Wylęga się, z ziemi wychodzi
Wersja do druku
Wylęga się, z ziemi wychodzi
"Już wiosna idzie i każdy wie, całej przyrodzie..."
https://www.youtube.com/watch?v=YjMEMK9gx2I
S25 Ultra, przykład działanie witrualnej przesłony.
Pliki jpg prosto ze smartfonu z "aparatu" 200 Mpix, 23mm, F1.7.
Ustawienia defaultowe przy robieniu zdjęć oraz przy tworzeniu pliku jpg z wyłączonymi wszystkimi "wspomaganiami".
A. 23mm
F 16.0
Załącznik 19564
F 8.0
Załącznik 19565
F 1.0
Załącznik 19566
B. 69mm
F 16.0
Załącznik 19567
F 8.0
Załącznik 19568
F 1.0
Załącznik 19569
jp
Też mam takie. Co więcej nie potrzebowałem w ogóle obiektywu :twisted:
Załącznik 19571
to teraz bardzo popularny sport:
Załącznik 19572
w ogóle można taką scenę spotkać w wielu miejscach:
Załącznik 19573
szczególnie uwielbiają ten styl miłośnicy fotografowania jednej firmy:
Załącznik 19574
w każdym razie czego by nie mówić, psy szczekają a karawana idzie dalej.
Załącznik 19575
Sesje wykonane bezlusterkowym, bezmatrycowym, bezobiektywowym aparatem językowym dell. Żadne zwierzęta ani ludzie nie ucierpieli podczas sesji. Emisja dwutlenku węgla zgodna z zielonym ładem.
To wszystko się dzieje na mikroskopijnej matrycy, a jak tę technologię zaimplementują w pełnoprawnym aparacie fotograficznym, lub w software, to zmierzamy w kierunku, gdzie się nie da odróżnić, co zostało zrobione Cajsem, a co Srajsem. Nie tylko GO, ale też charakter bokeh sobie będzie można wybrać jak teraz profil symulacji błon filmowych.
Jakoś nie śledzę nowinek, ale takie myki to ja mam w ACR od dość dawna a apkę "Fokus" czy funkcję portret w srajfonie od dawna.
W ACR mogę symulować nawet kształt czy charakter rozmycia.
ACR
Załącznik 19584
Srajfon 11pro z funkcją portret.
Załącznik 19585
Obróbka zdjęć w S25 ultra, Edytor RAW
W S25 Ultra można obrabiać zdjęcia w nowych wersjach edytorów, Samsunga Zdjęcia dostępna tylko w S25U oraz w LightRoom for Samsung dostępne na wszystkich mobilnych Samsunga.
Nowością w Zdjęcia w S25 U jest edytor RAW (dwustopniowy system obróbki plików RAW)
Po wykonaniu (RAW, jpg) oba zdjęcia na ekranie wyglądaja tak samo.
Przy plikach jpg przy wejściu do Zdjęcia dostępnych jest 6 zestawów narzędzi w tym "światło" : auto, balans światła, jasność, ekspozycja, kontrast, podświetlanie, cienie, nasycenia, odcień, temperatura, ostrość, wyrazistość.
Przy plikach RAW są dwa stopnie :
a. pierwszy
Pojawia się histogram i tylko narzędzie "światło" : auto, ekspozycja, kontrast, podświetlenie, cienie, wibracje, nasycenie, temperatura, usuń szumy
b. drugi
To ten sam zestaw jak przy plikach jpg, z tym samym narzędziem "światło"
W stopniu pierwszym, przy tworzeniu plików jpg z pliku RAW są funkcje wibracja i usuń szumy których nie ma przy obróbce plików jpg.
Z moich (wstępnych) ustaleń wynika że takie same funkcje np. podświetlenia (zmieniamy w wykonanym pliku jpg i w pliku RAW z którego powstał plik jpg i wracamy do pliku jpg) w obu stopniach działają inaczej.
jp
Janek, po kiego wuja przepisujesz instrukcję obsługi, zamiast po prostu POKAZAĆ, co to wszystko daje?!