bo nie samą fotografią człowiek żyje:) z drugiej strony wiekszość komentarzy "wypływa" z pokazywanych zdjęć a stopień "nicości" to kwestia umowna:)
Wersja do druku
bo nie samą fotografią człowiek żyje:) z drugiej strony wiekszość komentarzy "wypływa" z pokazywanych zdjęć a stopień "nicości" to kwestia umowna:)
MacGyver zgodził się na battle'a i teraz mam problem które zdjęcia mogę pokazać, żebyście nie mogli domyślić się że te, które wystawię na battle'a są moje... Ale zaradzę temu. Pracuję nad tym :P
Michale, rzecz w tym, że poznamy zdjęcia MacGyvera:)))
Tiej micles, a czemu wymyśliłeś sobie te 170mm do tego zdjęcia? Nie mogłeś z bliższa zrobić, żeby sie tyle nie obiegac? Jakaś przepaść była albo coś?
85 1.8 nie mam, 50 1.8 rozjechane, a 28 1.8 za mało
70mm z 70-200 przestało działać?
No ale 70 na 2.8 to nuuda :D Użyłem dłuższej ogniskowej, żeby uzyskać takie a nie inne proporcje ja:śnieżka.
BTW : przestało działać na jakiś czas :
225.
(przed wejściem do schroniska na Śnieżce schowałem ją do plecaka. Po 1h w schronisku wyjąłem i ogrzałem. Po 30min wody odeszły :D Podobne efekty miałem z 11-16 i 28 1.8, 28 1.8 na końcu wyprawy najgorzej.)
Taka była pogoda jak się wybrałem na Śnieżkę (damn!) :
226.
to nic tylko brac i taka piekna mgle wykorzystac.[Cytat:
Taka była pogoda jak się wybrałem na Śnieżkę (damn!) :
Świetnie ująłeś atmosferę wyprawy. To 70-200 z głębią ostrości poza temat mnie urzekło do głebi :)
Bardzo fajne to ostatnie zdjęcie (bez ironii), trochę przypomina te sprzed kościoła (z ironią). Świetne pod względem reporterskim. Ahtystycznie byłoby lepsze, bez modela...
Ostatnie zdjęcie miło się ogląda (zwłaszcza kiedy grzeje się tyłek w ciepłym fotelu :-D). Ciekawa kompozycja.
Ostatnie zdjęcie miło się robi (zwłaszcza kiedy się jest chorym i po raz kolejny obcina sobie kawałek którejś kończyny, a wiatr dmie tak, że łańcuchy odchylają się od pionu o więcej niż 45 stopni :D). Kompozycja taka sobie - jakbym mógł być za aparatem w momencie robienia zdjęcia, to byłoby lepiej :P
"niezła" pogoda ;)
czekam na konkretne widoczki
Takie komplementy to chcę usłyszeć w wątku battle'owym na temat mojego setu.
Propozycja Adso - głuchoniemej narzeczonej, to jak dla mnie hit dnia :mrgreen:
a to jeszcze musisz (musimy) poczekać:)
Wybrałem foty i wysłałem. Wiem już których nie mogę pokazać, żeby nie umożliwić wydedukowania który set jest mój. Wiem zatem, które mogę pokazać. A zatem pokazuję :D
Najpierw kilka detali
227.
228.
229.
230.
Mialem sie nie wypowiadac, ale cos nie tak sie dzieje, albo z Toba albo z Twoim aparatem. Moze zrob sobie przerwe, pojedz w gory ale bez aparatu.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Przeciez masz umnie zdjecie bez szopa wiec oco Ci chodzi ? Dzisiaj bedzie kolejne. Czytaj i ogladaj uwaznie a nie szukaj zaczepki.
to teraz ja ocenie natchniony niczym Micles :
227 - nie podoba mi się bo brudna woda
228 - Na gałązkach nie ma liści, słabizna.
229 - kawał drewna na śniegu, jakież to poetyckie ! (doznałem samospełnienia)
230 - krzyż oblodzony, tablica mało czytelna, nie ma świeczek
Myślałem, że docenisz rady jakie dawali Ci starsi koledzy.. ale Ty dalej swoje. Po komentarzu jaki dałeś Allgsm.pl widać , że jesteś małym złośliwcem :)
A tak poważnie - żartujesz z tymi zdjęciami prawda ? To co pokazałeś to żenua.
Te najlepsze (i inne z nimi powiązane różnymi rzeczami) zostają na po battle'u.
231. Jeździec na cokole
Trochę jakże lubianych (przez odwiedzających MacGyverową galerię) tyczek :
232. Frosty queue
233.
234.
Zdecydowanie wolę tyczki MacGyvera. Poprzedni set też niewyjściowy. Myślę, że twoim podstawowym błędem jest wystawianie zbyt wielu zdjęć. Tak, jakbyś ich zupełnie nie selekcjonował.
Dlaczego na kazdym zdjeciu snieg ma inny kolor? Jakis problem z WB?
Pewnie dlatego : http://pl.wikipedia.org/wiki/Rozpraszanie_Rayleigha
A tak na serio, to po po prostu zdjęcia oddają to co widziałem. Nie sztuka pipetnąć WB ze śniegu.
Szczerze mówiąc spodziewałem się dużo więcej po jednym z większych hater'ów (krytyków) na forum :) Nie wiem co teraz myśleć, jakaś część zdjęć jest całkiem, całkiem, ale cała reszta to nie wiem po co? Tyle ode mnie. Będę zaglądał dalej :)
Trochę domków :
235.
236.
237.
238.
te dwie ostatnie górskie serie w ogóle do mnie nie przemawiają.
A dodatkowo to chyba sprawdzę mój monitor pod względem oddawania kolorów.
Dziwnie to wygląda - np. 231 tak jakby było przepalone a później próba ratowania zdjęcia w PS i przez to brak szczegółów w światłach ( śnieg - biała plama ).
pozdro
Nie było.
Clipping przy +1EV :
Jak na razie jedyne, które mi się podoba z gór, to 235. No i pierwsze było fajne, ale niekoniecznie artystycznie :).
Szczerze mówiac, Michale, trochę zawiedziony jestem. Byłeś w TAKIM miejscu i w TAKIM czasie i z TAKIM sprzetem a tu zdjęcia jakby Frano Prdela z jakimś samsungiem łaził po górach i dokumentację wycieczki robił. Mam nadzieję, że sobie chociaż odznakę w schronisku kupiłeś. 238. to jedyne zdjęcie. które jakoś się broni. Poczekam na zdjęcia na battlu...
Miejmy nadzieję, że się nie zawiedziecie.
Teraz trochę ludzi :
239. RGB :P
240.
Do tej pory cienizna.. ;)
Zaczynam miec wrazenie ze kazde Twoje zdjecie z czlowiekiem z zalozenia zaczyna sie nadawac na klawisz DEL. Lub przynajmniej nie do galerii.
Powiedz mi o co chodzi w zdjeciu 239? Czym sie broni?
Mowilem krajobrazy, rob krajobrazy.
To teraz jeszcze dodam - uwazaj zeby Ci ludz nie wszedl w kadr ;)
Powaznie, zastanow sie nad tym czy jest sens zebys teraz robil zdjecia ludziom/z ludzmi.
Jak ktos napisal gdzies wyzej - na ludzi trzeba sie otworzyc.
Daj sobie troche czasu, nic na sile.
Mnie się podoba 240 :)
tak, bo ktoś nie chce być na tym zdjęciu
Jakoś dziwnie w tych Karkonoszach linia horyzontu pośrodku wypada. Widocznie pole magnetyczne tam jakieś inne.
Przerost formy nad treścią... nuda Panie... po battle'u też zbyt wiele sie nie spodziewam... jak zobacze w sondzie zdjęcia "bez sensu" to wiadomo czyje...
Panowie...to na razie jest ściema:) będzie zaskakiwał później:)
Sergiuszu, nie wiem jak zaskakuje zimny diesel, ja to nawet prawa jazdy nigdy nie miałem a o samochodach wiem tylko tyle, że są:)...
To jeszcze kilka takich standardowszych :
241.
242.
243.
244.
to rob te "standardowsze", to jest Twoj klucz do sukcesu ;)
Takie same jak rok temu...a może gorsze
Chodzi o TE?
Nieote
Aoktóre
Ogólnie bez rewelacji. Najlepsze 242. Robione z jakimś filtrem? Zdjęcia z ludzmi faktycznie raczej do wywalenia