a dlaczego rezygnujesz ?:)
Wersja do druku
a dlaczego rezygnujesz ?:)
bo to lipa jest jak dla mnie zasadniczo , za granice na śluby nie wybieram się , konkurencja tutaj nie śpi
za tą kasę mam dodatkowe dwie frazy do pozycjonowania
Co do sensu uczestnictwa w tym stowarzyszeniu, to zapraszam do lektury moich rozważań dot. WPJA & AGWPJA.
Przeczytalem i cisnie mi sie pytanie Marcin - a czego spodziewales sie po wejsciu do wpja/agwpja?
Przeczytałem wszystkie posty, a uśmiech na mojej twarzy robił się coraz większy. Początkowy huraoptymizm dotyczący korzyści z "przynależności" zamieniał się pomału w "jak się wypisać".
Jeśli kogoś interesuje co dla klienta ma znaczenie, to wystarczy go uważnie słuchać. Ja osobiście nie pamiętam aby ktokolwiek ,kiedykolwiek podczas zamawiania zlecenia, pytał mnie o jakąś przynależność. Mimo że pytań nieraz bywało bardzo wiele. Żadna organizacja nie zrobi nam rynku , ani marki.
Większe wrażenie na klientach robi zapis w umowie mówiący o tym, że "wykonawca odbył odpowiednie przeszkolenie w Kurii i posiada legitymację upoważniająca do fotografowania w trakcie ceremonii ślubnej ... " :mrgreen:
Dzialam na innym rynku i mam zupelnie inne wrazenia, dla mnie przynaleznosc tam jest najprosciej w swiecie oplacalna. Faktycznie rzadko padaja pytania o jakas przynaleznosc. Nie dorobilem sie jeszcze "legitymacji z kurii". Pracuje nad tym ;)
Jak ja się zapisywałem mniej więcej w tym samym czasie co Marcin do obu organizacji już wtedy było wiadomo że wystarczy wpłacić składkę żeby zostać przyjętym, ale o dziwo, przynajmniej wśród moich klientów świadomość istnienia tego stowarzyszenia jest dość wysoka a samo stowarzyszenie dalej ma opinię elitarnego. U mnie członkostwo działa :)
Może nie powinienem ale „niech tam” Największe wrażenie na młodych robi jak mówisz, że jesteś niezależny i nie należysz do „żółtych” „czarnych” ani „czerwonych” I nie masz legitymacji bo nie. I jak chcą abyś robił im zdjęcia to niech wcześniej ustalą to z odnośnymi władzami. A jak im nie pasuje to jest milion innych fotografów mających to i tamto i należących tam i tu.