Odp: Czy przeszlibyście na Nikona ?
Cytat:
Zamieszczone przez
ivon3ry
Witam planuje pozbyć się 60D i też mam dylemat pomiędzy d750 a 6D.
D750 to puszka zacna i mówię to jako posiadacz 6D. Trzeba jednak zastanowić się, co się podepnie do tego D750 i za każdym razem jak robię przymiarkę do szklarni nikosia to stwierdzam, że zostaję z moim 6D. Mój budżet ma swoje granice i w tych granicach Canon jest u mnie wyborem optymalnym.
Cytat:
Zamieszczone przez
miron_2005
Czy przeszlibyście na Nikona? - W zadnym wypadku. To sie nie opłaca tyle objektywe wymieniac. I nie matryce robio zdjęcia tylko fotograf.
Fakt, nie robio.
Cytat:
Zamieszczone przez
elan
Zachwycały mnie zawsze kolorki na dzień dobry z Canona. Były inne. I dlatego właśnie mam 6D.
W takim razie powinieneś mieć najstarsze 5D.
6D daje bardzo neutralną kolorystykę.
Cytat:
Zamieszczone przez
Ernest_DLRS
To fakt. Mam już długo 6D ale dalej coś mnie ciągnie do klasika. Jeżeli nie potrzeba wysokiego ISO i AF to puszka sprzed 10 lat jest nie do pobicia
pozbyłem się 6d po tym jak do 5dc dokupiłem 1ds II. Mam świetny AF i piękny obrazek na niskim (do 1600) iso. Nie wiem co jest w obrazku ze starszych korpusów ale bardziej mi jakoś podchodzą.
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemasl1985
pozbyłem się 6d po tym jak do 5dc dokupiłem 1ds II. Mam świetny AF i piękny obrazek na niskim (do 1600) iso. Nie wiem co jest w obrazku ze starszych korpusów ale bardziej mi jakoś podchodzą.
Z pewnością mniejsze wymagania co do szkieł no i oczywiście magia
Pytanko do tych co mieli w ręku jakieś nowsze N, czy rzeczywiście do wydmuszek pakują podobne matryce co do flagowych modeli, czy to tylko na papierze tak fajnie wygląda?
Nikon D3300 vs D7200 - Our Analysis
Cytat:
Zamieszczone przez
Ernest_DLRS
Potrzebuję wysokich ISO. W międzyczasie poszedłem mocno do przodu z obróbką również. 6D kupione okazyjnie. Tydzień temu dokupiłem S35/1.4. Jest MOC.
W torbie mam jeszcze cały zestaw Nikona: 2xFX, 1xDx, lampy i naprawdę sporo zacnych szkiełek. A nawet prawie nie używane Fuji S5 :)
Cytat:
Zamieszczone przez
asdf
Pytanko do tych co mieli w ręku jakieś nowsze N, czy rzeczywiście do wydmuszek pakują podobne matryce co do flagowych modeli, czy to tylko na papierze tak fajnie wygląda?
A po co Ci czyjaś opinia. Ściągasz RAWy, sam obrabiasz i patrzysz co dla Ciebie wynika z owej "genialnej" matrycy.
No chyba że do czegoś potrzebne Ci punkty z DxO :mrgreen:.
Cytat:
Zamieszczone przez
asdf
Nikon D3300 vs D7200 - Our Analysis
Canon też pakuje podobne matryce do wszystkich modeli. Normalne. Wszystkie aktualne modele z tym samym formatem maja praktycznie taka sama jakość obrazowania. Co również potwierdza DXO. M3 wychodzi im nawet lepiej od 7d2, oczywiście różnica niezauważalna w praktyce.