jak coś to zawsze mam karty :P :mrgreen: No to do zobaczyska dzisiaj koło 12:00 bede zgadamy się na miejscu..:P pod tel.
Wersja do druku
Ja niestety tym razem też odpadami, wczoraj moja młodsza pociecha z żoną wrócili do domu, więc odkrywam uroki maleństwa :) Na szczęście jest jeszcze jedną tura MC, liczę, że wtedy wreszcie mi się uda ;)
Wróciliśmy już z justyną do domu:) .Bardzo ciekawe dzisiejsze zawody w liczniejszej 6 osobowej grupie popstrykaliśmy należycie jak trzeba było i jest Git. Wszystkie twarze zadowolone, efekty moje i wypociny już niedługo. Tutaj podziękowania dla Maćka za 200mm i kolejne testy. :]
Ja już zdążyłem pobieżnie przejrzeć swoje starania i mam następujące wnioski:
-sprzęt wymiata, a w zasadzie miażdży szybkością;
-operator musi się wiele nauczyć, ale chęci są, na sprzęt nie można już zwalać winy;
Statystykami podzielę się przy najbliższym spotkaniu, żeby nie robić sensacji lub pośmiewiska na forum ;-)
Zbychu ja po dzisiejszym dniu, przynajmniej na jakiś czas, odrzuciłem pomysł wymiany 200L na jakieś zoomy.
Dzięki wszystkim za miłe spotkanie. Foty w najbliższym czasie.
Ja również powiem ,że najciekawszym elementem Crossu w Czerwionce jest nie wątpliwie jazda quadów. :) A dzisiaj to juz w ogóle było mega zajebiście:).Tumany kurzu i wyławiający się z niego zawodnicy. Sprzet już wyczyszczony, ciuchy w praniu :D Takie małe podsumowanie jeszcze całej przygody :P
Eeeee tam.... najciekawszy to jest efekt zwany "ogon skorpiona "za motocyklem!!!:lol:8-)
Ale z quadami to prawda jak nic!
W lasku wywołały efekty porównywalne z wybuchem bomby kurzowej- która niczym szary obłok szybko pełzała tuż ponad ziemią.
Cośmy się nawąchali kurzu to nasze.
Ale jeden z nas wiedział jak się profi przygotować.
Nasz slang wzbogacony został o nowe sformułowanie - "wyławianie się z kurzu".:mrgreen::wink::lol:Cytat:
A dzisiaj to juz w ogóle było mega zajebiście:).Tumany kurzu i wyławiający się z niego zawodnicy. Sprzet już wyczyszczony, ciuchy w praniu :D Takie małe podsumowanie jeszcze całej przygody :P
Pewnie chodziło o wyłanianie, ale co tam- niech będzie!
To tak jak z tym skorpionem...
Słuchajcie widzowie tego wątku- kto mógł być tam dzisiaj a nie przybył- niech ciężko żałuje za ten grzech i szybko idzie się wyspowiadać- zaś pokutą niech będzie....obecność na kolejnych zawodach.:lol:;-)
Było fantastycznie! Masa pyłu, aparaty nadają się tylko do czyszczenia, my zresztą też, ale nic nie zastąpi tej radochy z focenia takiej akcji...
Tor mamy wyeksploatowany bardzo dobrze- tylko zawodników bardziej "dzikich" tam trzeba miejscami. Przybywa też ludzi z konkretniejszymi puszkami (pojawiają się EOSy 1D), ale masa ludzi ma inne "luszczanki" i foci.
Niestety, zdarzyło się i mniej miłe doświadczenie- jeden z fotografujących (zdaje się, że bywalec akredytacji) został najechany przez motocyklistę wskutek nieuwagi tego pierwszego. Na szczęście obyło się bez poważniejszych obrażeń, ale.... nauczka na pewno jest.
A co do naszej grupki, to cieszy, że była o 100% większa niż poprzednio.
MacB ma za szybki sprzęt jak na ten tor. Zapomniał przełączyć "drive" i...jego wspaniała maszyna zaczęła walić jak z Kałacha całymi seriami. Aż zawodnicy nie umieli nadążyć!:shock::-o:D;-)
No to teraz już się podniecamy na te zdjęcia!
