-
Cytat:
Zamieszczone przez
paatryk77
widzę gorącą dyskusje na temat nowego 7D...
Tak ale nie w tym wątku 8-).
BTW: niektórzy mieli rzeczony sprzęt w ręach 8-).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
paatryk77
widzę gorącą dyskusje na temat nowego 7D... a czy ktoś z Was miał rzeczony sprzęt w rękach?
co mnie obchodzi 7D, kiedy szukam informacji o 18-135, ktory w zamysle ma byc zamiennikiem do kita 18-55 dla mojej slubnej
Cytat:
Zamieszczone przez
paatryk77
bo to widzicie jest tak... człowiek czyta specyfikacje, komunikaty prasowe, ogląda jakies tam fotki na necie... a ja miałem dzis w ręce 7D ze szkłami 18-135 oraz 15-85 i powiem tylko że sprzęt jest wypas! super sie trzyma w ręce 7d i operuje nim (super szybki). ma swietny ostry LCD, oba szkielka nowoczesny design i nawet jak na kiepskie swiatlo (3.5-5.6) z ISO 3200 na ktorym robilem foty w ciemnym sklepie bylo BOMBA. dzis bym kupil sobie nawet z ktoryms z tych kitów 7D. foty które zrobiłem przejrzalem na monitorze w sklepie i szczena opadła.
ciesze sie razem z toba. z tym, ze ja bym wolal RAW-y do samodzielnej oceny na duzym ekranie, bo w rozmiarze ekranu Nokii N95 to mozna SMS-y pisac, a nie zdjecia oceniac
Cytat:
Zamieszczone przez
paatryk77
polecam pomacać - zmienia się perspektywa. udał się sprzęt canonowi. poleciłbym ten sklepik ale to w Brukseli....:-(
chocby w tym sklepie za darmo lody robili... na przejazd do Belgii, zwlaszcza ta rozwalona w pyl tak zwana autostrada (nie wiem skad sie ten pomysl wzial) A1 sie nie dam nabrac. zwlaszcza, ze ten maly sztuczny kraj doprowadza mnie do bladej goraczki wszechobecnym burdelem i krzywa mentalnoscia ;)
jednak wole do Capelle a/d IJssel, gdzie rzeczone 7D leza w stosach po 2m przy kasie i mozna sobie swobodnie w sztukach przebierac. a obwodnica rotterdamska, choc nie mniej zawalona niz antwerpska czy brukselska, jest jednak 1000x bardziej bezpieczna i mozna ja przezyc bez 1kg Nervosolu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
ze ja bym wolal RAW-y do samodzielnej oceny na duzym ekranie, bo w rozmiarze ekranu Nokii N95 to mozna SMS-y pisac, a nie zdjecia oceniac
zapomnialem dodac ze to bylo na monitorze komputera. nigdy nie oceniam zdjec po monitorze LCD z aparatu....
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
zwlaszcza, ze ten maly sztuczny kraj doprowadza mnie do bladej goraczki wszechobecnym burdelem i krzywa mentalnoscia ;)
nie dziwie sie ;-)... ale ja nie mam wyjscia chwilowo wiec staram sie przyzwyczaic do tego kraju skoro musze w nim mieszkac... :-(
-
Cytat:
Zamieszczone przez
paatryk77
widzę gorącą dyskusje na temat nowego 7D... a czy ktoś z Was miał rzeczony sprzęt w rękach? bo to widzicie jest tak... człowiek czyta specyfikacje, komunikaty prasowe, ogląda jakies tam fotki na necie... a ja miałem dzis w ręce 7D ze szkłami 18-135 oraz 15-85 i powiem tylko że sprzęt jest wypas! super sie trzyma w ręce 7d i operuje nim (super szybki).
to wórć do sklepiku i zanotuj, dla obu obiektywów, przy jakiej ogniskowej jaki jest maksymalny otwór przysłony. Takie rzeczy zawsze warto wiedzieć na forum :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
HuleLam
to wórć do sklepiku i zanotuj, dla obu obiektywów, przy jakiej ogniskowej jaki jest maksymalny otwór przysłony. Takie rzeczy zawsze warto wiedzieć na forum :)
A ty zacznij czytać (też) linki podawane w tym temacie -> FM
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Cytat:
Zamieszczone przez
paweleverest
Moim zdaniem nie jest żle. Co prawda poza ostrością niewiele tu można zobaczyć ale wg mnie poziom 24-105 jest blisko ( podobnie jak i cena ;) )
24-105 (5D) imho jest ostrzejsze. Mimo wszystko kupuję ten lens. Miło wspominam 17-85 IS (350Dx2) i tu może być tylko lepiej. Jak ktoś zauważył na dpreview 15-85 jest droższe tylko o $50 (w dniu anonsu) od 17-85.
-
and the winner is* - test 17-85 vs. 15-85
-
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
A...... Jak ktoś zauważył na dpreview 15-85 jest droższe tylko o $50 (w dniu anonsu) od 17-85.
O to chyba w takim razie warto poczekac jezeli ruch cen ma być podobny :) Z drugiej strony słyszałem coś o dolarze za 3,8 w styczniu 2010 ;)
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
... Mimo wszystko kupuję ten lens...
Moja świnka też ma coś smutna mine :) Mówię oczywiście o skarbonce :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
paweleverest
Moja świnka też ma coś smutna mine :) Mówię oczywiście o skarbonce :D