Cichy
....i tak sam mogłeś "VARNE" opróżnić ? ;)
a tak na marginesie:
na 70mm jest bliżej niż na 75mm ?
Wersja do druku
Cichy
....i tak sam mogłeś "VARNE" opróżnić ? ;)
a tak na marginesie:
na 70mm jest bliżej niż na 75mm ?
Wczoraj, z radości, ze nowe fajne szkło mi w torbie przybyło :)
Mało który zoom ma dokładnie takie ogniskowe jak w specyfikacji, albo tyczą się one specyficznych ustawień np. ostrość na nieskończoność. Pewnie Tamron nie odstaje i na szerokim ma więcej niż 70mm a na długim mniej niż 200.
Kiedyś miałem T17-50 i różnica kadr między nim na 50mm a Canonem 50/1.4 była widoczna, Tamron był szerszy czyli nie miał 50mm.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Pisałem o kolorystyce typowej moim zdaniem dla Tamrona. Co do twojego porównania to T28-75 jest na długim końcu najgorszy, a T70-200 jak większość zoomów na krótkim końcu pewnie najlepszy więc to średnio sensowne porównanie.
Jednak jest to dobre porównanie, zwłaszcza dla osób, którzy nie myślą tylko o używaniu 200mm, ale też o korzystaniu w takim obiektywie z portretowych ogniskowych 70~135. Tutaj Tamron wypada wprost REWELACYJNIE, śmiało napiszę, że jest "żyleta" już od 2.8 i nie ma widocznej winiety! Porównywałem już również ze 135 L, ale z efektem końcowym i porównaniem z 70-200L poczekam na lepsze warunki.
Dla mnie to jest wystarczająco, no ale cóż, nie wszystkich można zadowolić..
No dla Cichego musi być wystarczająco ostry bo przecież on tym handluje.
Myślę Kuba że trochę dramatyzujesz. Wiadomo ze skoro sprzedajesz ten obiektyw to w twoim interesie jest pokazanie go w jak najlepszym świetle i niektórym osobom możesz się wydawać przez to mało wiarygodny. Nie możesz też oczekiwać że wszyscy się będą zachwycać, bo i nie każdemu ten obiektyw się spodoba, a widać że od razu wrażliwie reagujesz na każdą krytykę czy wątpliwości.
Ja tez bym chciał zobaczyć cały ostry kadr, bo po samym centrum to niewiele można powiedzieć. T28-75 też jest w środku ostry ale brzegi na 5D to katastrofa.
Cichy to zdjęcie rowera w rogu balkoniku (po warszawku loggia) i flaszki wódki oraz samochodu sąsiada nazywasz samplami ? Testem ?