Dawać!
Na potwierdzenie wczorajszej rozmowy o nocnych logowaniach, proszę o to dowód, kto jest najlepszy:
Last edited by Fatamorgana; Dzisiaj at 02:14.
Nocny Marek ;-)
Burza mnie postawiła na nogi. Okna trza było pozamykać.:lol:;)
Pięknie to nasze spotkanie opisujecie :)
Od siebie dodam serdeczne podziękowania za opiekę nad starszym człowiekiem i cenne rady których nie żałowaliście.
Wasze rzeczowe uwagi typu "uważaj, bo ci kominy w kadr wejdą albo tam dalej jest ciekawy zakręt i muldy" były bardzo przydatne.
Dzielenie się informacją o ustawieniach naświetlania też były dla mnie ciekawym doświadczdeniem.
Wypróbowałem kilka możliwych wariantów od ręcznych ustawień poprzez priorytety przysłony, czasu do zmiany ISO.
Wróciłem zakurzony ale zadowolony z moich pierwszych sportowych zmagań.
Po wykąpaniu ciała i sprzętu nastąpiła radość z wykonanych fotek. Będzie trwała tak długo aż Mistrzowie pokażą swoje i odezwą się kompleksy amatora.
Jeszcze raz serdecznie dziękuję Facie za opiekę i nauki jak również pozostałym uczestnikom za wspaniałą atmosferę,
Dzięki Jasiu. I ja dziękuję za atmosferę. To było takie małe foto spełnienie wczoraj. Mogliśmy się naprawdę wyżyć!
Jedno jest pewne: na torze w Czerwionce zawsze jest dobra pogoda!
A wczorajsza była kopią tej z maja.
Oki, wrzuta "miszcza" :lol: (nr. 1).
Inni miszczowie proszeni są też o wklejanie fot.:grin:;-)
Moje zdjęcia ,albo pojawią się jeszcze dzisiaj ,albo jutro ostatecznie. :) Bo mam trochę zgromadzonego materiału, no ale dla chcącego nic trudnego:)
Witam wszystkich !
Zacznę od hm.... kuźwa znowu przegapiłem !!! Ale do trzech razy sztuka mam nadzieje się wybrać na kolejny motocross w sierpniu, tym bardziej mnie szlak trafia bo mieszkam w okolicy. Widzę że zabawa była super no i fotki fajne.
Dobra, czas na mnie póki co 4 zdjęcia:)
1.
2.
3.
4.
A więc czas i na mnie:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
No no..Maciek! Marek daje czadu jak trzeba!!!
1,2 i ostatnie znakomite!:-D:shock:
Potęga dwusety czy sety?
Od razu widać, że masz narzędzie idealne do tej fotografii.
Coś serwer nie działa maćkowi i nie ładuje wszystkich zdjęć. Przynajmniej ja tak mam na teraz jak jestem online :P . Dzisiaj jak wstanę dorzucę jeszcze parę ujęć z Czerwionki :)
Wszystkie trzy 135. Nr 8 jest z 200mm
Chłopaki, chcę Was do sportowego wydania biuletynu!!!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A, i byłabym zapomniała:
http://www.canon-board.info/showthre...71#post1087971
5.
6.
7.
