Strona 1 z 17 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 167

Wątek: Stop bykom w internecie

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Stop bykom w internecie

Więcej o akcji w tym miejscu.

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Już kiedyś na forum toczyła się dyskusja o bykach. Jestem jak najbardziej za tą akcją, ale to walka z wiatrakami. Aż mrużę oczy, gdy widzę byki w postach forumowiczów, ze strachu, że złapię bakcyla i sam zacznę bezwiednie tak pisać.

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Dodałem sobie słownik do ulubionych;-)
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ja tez jak najbardziej jestem za. Tyle, ze to juz bylo i chyba bedzie znowu jak do tej pory Ale wspieral bede jak tylko bede mogl.

p13ka. Masz racje. Mozna sie zarazic. Wlasnie przez net i te wszystkie "kfiadki" moja ortografia zeszla na psy.
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 21-11-2005 o 18:10
    ...

Uzależniony

Domyślnie

popieram!
    ale znając życie to poprawa będzie na krótko..
    pozdrawiam
    Heniek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To może należy iść za ciosem i zaproponować, oprócz walki z tzw. bykami (błędami ortograficznymi), walkę z błędami składniowymi, interpunkcyjnymi, używaniem spolonizowanych słów obcojęzycznych, itd? Zmierzalibyśmy wówczas w kierunku pojmowania języka na modłę francuską. Okazałoby się ponadto, że tak naprawdę to żadna wiadomość (polski odpowiednik "posta") nie może zostać wysłana, gdyż jej sformułowanie wymaga pokaźnej wiedzy korektorskiej.

Podsumowując - mimo tego, że obowiązuje ustawa o ochronie języka polskiego uważam, że nie jest realistycznym wymaganie pisania w ramach róznorakich internetowych forów dyskusyjnych w zachowaniem wszystkich reguł określających język polski. Do błędów trzeba się zatem niestety przyzwyczaić. W przeciwnym przypadku stawiamy się trochę w roli samozwańczych nauczycieli języka polskiego. [Inna sprawa, że i oni robią błędy. Wystarczy poprosić ich o tekst, który przejrzy zawodowa korektorka pracująca dla prasy.]

Natomiast nie jest dopuszczalne występowanie jakichkolwiek błędów w słowie pisanym kupowanym za pieniądze (książki, prasa).

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Może wprowadzimy zasadę, że moderatorzy podkreślają błędy w postach na czerwono?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu Awatar perlpa
    Miasto
    Kowary (dolnośląskie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Może wprowadzimy zasadę, że moderatorzy podkreślają błędy w postach na czerwono?
    Może to by coś dało? Pewnie autorom tekstów z bykami (w tym i mnie ) zrobiło by się głupio i zmobilizowali by się nieco.

P.S. Przy postach autora upstrzonych czerwonymi korektami jego L-ki w stopce nie były by już chyba takie super.

Bywalec Awatar sail0r

Domyślnie

eetamm jesteście starzy nudziarze.... mogę zrozumieć, że komuś się błędy ortograficzne na stronie nie podobają... ale co komu przeszkadza text n4p1s@ny w t3n sp0sób????? ;P to tak jakby wszystkie fotki musiały być ostre z pięknymi kolorami... czasami inaczej jest fajnie ;-)
    S45 user

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sail0r
    ... ale co komu przeszkadza text n4p1s@ny w t3n sp0sób????? ;P to tak jakby wszystkie fotki musiały być ostre z pięknymi kolorami... czasami inaczej jest fajnie ;-)
    Mnie taki tekst denerwuje.Moim zdaniem to nie jest fajne
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Strona 1 z 17 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów