D70 to fajna puszka, która robi kiepskie zdjęcia.... Wiem, bo miałem!
Wersja do druku
D70 to fajna puszka, która robi kiepskie zdjęcia.... Wiem, bo miałem!
ano trzymalo sie ja swietnie :) a jaka byla pewnego czasu promocja na nia :) cala polska kupowala
1. Szczerze i MERYTORYCZNIE odpowiadam Autorowi wątku na zadane pytanie.
2. Moja obecność z pewnością NIE jest bezcenna – jednocześnie też NIE lanserska.
3. Twoja obecność to już prawdziwa AUDIENCJA, zaszczyt, honor, Himalaje merytorycznośći.
4. Przepraszam Jaśnie Pana, że nie zapytałem o zgodę na swą wypowiedź, postanawiam się poprawić …
5. Personalne uwagi to w takim wątku zwyczajnie poniżają autora postu – nie o tym mowa …
Nie zamierzam zniżać się do takiego poziomu.
6. Też „pozdrówka”. :grin:
melisa raz.
A robiłeś kiedyś zdjęcia na przeterminowanej kliszy?! Kunszt tu dużo nie pomoże - podobnie było z Nikonem D70s w moim wypadku. Myślę, że każdy może oczekiwać od lustrzanki (wtedy za 4500zł.) względnie dobrego pomiaru światła - a tu była porażka...
i dochodzimy do poziomu, że to tylko szkło robi fotkę a nie również puszka - cóż, jak ktoś uważa, widać jestem inny
chyba nie było...?
http://www.e-cyfrowe.pl/testy.php?pu...ja=31&strona=1
pare wnioskow przy ergonomii nieco zbyt subiektywnych. albo moze ja jestem uczulony
na werdykty na temat wygody przyciskow Canona ze strony osob, ktore nie wydaja sie
miec za soba dlugotrwalego uzytkowania sprzetu. bo jak sie popracuje i nauczy co gdzie
naciskac, to w szybkiej pracy xxD Canona ma ogromna przewage w postaci mozliwosci
wykonania najwazniejszych nastaw jedna reka. gdzie Nikon, moze i wyglada przejrzysciej
dla osoby z nim niezaznajomionej, ale po nauczeniu sie tak czy siak wymaga dwoch lap.
tylko jedna uwaga, ze korekta ekspozycji w Canonie wymaga oderwania oka od
celownika jest wierutna bzdura. chyba ze 50D, inaczej niz moj 30D, nie ma w celowniku
drabinki ekspozycji ;)
poza tym to bardzo sensowne porownanie. stonowane, rzeczowe, doglebne i prawidlowe.
nie skupione na roztrzasaniu, ktory korpus ma wiecej pikseli w pikselach i ktory mniej
szumi, ale na uzytkowych aspektach. bardzo duze brawa
Proszę o szybką i jednoznaczną podpowiedź.
Z testów i opisów tak naprawdę nie wiadomo w 100% co wybrać.
Proszę użytkowników o podpowiedź w wyborze.