Odp: Canon 700D - watek dyskusyjny
Cytat:
Zamieszczone przez
REX
Ale przydała by się funkcja panoramy czy jakieś inne niekiedy użyteczne funkcje!
Co masz na myśli pod funkcją panoramy? Jeśli chodzi o zakładkowe wyświetlanie poprzedniego zdjęcia, kiedyś to zrobiłem w ML ale gdzieś zgubiłem kod (nie było mi to potrzebne).
Jeśli chodzi o składanie zdjęć w panoramę w aparacie nie ma to sensu, komputer zrobi to lepiej.
Mi w takim 600D/650D/700D brakuje lepszej matrycy. Z funkcji może WiFi, GPS i precyzyjny Focus Stacking bez live view ;)
Mnie w 700-tce brak "czystego" wyjścia hdmi. Na to liczyłem a tak Canon będzie musiał poszukać pieniędzy u kogo innego 8-).
Cytat:
Zamieszczone przez
konradl
Przystopujcie z tym szukaniem zmian bo zaraz dojdziemy do 666D :)
BTW... a o toksycznej gumie w 650d to nie slyszalem... Komus reka spuchla podczas sesji? :D
Oj było kilku takich klientów, szukali tych bez toksycznej gumy, przeglądali numery seryjne ;-)
Na innym forum kilka dni temu ktoś pisał, że właśnie kupił 650D i trafił na toksyczną gumę, więc nadal krążą takie puszki po sklepach. Patrząc na postęp technologiczny to ta w 700D powinna świecić :D
hehe... ale czym sie objawia ta toksycznosc?
- unosza sie z nad niej zielone opary?
- swieci w nocy?
- wlosy na rece rosna?
Ja mam tylko nadzieje, że to ostatnia generacja amatorskich z tą samą matrycą, trochę wstyd
Cytat:
Zamieszczone przez
REX
Jeszcze nikt nie zwrócił uwagi o jednej z "największych" ewolucji w stosunku do poprzednika. Mianowicie o lepszej gumie/okleinie z której wykonany jest aparat! Która nie jest "toksyczna" jak miało to miejsce w przypadku słynnego poprzednika :)
Tak wiec mamy chyba 4 zmiany względem 650d
- nowe pokrętło
- nowa lepsza obudowa
- nowa okleina, nie alergiczna
- podgląd kreatywnych filtrów w trybie Live View
Witam, jest jeszcze jedna zmiana, otóż w specyfikacji na stronie Canona jest napisane w zakładce "Live View" - liczba kl./s - 60. W 650D było 30 (tak jak w 600D). Ale o co w tym chodzi? Czy to jest fotografowanie w trybie LV? Bo do filmowania raczej to nie dotyczy. I 700D i 650D w full hd filmuja z 30 kl./s a w hd z 60 kl./s.
Pewnie chodzi o odświeżanie obrazu podczas podgladu LV.
Bufor live view to 720x480, 500D standardowo ma 29.997FPS w ML można uzyskać 30.710FPS
Może w nowszych puszkach (550D 600D 650D) da się uzyskać te 60FPS, musiał by ktoś sprawdzić.
Czy ktos potrafi powiedziec, czy w takim razie LV przekazywane via stopka lampy blyskowej/kabel rowniez ma zwiekszony FPS?