Mam egzemplarz z xxxxx3 - bez problemów.
Wersja do druku
Mam egzemplarz z xxxxx3 - bez problemów.
Czy jak dojdziemy do 150 stron to zostanie założona druga część wątku? :)
Podsumujmy:
Sprawne:
Rewizja/ Liczba Aparatów
"1" / 2 szt.
"3" / 7 szt.
"4" / 8 szt.
Niesprawne:
Rewizja/ Liczba Aparatów
"1" / 1 szt.
"3" / 1 szt.
To co kończymy? tą mini ankiete? czy jeszcze nie..
4, sprawny. Niech powieje optymizmem lepszej statystyki :)
Jak na razie 18 sprawnych i 2 niesprawne. Czyli 10%. :D A tak serio problemem jest nie ilość sprawnych, a to czemu tych dwóch nie da się naprawić. Zaraz im się gwarancja kończy i Canon pewnie uzna sprawę za załatwioną.
Niech jeszcze ci sprawni podadzą swoje przebiegi. :)
Dokładnie, i wynika coś jeszcze - czytając cały wątek wydawało się że głosów o "niesprawnych" było więcej niż to teraz wynika z tej "miniankiety", ale może nie wszyscy śledzili wątek...
Jak się okaże ze są to 10tys i mniejsze przebiegi ;) wetdy wszystko wróci do martwego punktu początkowego...
Ale... tak na serio to nie ma co siać panki, tylko trzymać kciuki za nerwy poszkodowanych i za szybie rozwiązanie ich problemów
przez SERWIS CANON POLSKA
A ja byłem na tym spacerze jakiś czas temu.
Teraz wiem, że nic nie wiem :D
Z 70-200/2.8 trafia w punkt na 2.8 środkowym i bocznymi krzyżowymi.
Z 35L trafia w punkt na 1.4 - centralnym.
Na bocznych krzyżowych natomiast wyszedł mi regularny FF (i z prawej i z lewej).
Jak dla mnie to nie ma żadnego sensu. Rozumiałbym błąd różny z obu stron co by można było tłumaczyć np. nierównoległym ułożeniem sensorów itp. Rozumiałbym równy, regularny błąd na wszystkich punktach.
Ale sytuacji, że centralny trafia dobrze i powtarzalnie, a boczne już nie i mają ten sam regularny błąd to już nie...
Ogólnie nie robiłem jakiś nie wiadomo jak rozbudowanych testów - po ok. 10 zdjęć na każdy czujnik (raz, że było zimno a dwa, że w końcu zaczął mnie obserwować jakiś typ - bo chyba fotografowanie, co prawda własnego, auta przez 20min. mogło wyglądać dziwnie :P )
Pewnie dopiero koło połowy kwietnia będę mógł sprawdzić z innym/innymi 35L żeby wysunąć jakieś wnioski...
Chyba pierwszy raz zdecyduję się wysłać body do serwisu na kalibrację...
Bo teraz to wyszło, że zamieniłem 5D2 ze sprawnym centralnym i kulejącymi bocznymi na 5D3 żeby mieć jeszcze lepszy centralny i w końcu sprawne boczne, a dostałem to co miałem, tylko że lag mniejszy i seria szybsza, a dopłaciłem do tego interesu 5k O_o
P.S. 4 na 6 pozycji :P
"I o o i o to i o to". Cytując klasyka. Ważne, że Canon zadowolony. :)Cytat:
Bo teraz to wyszło, że zamieniłem 5D2 ze sprawnym centralnym i kulejącymi bocznymi na 5D3 żeby mieć jeszcze lepszy centralny i w końcu sprawne boczne, a dostałem to co miałem, tylko że lag mniejszy i seria szybsza, a dopłaciłem do tego interesu 5k O_o