Ale temat:) Zawsze prawe, lewe tak mi jakos nie pasuje i to jedyne wytlumaczenie.
Wersja do druku
Ale temat:) Zawsze prawe, lewe tak mi jakos nie pasuje i to jedyne wytlumaczenie.
Witam serdecznie.
Jakiś rok wstecz zacząłem się przestawiać na lewe oko i poszło.
Powód: znajomy podpowiedział jak się blokować z aparatem na lewym barku do dłuższych czasów.
Początkowo nochalem załączałem Live i dostawałem z monitora w prawe :lol: ale... jest różnica, jest stabilniej.
Pozdrawiam serdecznie.
Z wizjerem kontakt ma tylko moje prawe oko - zarówno w pionie jak i w poziomie. Ale z rzeczywistością często utrzymuję kontakt za pomocą lewego, szczególnie wtedy, gdy poza kadrem znajdują się elementy poruszające się, które powinny w kadrze jednak się znaleźć.
Natomiast dawno temu, gdy zdjęcia robiłem Prakticą BX20, miałem kłopot z obserwacją przysłony - kadr widziałem dobrze, zaś cyferki - bardzo źle. Wtedy eksperymentowałem z lewym okiem, ale na fazie eksperymentów poprzestałem.
A ja praworęczny, prawonożny ale zdjęcia robię patrząc wyłącznie lewym okiem, prawym nie potrafię. Zresztą nie wyobrażam sobie nawet jak można prawym robić, to jakieś nienaturalne :P
Hmm
Lewa noga lewa ręka poziome kadry 99% lewe oko, pionowe 60 lewe oko, bron 55% lewe
ale aparat nożyczki etc bez problemu prawą.
Lewe oko świadomie bo jakoś szybciej przykładam body (być może wprawa), lewe oko znaczenie szybciej odnajduje się, sprawniej kontroluje obraz i parametry jednocześnie. Ale lewe oko ma największą różnice z 2,5-3x szybciej ustawia ostrość na matówce niż prawe.
zawsze prawe oko mimo iż wadę na nim mam o pół dioptrii wiekszą. Jestem leworęczny, prawonożny, piszę prawą ręką (bo tak mi w szkole pani przekładała z lewej), kamieniami rzucam lewą, rysuję lewą, jak wracam ze zlecenia po kilku-kilkunastu godzinach trzymania aparatu przy prawym oku, na lewe do rana widzę potwornie słabo- czesto źle mi się auto prowadzi. Z broni też mierzę prawym.
ja lewo oczny,praworęczny i lewonożny.dziwne! nigdy nad tym się nie zastanawiałem.