po premierze sony beda nowe szumy od iso 750
Wersja do druku
po premierze sony beda nowe szumy od iso 750
Na dobranoc powiedzmy sobie,ze nikon bedzie jeszcze dluuuuugo myl nogi 1Ds owi i mozemy spac spokojnie .
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ty kupil miasto holandia-nie zapomnij ojczystej mowy sprzatajac ulice holandii
jak dla mnie to trabanty canona beda dlugo myly nogi d80
najbardziej zabawne jest to ze 1ds'a zawsze wspominaja i wyciagaja ci, ktorzy nigdy go nie kupia.....
to tak jakby taksowkarz jezdzacy mercedesem beczka 20 letnim ciagle powtarzal ze BMW i tak nie zrobi nigdy takiego samochodu jak SL65 AMG ;)
Wiesz icemajster jakbym na zdjeciach zarabial kase mialbym juz 1dsa i 5d i setke elzbietek....
No ale czemu te gratulacje w watku o nowosciach Canona piszesz?
Wszystkich zainteresowanych nowymi Nikonami zapraszam tutaj :arrow: http://canon-board.info/showthread.p...ewpost&t=24799
Na razie po dobroci :twisted: .
I jak widze twoja wiedze na temat samochodow to juz widze cie na wycieczce w niemczech,robiacego sobie zdjecie swoim nikonem obok nowego mercedesa....przypadkowo zobaczonego na parkingu
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Na razie jestem ze swojej obecnej pracy zadowolony i cieszy mnie fakt,ze po miesiacu moge sobie kupic 40d i fajne szkielko bez np sprzedawania maluszka i pozyczki od szwagra
Wychodzi na to, że nowości są znakomitą pożywką dla trolli...
pomus zalosny jestes
nie dyskutujcie z tym niedowartościowanym dzieciakiem pomusem bo sie tu bajzel zrobi....
Czesc nikon zmiencie forum i snijcie o waszym d300,ma juz mielismy go ----300d
chyba sam sie soba zajal ;)
Nie wiem czy nie bylo, ale sample z przedprodukcyjnego 40D na fotopolis, wygladaja zachecajaco:
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6252
Ghent,
Chyba się nie zrozumieliśmy.
Ja napisałem, że przyszłość fotografii jest w pełnej klatce i dlatego EF-S jest nierozwojowy.
Sam uważam, że Canon zrobił kilka bardzo dobrych obiektywów EF-S w tym 17-55 i 10-22 (ten akurat posiadam i podpinam do świetnego 30D, którego nie mam zamiaru wymieniać do czasu gdy będzie mnie stac na FF a to może byc 7D MKIV na EURO w 2012roku :razz: )
ok ale czy juz ktos wie kiedy sie mozna spodziewac 40d w sklepach a moze na allegro? czy juz oficyjalnie zostal dopuszczony do sprzedazy?
to jak masz takie info to podaj jeszcze moze cene :)
http://www.dpreview.com/previews/canoneos40d/page3.asp
"WFT-E3/E3A wireless transmitter / grip
The most interesting new addition from an accessory point of view is the WFT-E3/E3A wireless transmitter which now also doubles up as a vertical grip. Attached to the EOS 40D it provides all the normal vertical grip controls as well as WiFi, Wired Ethernet and USB storage connectivity. It has its own BP-511 battery which it is said will last as long (in constant use) as that in the camera. The WFT-E3 supports various protocols including FTP, PTP (remote control) and even has a built-in web server for HTTP browsing of images and remote shutter release."
http://a.img-dpreview.com/previews/C...snew/wfte3.jpg
Zasilanie bezprzewodowe stosuje się np. w myszkach i piórkach od tabletów graficznych. Jest to oczywiscie skrót myślowy, bo zasada działania jest zupełnie inna. Nad stricte bezprzewodowym przesyłaniem energii pracował m.in. Nikola Tesla- pionier tej idei.
kaen
Ja kupuje do pracy - "instytucjonalnie". A człowiek, który nas zaopatruje jest jakoś tam "bardziej" w sieci dystrybucji Canona - nie znam szczegółów. Daj znać na PM, być może da się coś pomóc.
Ten nowy WFT-E3 jest chyba tylko do 40D...
O i bardzo serdecznie dziękuję koleżeństwu za wyjaśnienia
nie widzialem zeby bylo:
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=24513489
hehhehehe - konkurencja robi swoje :)
tyle ze bez ISO 25800 to nie ma co gadac ;)
3 inch swift-tilt LCD
Czyli będzie sie pochylał i obracał? Ciekawe z lustrzanek się niedługo kompakty zrobią. Live viev, obracany ekranik, niedługo nikt nie będzie z wizjera korzystał ;)
nie ma jak to mocna konkurencja - odrazu robi sie milo :)
Mało tego, ludziom nie będzie chciało się wychodzić z domów, bo po co, skoro obraz z puszki będą mogli oglądać na ekranach laptopów :-P
A na serio, to nie wierzę w odchylany ekran w 5D II, to by oznaczało wciąż brak uszczelnień. Poza tym landszafciarze i robiący wesela nie korzystaliby często z tej funkcji (chociaż można by łatwiej robić zdjęcia z żabiej perspektywy ;-)). 35 punktów krzyżowych? Takiego luksusu nie ma nawet w 1D Mark III :D 6 fps zagroziłoby pozycji 1Ds Mark III, mimo mniejszej rozdzielczości w 5D II. Eye Control, MLU-button i Lens Correction to pobożne życzenia, miło byłoby je dostać, ale Canon pozostaje dziwnie konserwatywny w tej dziedzinie ;-)
Za to szkła EF24-70 f2.8L IS i EF100 f2.8 IS Macro wydają się bardzo prawdopodobne...
byloby bardzo kiepsko gdyby nowa piatka nie miala takiego zestawu...
5D sprzedaje sie bo nie ma konkurencji, teraz konkurencja wypuscila aparat 2x drozszy, ale 3x lepszy :]
wlasnie gdzies widzialem obrazem pokazujacy ze grip z 20/30 bedzie pasowal do 40d ile w tym prawdy?
Zdaje się, że to jej pierwszy rodzaj ;)
Za dpreview: 40D - WFT-E3/E3A, BP-E2N, BP-E2
Bo u nas to battery grip a u nich battery pack stąd różnica w skrótach... Ale wg mnie prawidłowo jest BG a nie BP, chociaż co to za różnica, wychodzi na to że BG-E2 z 20D/30D nie stanieje bo pasuje też do 40D :(