no to jeszcze 2 zdjęcia i niedługo na mojej stronie cała taka relacja foto..:)
Wszystkich tutaj zdjęć po prostu nie będę wstawiać :P
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
reszta zdjęć tutaj:
http://zbyszko.kikko.pl/2012/06/moto...onka-runda-ii/
oraz mały bonus :D:D nie mogę :P
VIII MIĘDZYNARODOWY ZLOT CIĘŻAROWYCH POJAZDÓW TUNINGOWANYCH „MASTER TRUCK”
Autodrom – Lotnisko Polska Nowa Wieś 6 -7 – 8 LIPCA 2012
Program zlotu
6 LIPCA – PIĄTEK
9:00 – 12:00 - jazda YETD na precyzję
12:00 – konkurs „ NA KRZYWEJ OSI”
14:00 – konkurs ORLEN
15:00 – próba zespołów
19:00 – pokaz palenia GUM samochodu ciężarowego
20:00 – Gala TRUCER COUNTRY – prowadzi Korneliusz Pacuda
Zespół ZAYAZD
Mariusz Kalaga i Przyjaciele
23:00 – Afterparty Dj MATRIX – disco
7 LIPCA – SOBOTA
10:00 – otwarcie zlotu dla publiczności
11:55 – zaproszenie publiczności do namiotu
11:56 – zespół MIĘDZYSTREFA
12:00 – oficjalne otwarcie zlotu z udziałem patronów
12:10 – zespół MIĘDZYSTREFA
12:30 – konkurs SCANIA (przejazd po desce, zbijanie pachołków)
13:00 – zespół MIĘDZYSTREFA
13:20 – konkurs POLICJI (Pierwsza pomoc)
13:40 – konkurs POLICJI (Znajomość ruchu drogowego)
14:00 – konkurs POLICJI Miasteczko Ruchu Drogowego
14:40 – zespół MIĘDZYSTREFA
15:00 – konkurs MAN (dojazd do celu)
15:30 – konkurs ORLEN (Przenoszenie beczki)
15:45 – zespół MIĘDZYSTREFA
16:00 – konkurs MERCEDES (Przeciąganie liny)
17:00 – zespół MIĘDZYSTREFA
17:15 – Pokaz OFF – ROAD w wykonaniu zwycięzcy Rajdu Dakar
17:35 – Gaszenie ognia z powietrza samolotem Dromader i Helikopterem
18:00 – przeciąganie radiowozu ITD. Nagrody
18:30 – Premiera REPIŃSKIEGO
18:45 – Pokaz palenia gum samochodu ciężarowego
19:00 – FINAŁ konkursu YETD – SCANIA
20:30 – zespół HORYZONT
21:30 – MASTER TRUCK OF LIGHT
23:00 – LASER SHOW
00:00 – DJ MATRIX – disco
10:00 – otwarcie zlotu dla publiczności
10:50 – zespół JAN MANSON BAND
11:00 – Oficjalne otwarcie drugiego dnia zlotu
11:05 – konkurs DAF (precyzja z plandeką, Beczki)
11:35 – zespół JAN MANSON BAND
12:00 – konkurs IVECO „PCHNIJ – CIĄGNIJ” dla par
12:30 - zespół JAN MANSON BAND
12:50 – konkurs VOLVO (Przejazd między beczkami)
13:20 – zespół JAN MANSON BAND
13:40 – konkurs WIEDZY O CIĘŻARÓWCE
14:10 – pokaz gaszenia ognia z powietrza przez samolot Dromader i helikopter
14:50 – zespół JAN MANSOND BAND
15:10 – sprzątanie sceny
15:20 – FINAŁ MODELL TRUCK MANII
16:00 GALA wręczenia nagród w kategorii Master Truck
17:25 – sesja zdjęciowa przy ich pojazdach
To jeszcze cztery, już luźniejsze. Nr 15 to ulubieniec Zbycha ;-)
13.
14.
15.
16.
oj tak ulubieniec:) co racja to racja:P ja już raczej wrzuciłem to co miałem wrzucić na www i tam raczej odsyłam:)
Teraz trochę moich gniotów. Wyszedł brak doświadczenia w takich imprezach, może następnym razem będzie lepiej. :)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Wrócę jeszcze do Nikisza.
Najeli pytała się co to jest wodzionka, nie wiem na ile jej wytłumaczyliśmy, ale powinna sięgnąć po informacje do źródła:
http://youtu.be/ZGhB3-nANBI
Najeli, oglądaj. :)
i w ramach małego Oftopa:
http://www.gotujmy.pl/wodzionka---sl...isy,51141.html
Najeli ^
Witam. Dawajcie jeszcze z motocrossu!
Ja też dam- zwłaszcza efekt scorpiona.... Ale jak kompa naprawię.
Coś się chrzani...
Pozdr.
Kolejne wydarzenie jakie trzeba dodać to :
3 runda serii Drift Open - ulice Wodzisławia Śląskiego.
