Ladne
Wersja do druku
Ladne
chyba najlepsza wersja
ale swoją drogą to zdjęcie według mnie nie jest warte takiego kombinowania
dla mnie ten szeroki kąt tutaj i przerysowania to przerost formy nad treścią
robienie z fryzjerki czegoś człekokształtnego hmm
pewnie tam ciasno było ale coś węższego i sensownego pewnie dało się zrobić,
co kto lubi, mi takie uwa w ten sposób się nie podoba trochę nie widzę sensu w tym ujęciu
Teraz, to duuzo, duzo lepiej. Wiem teraz też, że tam jest pomieszczenie nie oddzielone ścianą :) Bo myślałem wcześniej, że tam jest np. jakiś gzyms. Ogólnie więcej przestrzeni, więc i bardziej wykorzystany jest potencjał rybiego oka.
Ale, żeby się tak chciało bawic ze wszystkimi tego typu zdjęciami to juz inna sprawa ;)
Dla mnie też ta wersja najlepsza. Co do wykorzystania fisha i UWA w takich ciasnych pomieszczeniach - jeśli tylko znamy ograniczenia tych szkieł to wg. mnie można zrobić dobre foty w takich miejscach. Mi te przerysowania w tym konkretnym kadrze (fryzjerka) nie przeszkadzają ale wiem, że nie wszyscy są tacy "zboczeni" ;)
... rybie oko lub uwa.
Ha, teraz widzę jeszcze jedną osobę bez głowy ;)
Tylko się czepiam, bo to nie przeszkadza.
do magart: powiem Ci że dużo zabawy nie było z tą fotką, dwa wywołania rawa, potem maska w PS - może razem 7 minut......
dlatego trzeba oferować klientom mniej zdjęć, żeby się nie zaj........
:-)
Handelson: Fish eye ma w sobie jakąś pretensję, na dłuższą metę drażni, można bez niego żyć, niestety nie mam innego UWA, marzy mi się coś 14 mm.
czasem lubię jednak rybą powykręcać. :)
Ja z kolei nie mam rybki (jeszcze). Co do 14tki to się zastanawiam właśnie nad sammym... ale jak go wziąłem do ręki u Towersa to jakoś tak nie do końca jestem pewien czy chcę go mieć ;) Stosunek jakości do ceny rewelacyjny ale chyba już nie chcę iść na kompromisy... więc chyba jednak trzeba będzie poczekać z rybą i kupić Canona 14 L. Pytanie czy pierwszą wersję czy drugą... Ech dylematy :)
Mam nadzieję, że nie masz mi za złe tego małego OT.
Jest cacy ! najlepsza wersja jaką zrobiłeś :)
Co do 14 to jest jeszcze Samyang :D
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Oho widzę że coś mi nie pokazało wszystkich postów ;) i O Samyangu się już dysputa rozwinęła :P
Pochwaliliście więc teraz pora trochę naknocić.
taki jakiś odrealniony obrazek.....