Ja wlasnie podobnie, etap gruszek i jakbluszek mi sie znudzil, na dworze nieciekawie na plenery, wiec chyba warto pomyslec nad scenkami w domu :)Cytat:
Zamieszczone przez robgr85
Wersja do druku
Ja wlasnie podobnie, etap gruszek i jakbluszek mi sie znudzil, na dworze nieciekawie na plenery, wiec chyba warto pomyslec nad scenkami w domu :)Cytat:
Zamieszczone przez robgr85
ja do zrealizowania kilku fajnych (tak mi się wydaje), mających polot motywów muszę poczekać aż zima uderzy z impetem :P Na razie zabieram się za 'domowe focenie' ;)
Pozdrawiam,
Robert
edit: plenerki można fajne robić nawet teraz, zobacz jakie ostatnio forumowicze z 3miasta porobili...
apropos marazmu we wrzucaniu zdjec :) Ostatni tydzien mialem nieco na glowie i nie bylo czasu robic foty, wiec przegrzebalem katalogi fot rodzinnych i powrzucalem nieco :) Myslalem, ze zdjecia pieska, wycieczek na plaze (z psem) czy tez foty z Cypru sie nie beda sprzedawac... a tu niespodzianka :) jedna fota sie sprzedaje w ilosci 5-10x dziennie :) na SS
Witam wszystich serdecznie.
Mam do Was kilka pytań.
Przypomnę, że od jakiegoś czasu tworzy się serwis http://extrastockphoto.com
Ponieważ, jak już zdążyłem przeczytać w poprzednich postach, macie spoooore doświadczenie we współpracy na stockach, chciałbym Was prosić o wytyczne, które ułatwią Wam pracę ze stockiem extrastockphoto.
Wiem, że ciężkim kamieniem u nogi jest wysyłanie sporej ilości fotek przez ftp (nie wspominając o innych formach).
Czy zatem bylibyście zainteresowani aby można było wysłać płytkę ze wszystimi Waszymi zdjęciami na adres poczty tradycyjnej aby admin mógł wgrać je na Wasze konta w celu dalszej obróbki/opisówki?
Czy forma-wygląd strony ma dla Was szczególne znaczenie? (dla mnie przede wszystkim ważne jest aby szybko się ładowała ale pewnie niektórzy lubią jak też ładnie wygląda...).
Czy jest coś czego oczekujecie a inne stocki tego nie realizują?
Czy jest coś co chcielibyście wyeliminować, poprawić?
Wszelkie Wasze uwagi będą bardzo cenne i pozwolą na lepsze zarządzanie kontem i serwisem.
W pewnym czasie rozwoju będzie też potrzebna osoba/osoby do weryfikacji fotek. Czy ktoś z Was byłby tym zainteresowany a jednocześnie posiada to "coś"?
a.... czy oprócz zdjęć także grafiki, flash-e, filmy Was interesują?
Nie chciałbym tutaj oczywiście tworzyć dyskusji zbyt obszernej...
Proponuję formę via e-mail, inne forum na innym serwisie, inny wątek na tym serwisie, inne (Wasze propozycje).
Dziękuję adminowi za możliwość dyskusji na tym forum.
Pozdrawiam
admin http://extrastockphoto.com
info małpa extrastockphoto.com
Dla mnie taka forma wysyłania zdjęć całkowicie odpada. Jedynie gdyby agencja generowała ponadprzeciętne zyski to może bym się zdecydował.
Ma znaczenie.
tzn Co? ;)
Widze, że przed Tobą tysiące godzin pracy i grube tysiące złotych do inwestowania...
Powodzenia ;)
grafika musi wygladac czysto i profesjonalnie, bez zbednych kilobajtow wydluzajacych ladowanie www. Popatrz na serwisy takie jak dreamstime (wg mnie ideal dodawania fot) i wyciagnij wnioski.
Cd odpada, ftp lub via website bylby ok. Super by bylo jak bys mial aplikacje windows/unix do ladowania fot na serwis bezposrednio z kompa.
Serwis musi akceptowac keywordy, tytuly itd wpisane w plik graficzny.
jak cos jeszcze wymysle to dam znak :)
rozumiem że to polski serwis... fajnie by było gdyby automatycznie tłumaczył keywordy z angieslkiego na polskie ( bo rozumiem że targetem jest polski klient, i słowa kluczowe/opisy mają być po polsku).
ftp jest jak najbardziej ok,
Pozdrawiam,
Robert
a ja bym tu protestowal przeciw PL wersji keywordow. W zyciu bym sie nie zmusil by dodawac keywordy na nowo do zdjec i do tworzenia 2 katalogow dla zdjec ze slowami Pl i Ang.
Po drugie, nieco glupie by bylo ograniczenie sie jedynie do rynku PL.
oczywiscie ze zadnego tlumacznia ani dodawania slow po polsku nie ma sensu robić. Po pierwsze to jedynie rzeczowniki można w miare dobrze przetłumaczyć ( i to nie wszystkie) a po drugie w tej chwili kazdy kto ma do czynienia z komputerami, internetem to podstawy angielskiego zna.
A taki biznes ukierunkowany jedynie na jeden rynek (np PL) jest z góry skazany na niepowodzenie.
ja przez dream steam jakis czas temu sprzedalem fotke za ladna sume :) w sumie transakcja odbyla sie po za stockiem ale zdjecie wylookane na dreamsteam :P fajnie ta zeby ze z 10 takich zdjec sprzedac jak ten typ i pracowac nie trzeba :P