Zamieszczone przez
becekpl
a nie lepiej napisać uczciwie ,ze brak kasy na elki, wiec kupuje się zamienniki?
i bez sztucznej napinki jakie to cuda na kiju za drobne można kupić?
w końcu to forum Canona a nie części zamiennych do niego
ja brak kasy rozumiem,tez nie zawsze ją mam
Może i niektórzy wybierają sigmy A z powodu ograniczonych funduszy. Moim zdaniem nieświadomie dokonują lepszego wyboru - wiadomo optyka i niech ktoś powie że odpowiedniki c są optycznie lepsze od sigm A. Sam mam 3 L-ki 16-35 F4 IS, 24-70 F2.8II L 70-200 f2.8II L IS i wybrałem je(nówki) nie patrząc na cenę, ale dlatego , że optycznie nie mają konkurencji. Z tego samego powodu kupiłem sigmy; 35A i 50A. Wiadomo mogłem otusa ale muszę mieć AF. Swoje sigmy oczywiście kalibrowałem dockiem, ale z powodu braku czasu robiłem to wieczorami przy sztucznym świetle. Efekt jest taki że AF trafia świetnie w złych i w dobrych warunkach oświetleniowych. Radzę spróbować. Podeście takie, że idę do sklepu próbuję 5 sztuk i wybieram najlepszą rodzi frustracje w późniejszym używaniu. Sigmę trzeba dostroić i warto bo efekty uzyskiwane w porównaniu z odpowiednikami canona są zdecydowanie lepsze.
jak komuś przeszkadzają kosmiczne ceny za C, to dlaczego w całości nie kupuje produktów innych firm?
skoro sigma robi takie cudne obiektywy to ich body pewnie jest kosmicznie genialne