Odp: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemasl1985
kurcze ja mam jakieś już spaczone widzenie ale te wszystkie fotki to jak z kompaktu wyglądają. To są kropy 100% czy jak bo nie rozumiem tej jakości.
Masz rację, oczywiście...
Dzisiaj, jak słoneczko ładnie w końcu zaświeciło, wyciągnąłem z klatki moją papugę arę i przywiązałem za nogę do drzewa. Postawiłem statyw, na nim 7DII z setką macro. Użyłem wężyka żeby broń Boże nie poruszyć. ISO 100 oczywiście. Zrobiłem jej fajną sesję :) Potem zdjęcia przepuściłem przez PS i LR ( albo może odwrotnie ). Jeśli bardzo chcesz to zamieszczę je w tym temacie.....
Panowie moze lepiej najpierw ogarnijcie AF tego aparatu bo takimi samplami możecie niejednego zniechęcić :D Po co wrzucać ''takie se'' albo słabe zdjęcia? Chwalcie się tym co dobre ;]
Ja już się naoglądałem sampli z tej puchy (nie na tym forum) i można zrobić nią wiele i to w dobrej jakości.
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemasl1985
kurcze ja mam jakieś już spaczone widzenie ale te wszystkie fotki to jak z kompaktu wyglądają. To są kropy 100% czy jak bo nie rozumiem tej jakości
A co tu chcesz zrozumieć :shock: .
My amatorzy bawimy się z 7DII z różnymi efektami: lepszymi i gorszymi.
Weź w łapy 7DII i pokaż na co go stać lub nie ! .
Chętnie poczytam,bo już rzygam , jak czytam negatywneoceny/opinie fotek lejków/hejtów takich ja TY , którzy nawet z bliska nie widzieli aparatu.
Zysk, niepotrzebnie się oburzasz :) :) :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Zysk, niepotrzebnie się oburzasz
Przyjacielu ja jestem ostatatni aby przejmować się jakimiś czwartorzędnymi opiniami gimbazy :roll: .
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
Panowie moze lepiej najpierw ogarnijcie AF tego aparatu bo takimi samplami możecie niejednego zniechęcić Po co wrzucać ''takie se'' albo słabe zdjęcia? Chwalcie się tym co dobre ;]
Hah ,tu jest właśnie problem ,może pomógłbyś ?
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
Po co wrzucać ''takie se'
Aby ktoś wrzucił lepsze i doradził , jak je robić
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
Panowie moze lepiej najpierw ogarnijcie AF tego aparatu bo takimi samplami możecie niejednego zniechęcić :D Po co wrzucać ''takie se'' albo słabe zdjęcia? Chwalcie się tym co dobre ;]
Ja już się naoglądałem sampli z tej puchy (nie na tym forum) i można zrobić nią wiele i to w dobrej jakości.
slusznie
te sample wskazuja , ze aparat nie robi sam zdjec.
daje duze mozliwosci , ale obsluga widac jeszcze przerasta niektorych uzytkownikow.
takie sample to pozorne testy , tak na prawde wprowadzaja w blad.
raz , ze potezny resampling w dol , a wiec nijak pracy aparatu ocenic cie nie da , dwa ze prawdopodobnie to i tak wybrane najlepsze zdjecie z wielu strzalow.
bez informacji na temat skutecznosci AF , zadnych wnioskow wyciagnac nie sposob .
natomiast pojedynczy strzal sarny mowi wiele - zaden aparat , nawet najnowszej generacji nie gwarantuje prawie 100% pewnosci prawidlowego ostrzenia . jest jak bylo - troche lepiej.
AF ciagle sa za wolne dla scen rzeczywiscie dynamicznych.
w sumie wiecej wnioskow wyciaglem ze zdecia sarny ( BF ) niz z reszty ptactwa - wiadomo, ze na iles tam strzalow zawsze cos ostrego sie trafi.
Generalnie ogladactwo takich testow psuje smak i wrazliwosc fotograficzna - mozna sie popsuc.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bechamot
te sample wskazuja , ze aparat nie robi sam zdjec.
daje duze mozliwosci , ale obsluga widac jeszcze przerasta niektorych uzytkownikow.
Nie lubię Twoich wywodów,ale tutaj masz rację.
Mam 5DIII i 7DII i nawet nie mogę się zbliżyć do połowy ich możliwości,
a tu byle lejek przekłada jakość moich fotek na możliwości sprzętu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bechamot
raz , ze potezny resampling w dol , a wiec nijak pracy aparatu ocenic cie nie da , dwa ze prawdopodobnie to i tak wybrane najlepsze zdjecie z wielu strzalow.
W pierwszej części zdania masz jak najbardziej rację. Za to w drugiej.... dobrze że dodałeś prawdopodobnie. Bo inaczej bardzo byś się pomylił.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bechamot
wiadomo, ze na iles tam strzalow zawsze cos ostrego sie trafi
A profi ile fotek robią aby jedna była ta najlepszą ? wartą pokazania/ew nagrodzoną ?
najlepsza czy trafiona ? :D