1 i 2 bardzo mi się podoba.
Generalnie zdjęcia super.
Wersja do druku
1 i 2 bardzo mi się podoba.
Generalnie zdjęcia super.
Jasne, że matrycę. ;-) Popatrz dobrze, widać widać, oczysiście do poPSucia i nie będzie znać. Chyba, że to chmurki - niestety mam LCD. Zresztą, bez znaczenia.Cytat:
Zamieszczone przez rysiaczek
Pozdrawiam, sens...
Kurcze ja tam nic nie widze (na CRT). Obejrzałem też oryginalny plik i żadne syfy nie powyłaziły, zresztą to chyba bym musiał mieć ekstremalnie zasyfioną matrycę żeby przy f11 wyszło.Cytat:
Zamieszczone przez sensitive
hej perqsista, 1 i 2 z zwłaszcza 2 są bardzo dobre, mają klimat. Bopciek w locie chyba mocno PSuty, widać, że skrzydła nienaturalnie jasne pod spodem :roll:
Jaskółka strzelona świetnie :shock: szkoda tylko, że tak mało ja widac
Dla mnie też najciekawsza 1 i 2. Kapitalne zdjęcia. Bociek na 4 tez całkiem niezły. 3 ciekawa ale jakościowo średnio - widać iż mocno kropowane.
Gratuluję refleksu przy jaskółce!
Pozdrawiam
Zigi
Jakoś nikt mi nie chce uwierzyć, że obok leciał 2-gi bociek z blendą :mrgreen: i dodatkowo sunpackiem dopaliłem No dobra troszkę przesadziłem z tym wyciaganiem z cieni;)Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Witam
Ogladam tak sobie wszystkie Twoje zdjecia i najbardziej do gustu przypadły mi: dwa Bociany (tylko dlaczego kwadratowe), ten lecacy z blenda od dołu, i kilka landszaftów z Rogalinka.
Pozdr
rafal gawełda
Co do tych dwóch kwadratowych to napisałem uczciwie, fotka "na dopingu" - boćki z zoo. Bez przycięcia po prostu byłoby to widać. Znam Twoje zdanie dotyczące kadrowania w postpocesie i generalnie się z nim zgadzam. Zawsze staram się w miarę swoich skromnych umiejętności oceniać zdjecie przed naciśnięciem spustu migawki. Generalnie ma to dla mnie wymiar jak najbardziej praktyczny. Osobiscie nie mam nic przeciwko dobrze zrobionemu postprocessowi, ale taki jest niestety wybitnie pracochłonny. Przy dobrym kadrze po prostu nie traci się aż tyle czasu na takie zabawy.Cytat:
Zamieszczone przez Ptaku
No i oczywiscie schody się zaczynają jak z takiego cropa trzeba zrobić odbitkę ... ;)
Fajne - ale kurcze w #4 coś mi nie pasuje.. Ptak ostry, a pod nim ani jednej ostrej trawki, GO na ziemii równa zero ;-) Kupiłeś tele z tilt/shift? :mrgreen:
no muflon, to chyba nie jest wielka zagadka. Przecież zdjęcie jest po skosie i trawa jest mocno w tle za ptaszkiem.