Cytat:
Zamieszczone przez hazan
hazan jestes moim idolem
zrobie sobie koszólke z twojm awatarem
:mrgreen:
Wersja do druku
Cytat:
Zamieszczone przez hazan
hazan jestes moim idolem
zrobie sobie koszólke z twojm awatarem
:mrgreen:
@ I@ N!3 uM!i3M r00p!dź k0sZvL3k:twisted:
Nie, nie! Warunkiem jest tu jednak intersubiektywna komunikowalnosc, a dzieki niej intersubiektywna kontrolowalnosc tresci przekazywanych przez jezyk. Zreszta wydaje sie, ze niemal wszysytko co da sie pomyslec, da sie i powiedziec.Cytat:
Zamieszczone przez mario1275
何、畜生!Cytat:
Zamieszczone przez -=Festyk=-
Poszedłem na całość;)
Ale między "może" a "morze" to już subtelna różnica jest, nieprawdaż?Cytat:
Zamieszczone przez hazan
A poważniej - ortografia łączy się z gramatyką a także z wymową. Problemy z "h" i ch" oraz "ż" i "rz" wynikają po części z zanikającego zróżnicowania wymowy tych głosek. Podobny problem rodzą głoski dżwięczne i bezdżwięczne, nosowe etc. To nie jest wszystko jedno, czy jest napisane "wciąż" czy "fcionsz" i niejednakowo się to wymawia a nierzadko inaczej się odmienia i często co innego znaczy.
Prosty przykład - piszemy "jest mąż", "nie ma męża". Jeśli uprościsz ortografię i dopuścisz pisownię "jest monż", to dopełniacz będzie musiał wyglądać "nie ma monża". Wracając do pierwszego przykładu - jeśli dopuścisz pisownię "może" na określenie wielkiej wody, to zlikwidujesz tym samym przymiotnik "morski" a siłą rzeczy wprowadzisz "możowy" i tak dalej...
Tego chcemy?
bonk Ci zrobi :twisted:Cytat:
Rany... gdzie wy się tych hieroglifów uczycie?
Zastanawiałem się jaki jest najczęściej popełniany błąd ortograficzny na tym forum i właściwie pierwszy strzał był celny: "napewno", które na pewno pisze się oddzielnie. Skorzystałem z wyszukiwarki i dostałem wynik... 500(!!!) postów.
Does anyone here speak L33T ? :mrgreen:Cytat:
co mu zrobie?Cytat:
Zamieszczone przez mxdanish
a ja myslalem ze zdjęcie pisane zdiecie / zdjecieCytat:
Zamieszczone przez Juzer