Data: 4-5 sierpnia 2012
Miejsce: Wodzisław Śląski
Bilety: wstęp wolny
Czołem.
Zajrzałem na CB po dłuuuuugiej przerwie i znalazłem ten wątek :)
Przyznam, że nie przeczytałem wszystkiego, ale z tego co przeczytałem, to kręcicie się głownie w okolicach Rybnika i na południe od Rybnika. Czy bywacie też gdzieś na północ od Rybnika? :)
Ano właśnie w ostatnich tygodniach kręciliśmy się jakoś tak głownie na północ od Rybnika...co wynika właśnie z tego nieprzeczytanego...:D:lol:;-)
Na str. 1 masz terminarz kolejnych okazji do spotkania.
I kurczę... znowu ze 3 imprezy są na północ od Rybnika...:roll::shock::-)\
ZAPRASZAMY Cię!:grin:
Pozdr.
Ktoś teraz w sobotę wybiera się incognito nie zorganizowanie (lub zorganizowanie) na MasterTruck do Nowej Polskiej Wsi ? Bo rozumiem ,że oficjalnie nie jedziemy :D eheh
Mnie nie będzie niestety.
Bawcie się dobrze.
No dobra...to w końcu obiecany "efekt skorpiona".
Patrząc na obłok kurzu i "dym" jaki wznieca w pewnych okolicznościach na tylko tym zakręcie motocyklista i tylne koło daje się zauważyć coś, co od razu mi się skojarzyło z ogonem skorpiona uniesionym w ataku.
I to mi się właśnie najbardziej podoba!
Dzięki.. zaraz przeczytam "terminarz' :)
Witam was ponownie. Wiem, że jak trwoga to do Boga, ale mam pytanie do was. Czy ktoś jest w stanie użyczyć jakiejś portretówki do Canona? 50-85mm? Rozważę każdą propozycję. Nie chodzi tutaj o zarobek tym szkłem, tylko raczej przetestowanie przed kupnem i zrobienie małej sesji z znajomą ;)
P.S: Dużo czytam o waszych plenerach, i aż żal mi d... ściska, że najczęściej nie mogę się wybrać przez sprawy osobiste :(
Cześć
Moją 85 możesz przetestować, jak będziesz chciał to pisz;)
O bardzo fajnie, chciałbym tą sesję zrobić, jeśli ktoś z Rybnika by był, to bym ten sam dzień mógł oddać, nawet w zastaw coś podstawić czy coś.
A ja mam 50 1.8 jak chcesz się pobawić to pisz.
Teraz jest tour de Pologne ,ale w środku tygodnia wychodzi i jest to czwartek. Przez Pszów będą jechać w okolicach 14:30 -14:50. Ja mam na 16 do pracy i nie wiem czy zdążę cokolwiek z peletonu popstrykać :/
Jeżeli chodzi o kolejne plenery to zapowiada nam się Drift Open 4-5 sierpnia w Wodzisławiu
link :
http://www.drift-open.pl/
oraz impreza koncertowa najcieplejsze miejsce na ziemi 27-28 lipca w Parku miejskim w Wodzisławiu Śląskim.
http://www.nmnz.band.pl/
Wczoraj na Master trucku podczas rozmów z kierowcami i organizatorami wynalazłem kolejną imprezę http://www.grupa4x4.pl/ wyścigi ciężarowych samochodów terenowych. Najbliższe zawody odbędą się w Bukownie k.Olkusza w ostatni weekend lipca. Zamierzam się wybrać, jeżeli nic nie stanie na przeszkodzie.
Kilka fotek z soboty:
1. Nie pytajcie jak po tym przejeździe wyglądałem :?:
2. To jest pokaz samochodu z rajdu Dakar.
3.
4.
5.
6. Jako, że był to teren Aeroklubu opolskiego, można było podziwiać również samoloty, ba za jedyne 150pln mogliśmy lecieć szybowcem.
p.s. Wiem, już jak jest zbudowany silnik takiego cuda.
WOW!!! Jak tak dalej pójdzie to zaliczymy wszystkie rodzaje hobby....obejrzymy wszystkie dyscypliny i dowiemy się niejednego.
Coraz lepiej!