Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Goomis
Verfluchte Canon!
Jeszcze jak będzie taka lipa jak w 5III to już w ogóle.
(
Dla mnie żadna z tych przeciekłych specyfikacji nie jest na ganz sicher (szczególnie co do AF, bo nawet puszki, które już można było kupic miały czasem błędne specyfikacje AF u Canona), ale jedno wiem: takiej lipy jak w 5III to na pewno nie będzie.:-P:lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
szwayko
Co ma gorszego 6D od 5DmkI - oprócz czasu 1/4000 zamiast 1/8000?
opakowanie zapewne (to juz 5D mkII ma gorsze)
cene
poza tym, nie stwierdzono po tej szczatkowej specyfikacji. bylo nie bylo aparatu, ktorego wciaz nie ma oficjalnie...
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
Skąd wziąłeś informację o migawce 1/4000? Przegapiłem coś?
tyle ma być ponoć tak jak jest to w nikon d600 i już dawno w plotkach o tym było. Oby się to nie potwierdziło bo dla czego ma być tak samo jak u nikona co za papugi. A co do af jak plotki głoszą 11 punktowy to w 7d jest 19 punktowy i chociaż taki mogliby dać albo więcej punktów. W nikon d600 jest 39 punktów, więc raczej w canon będzie inny. Każda plotka o af głosiła co innego początkowe były że z 7d, a nawet 5DIII. Co ma być to będzie i niedługo się okaże.
Skoro z tą migawką by się sprawdziło to ja dziękuję za 6D. Niby szybsza migawka przydaje się bardzo rzadko, jednak mówi to wiele o sprawności migawki jako takiej. Jednak do momentu podania pełnej/pewnej specyfikacji powstrzymam się od plucia jadem :wink: .
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
jednak mówi to wiele o sprawności migawki jako takiej
Chyba w czasach Zenita. Teraz to może być ograniczenie co najwyżej wymuszone przez księgowych.
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
Skoro z tą migawką by się sprawdziło to ja dziękuję za 6D. Niby szybsza migawka przydaje się bardzo rzadko, jednak mówi to wiele o sprawności migawki jako takiej. Jednak do momentu podania pełnej/pewnej specyfikacji powstrzymam się od plucia jadem :wink: .
Ale czemu? Przecież to nie ma znaczenia czy specyfikacja już jest czy nie 8-).
Nie no jak wyjada mi tu z jednym punktem krzyzowym to chyba ich ukrzyzuje!
Jeżeli AF nie będzie znacząco lepszy to wróżę że 5D mk2 zwiększy swoją kultowość, a jego cena wcale nie spadnie a zacznie rosnąć. I wtedy go sprzedam i kupię..... Nikona :)
Magnezowe body wielkości 40D (co ciekawe lżejsze), wifi i GPS wbudowany, AF raczej nie powala - podobno całkiem nowy układ, matryca też nowa.
Ulepszyli 5DII, wsadzili do mniejszego body i tyle.
Cena ma być w okolicach 2K$. Ciekawe po ile będzie u nas.