To pismo, ma reklamy?....
Wersja do druku
No, pewnie budujemy teorie spiskowe:wink:
Na żółtym forum śmieją się właśnie z testów porównawczych 7d z d300s, który również znajduje się w tym numerze. I to pomimo tego, że ich d300s okazał się ponoć troszku lepsiejszy:wink:
Cichy no ale jak Ty oceniasz roznice miedzy tymi szklami?? Masz porownanie, uwazasz ze warto dolozyc do wersji ze stabilizja czy nie?? Jestem zainteresowany tego typu szklem pod Canona.
Przepraszam, zatem rozrzut jakościowy egzemplarzy jest tak duży czy to wg. Ciebie kwesia zgrania autofokusa obiektywu i aparatu? Zastanawiam się nad dokupieniem takiegoż VC, a mam już starego 17-50, nie mam tylko czasu i okazji na testy sklepowe. Mój stary został kupiony przez net i nie mam do niego najmniejszych zastrzeżeń. Czy miałem szczęście?
Ja powiem tak :D odnoście testu 7D i D300s.. Canonowi nawet Zeiss nie pomógł jeśli o obrazowanie chodzi, a nikon może sobie pomarzyć o takich filmach jakie kręci Canon. Ale prawda jest taka że tych aparatów nie da się obiektywnie porównać. Jeden i drugi jest świetny. Pytanie co kto potrzebuje. Ale żeby nie było już OT bo nie jest to watek porównawczy puszek.
Podpinałem dzisiaj tamrona bez VC do nikosia i ostrzył na raty, drugi już nie. Wiec tak naprawdę trzeba trafić dobrą sztukę. Same zdjęcia baaardzo fajne. Tu się nie można czepić. Obiektyw na papierze jest super, w tym co wypluwa też ale trzeba zwyczajnie wziąść do ręki, pomacać i odpowiedzieć sobie na pytanie czy jest to obiektyw dla mnie. Jak ktoś ceni sobie super szybki AF może się przeliczyć. Ten obiektyw stoi na poziomie większości szkieł tamrona, czyli średnio. Do sportu raczej sie nia nada ale do reszty jak najbardziej daje radę.