żeby Ci w tej bramce zonk się nie pojawił:D
Wersja do druku
żeby Ci w tej bramce zonk się nie pojawił:D
Na temat 40D nie wypowiadam się. :)
Myślę jednak że prędzej wyjdzie 1Ds MKIII od 5D MKII. Dlaczego? Wszyscy czekamy na następcę 5D który będzie miał np. "AF z serii 1D". Jeśli Canon wypuści takie cudo, 1Ds MKII strasznie dostałby po tyłku. Wydaje mi się że albo 5D MKII dostanie odkurzacz i większy LCD (bez rewelacji) i wyjdzie niebawem, albo najpierw wyjdzie następca 1Ds MKII, który "podniesie poziom" a następnie wspomniany 5D MKII. Osobiście wolę wariant z "pierwszym 1Ds MKIII" ale.. tak sobie tylko marzę.
Tylko jedna rzecz jest pewna: zawsze od Canona dostaniemy mniej niż sobie życzymy/marzymy. :D Marketing, marketing.
Wystarczy jak wstawią DIGIC III i sRAW...
no ja tez raczej obstawiam za bramka nr 3, tym bardziej ze poprzedni model
1D i 1Ds w wersji MK3 nie beda dla siebie konkurencja
Glownie to z powodu synchro z lampami studyjnymi w !D mark 3(1/60s) [przytoczone z http://canon-board.info/showthread.php?t=19872&page=73 ][post 726]
Ktoś pisał że 5D z ofcjanlej dystrybucji jest już po 8000PLN dla końcowego klienta. To raczej może oznaczać czyszczenie magazynów przed nowym modelem.
Osobiscie tym bym sie nie sugerowal, na poczatku tego roku canon zjechal mocno z cena 30D, wszyscy mysleli ze wyjdzie jego nastepca bo canon dziwnie szybko chce sie pozbyc 30 z magazynow a tu zonk :|. Jesli chodzi o polityke marketingowa Canona to jest jedna jedyna rzecz jakiej mozna sie spodziewac "Tak ze po Canonie mozna sie spodziewac wszystkiego, i nic nie jest pewne do oficjalnej premiery"