozumiem tej jakości.
    Masz rację, oczywiście...
    Dzisiaj, jak słoneczko ładnie w końcu zaświeciło, wyciągnąłem z klatki moją papugę arę i przywiązałem za nogę do drzewa. Postawiłem statyw, na nim 7DII z setką macro. Użyłem wężyka żeby broń Boże nie poruszyć. ISO 100 oczywiście. Zrobiłem jej fajną sesję Potem zdjęcia przepuściłem przez PS i LR ( albo może odwrotnie ). Jeśli bardzo chcesz to zamieszczę je w tym temacie.....

Komentarz

• RTSiak
      Uzależniony
      • 2010
      • 635

Panowie moze lepiej najpierw ogarnijcie AF tego aparatu bo takimi samplami możecie niejednego zniechęcić Po co wrzucać ''takie se'' albo słabe zdjęcia? Chwalcie się tym co dobre ;]

Ja już się naoglądałem sampli z tej puchy (nie na tym forum) i można zrobić nią wiele i to w dobrej jakości.
      Ostatnio edytowany przez RTSiak; 35391.

Komentarz

• zysk
        Pełne uzależnienie
        • 2013
        • 1120

Zamieszczone przez Przemasl1985 Zobacz wpis
        kurcze ja mam jakieś już spaczone widzenie ale te wszystkie fotki to jak z kompaktu wyglądają. To są kropy 100% czy jak bo nie rozumiem tej jakości
        A co tu chcesz zrozumieć .
        My amatorzy bawimy się z 7DII z różnymi efektami: lepszymi i gorszymi.
        Weź w łapy 7DII i pokaż na co go stać lub nie ! .
        Chętnie poczytam,bo już rzygam , jak czytam negatywneoceny/opinie fotek lejków/hejtów takich ja TY , którzy nawet z bliska nie widzieli aparatu.
        "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
        7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Komentarz

• Irek07
          Bywalec
          • 2014
          • 236

Zysk, niepotrzebnie się oburzasz

Komentarz

• zysk
            Pełne uzależnienie
            • 2013
            • 1120

Zamieszczone przez Irek07 Zobacz wpis
            Zysk, niepotrzebnie się oburzasz
            Przyjacielu ja jestem ostatatni aby przejmować się jakimiś czwartorzędnymi opiniami gimbazy .

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez RTSiak Zobacz wpis
            Panowie moze lepiej najpierw ogarnijcie AF tego aparatu bo takimi samplami możecie niejednego zniechęcić Po co wrzucać ''takie se'' albo słabe zdjęcia? Chwalcie się tym co dobre ;]
            Hah ,tu jest właśnie problem ,może pomógłbyś ?

--- Kolejny post ---

Po co wrzucać ''takie se'
            Aby ktoś wrzucił lepsze i doradził , jak je robić
            "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]

Komentarz

• Bechamot
              Pełne uzależnienie
              • 2012
              • 2512

Ja już się naoglądałem sampli z tej puchy (nie na tym forum) i można zrobić nią wiele i to w dobrej jakości.

slusznie
              te sample wskazuja , ze aparat nie robi sam zdjec.
              daje duze mozliwosci , ale obsluga widac jeszcze przerasta niektorych uzytkownikow.

takie sample to pozorne testy , tak na prawde wprowadzaja w blad.
              raz , ze potezny resampling w dol , a wiec nijak pracy aparatu ocenic cie nie da , dwa ze prawdopodobnie to i tak wybrane najlepsze zdjecie z wielu strzalow.
              bez informacji na temat skutecznosci AF , zadnych wnioskow wyciagnac nie sposob .

natomiast pojedynczy strzal sarny mowi wiele - zaden aparat , nawet najnowszej generacji nie gwarantuje prawie 100% pewnosci prawidlowego ostrzenia . jest jak bylo - troche lepiej.
              AF ciagle sa za wolne dla scen rzeczywiscie dynamicznych.

w sumie wiecej wnioskow wyciaglem ze zdecia sarny ( BF ) niz z reszty ptactwa - wiadomo, ze na iles tam strzalow zawsze cos ostrego sie trafi.

Generalnie ogladactwo takich testow psuje smak i wrazliwosc fotograficzna - mozna sie popsuc.
              Wszyskie zdjecia, za wyjatkiem 087, 088 mozna dowolnie, nieodplatnie kopiowac , powielac nawet bez podania zrodla.

Komentarz

• zysk
                Pełne uzależnienie
                • 2013
                • 1120

Zamieszczone przez Bechamot Zobacz wpis
                te sample wskazuja , ze aparat nie robi sam zdjec.
                daje duze mozliwosci , ale obsluga widac jeszcze przerasta niektorych uzytkownikow.
                Nie lubię Twoich wywodów,ale tutaj masz rację.
                Mam 5DIII i 7DII i nawet nie mogę się zbliżyć do połowy ich możliwości,
                a tu byle lejek przekłada jakość moich fotek na możliwości sprzętu.

Komentarz

• Irek07
                  Bywalec
                  • 2014
                  • 236

raz , ze potezny resampling w dol , a wiec nijak pracy aparatu ocenic cie nie da , dwa ze prawdopodobnie to i tak wybrane najlepsze zdjecie z wielu strzalow.
                  W pierwszej części zdania masz jak najbardziej rację. Za to w drugiej.... dobrze że dodałeś prawdopodobnie. Bo inaczej bardzo byś się pomylił.

Komentarz

• zysk
                    Pełne uzależnienie
                    • 2013
                    • 1120

wiadomo, ze na iles tam strzalow zawsze cos ostrego sie trafi
                    A profi ile fotek robią aby jedna była ta najlepszą ? wartą pokazania/ew nagrodzoną ?

Komentarz

• RTSiak
                      Uzależniony
                      • 2010
                      • 635

najlepsza czy trafiona ?

Komentarz

• Irek07
                        Bywalec
                        • 2014
                        • 236

Słowo wyjaśnienia. No może dwa słowa
                        Do ładnych fotek to ja mam 6D. Siódemkę kupiłem właściwie tylko do ptaków. I wiem już że się sprawdzi. Nie muszę jechać na najbliższy staw żeby strzelać seriami do kaczek czy mew po to tylko żeby komuś udowodnić że 7DII to wspaniały aparat.
                        Przez tydzień zrobiłem ... 129 fotek. Z tego ze 100 z założenia testowych. Czyli zrobić, zobaczyć i wyrzucić. Oczywiście w dużej części jest to spowodowane pogodą i brakiem czasu. Ale idzie wiosna

Komentarz

• zysk
                          Pełne uzależnienie
                          • 2013
                          • 1120

Nie muszę jechać na najbliższy staw żeby strzelać seriami do kaczek czy mew po to tylko żeby komuś udowodnić że 7DII to wspaniały aparat.
                          Ja też nie muszę . Z dobrej woli podzieliłem się kilkoma fotkami aby pokazać co sfotografowałem 7DII (a mogłem innym)
                          a tu frustraci robią napad . .
                          Fotki złe,aparat zły,obiekt zły, ,tło złe,bokeh zły itd.
                          btw:
                          może zakończyć dodawanie fotek ? ,
                          niech nieposiadacze 7DII się brandzlują teoretycznie ?

Komentarz

• Irek07
                            Bywalec
                            • 2014
                            • 236

Zamieszczone przez zysk Zobacz wpis
                            Ja też nie muszę . Z dobrej woli podzieliłem się kilkoma fotkami aby pokazać co sfotografowałem 7DII (a mogłem innym)
                            a tu frustraci robią napad . .
                            Fotki złe,aparat zły,obiekt zły, ,tło złe,bokeh zły itd.
                            btw:
                            może zakończyć dodawanie fotek ? ,
                            niech nieposiadacze 7DII się brandzlują teoretycznie ?
                            Mam lepszy pomysł. Wstawiamy tylko najgorsze fotki. Najwyżej nikt już tego dziadostwa nie kupi
                            Drugie zdjęcie zrobione siódemką. Pod sklepem, w czasie zakupu. ISO 6400. Oczywiście pochmurno, za parę minut zaczęło lać

Ostatnio edytowany przez Irek07; 53143.

Komentarz

• Eberloth
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2508

Mam lepszy pomysł. Wstawiamy tylko najgorsze fotki. Najwyżej nikt już tego dziadostwa nie kupi
                              Drugie zdjęcie zrobione siódemką. Pod sklepem, w czasie zakupu. ISO 6400. Oczywiście pochmurno, za parę minut zaczęło lać

https://dl.dropboxusercontent.com/sc...iry=1422734278
                              Ale co chcesz tym pseudoironicznym postem osiągnąć? Żeby wątek zszedł poniżej dna? To gratuluję, udało ci się.
                              Sprzęt - dekielek z przyległościami.
                              Fumare humanum est!

Komentarz

• Irek07
                                Bywalec
                                • 2014
                                • 236

Zamieszczone przez Eberloth Zobacz wpis
                                Ale co chcesz tym pseudoironicznym postem osiągnąć? Żeby wątek zszedł poniżej dna? To gratuluję, udało ci się.
                                A ja myślałem że ktoś napisze np że to ISO 6400 to całkiem przyzwoite jest......

Komentarz

Pracuję...
                                X