Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkow
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
irytujesz mnie swoim totalnym brakiem obiektywizmu
Ale wiesz, że działa to obie strony ? Jak się nabijasz z cen nowych Zeissów to jest ok ?
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
dla kogoś kto kupuje aparat klasy R, wydanie na podstawowe szkło 4k nie jest jakimś wielkim wydatkiem
Znaczy dla kogo wydanie na szkło 4k nie "jakimś wielkim wydatkiem" ? Jakieś przykłady ? Dla "standardowego" pasjonata/amatora w Polsce już poziom 3k za szkło jest mało akceptowalny. Nawiasem pisząc - to za 4k w mocowaniu EF można zakupić prawie każdą L-ke (łącznie z EF 85 1.2 II L USM oraz tzw. świętą trójca).
Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
naprawdę? uważasz ze szkło u Canon Polska powinno kosztować 500$ , w USA 1000$, a w biednej Afryce powinni to szkło dodawać do puszki z wołowiną z pomocy ONZ
możemy tez porozmawiać normalnie i zastanowić się czy 900 euro to w zachodniej europie/USA/Japonia/Australia, dużo dla amatora czy mało
możemy tez wrócić do rozmowy o cenie w PL gdy na naszym rynku będą sprzedać setki tysięcy obiektywów, wtedy nas w Japonii zauważą i zrobią specjalna cenę dla nas
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkow
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Nawiasem pisząc - to za 4k w mocowaniu EF można zakupić prawie każdą L-ke (łącznie z EF 85 1.2 II L USM oraz tzw. świętą trójca).
Wyłącznie jeżeli masz na myśli szkła używane. Nowa "święta trójca" to odpowiednio: 35L - 7500, 50L - 5900, 85L1.2 - 8500
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Wyłącznie jeżeli masz na myśli szkła używane. Nowa "święta trójca" to odpowiednio: 35L - 7500, 50L - 5900, 85L1.2 - 8500
No raczej ;) Dlatego "nowości:" niespecjalnie mnie kręcą.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
naprawdę? uważasz ze szkło u Canon Polska powinno kosztować 500$ , w USA 1000$, a w biednej Afryce powinni to szkło dodawać do puszki z wołowiną z pomocy ONZ
możemy tez porozmawiać normalnie i zastanowić się czy 900 euro to w zachodniej europie/USA/Japonia/Australia, dużo dla amatora czy mało
możemy tez wrócić do rozmowy o cenie w PL gdy na naszym rynku będą sprzedać setki tysięcy obiektywów, wtedy nas w Japonii zauważą i zrobią specjalna cenę dla nas
Co do cen RP vs USA i reszta świata to jest dokładnie odwrotnie ;) Oczekuję raczej, że klient nie będzie rżnięty przez producenta na każdym drobiazgu. Po szkłach Sigmy z serii Art widać, że jest przepaść w wycenie szkieł systemowych i często cena brana jest z sufitu.
No wybacz, ale wycena kitowego zooma 24-240 z mocowaniem RF w absurdalnej cenie 4,5k zł kierowanego dla amatora z puszką RP jest dla mnie ewidentnym strzyżeniem jeleni i baranów (z całym szacunkiem dla jednych i drugich). Jak dobrze pójdzie za chwilę Canona wypuści coś jeszcze tańszego niż RP i stadko do strzyżenia ponownie wrośnie ;)
ok, tez wolałbym żeby było tanio
dlatego za jakiś czas kupie za granica , niekoniecznie nowy:idea:
Re: Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
ok, tez wolałbym żeby było tanio
dlatego za jakiś czas kupie za granica , niekoniecznie nowy:idea:
Dokładnie tak.
Ogólnie widzę że strategia cenowa R u Canona jest identyczna jak w przypadku eMek. Na początku to przecierałem oczy ze zdumienia ile wołali za te wydmuszki... Podejrzewam że tu będzie to samo.
Re: Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Ogólnie widzę że strategia cenowa R u Canona jest identyczna jak w przypadku eMek. Na początku to przecierałem oczy ze zdumienia ile wołali za te wydmuszki... Podejrzewam że tu będzie to samo.
Spoko...
Zanim puszki i szkła z mocowaniem RF spadną w cenie z obecnego absurdalnego poziomu za te 5-10 lat, to ja pod drodze zmienię kilka aparatów i szkieł o podobnych parametrach kilkakrotnie tańszych i wykonam zylion zdjęć :P
Odp: Re: Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Spoko...
Zanim puszki i szkła z mocowaniem RF spadną w cenie z obecnego absurdalnego poziomu za te 5-10 lat,..
To nie będzie trwało tyle lat.
Re: Odp: Re: Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
To nie będzie trwało tyle lat.
Chciałbym tego dożyć i mam taką cichą nadzieję :)