Tak, duży pin wydaje się być sprzężony z pierwszą kurtyną migawki. Jak ta nie jest używana (silent mode) to i wyzwalania ni mo :(
Przy ETTL nie ma problemu. Lampion błyska (oczywiście ograniczenie do 1/250 wtedy działa).
Wersja do druku
To ja jeszcze postaram się coś wymajstrować i zobaczyć po jakim czasie jest błysk. Ciekawi mnie po ilu faktycznie następuje w przypadku E-TTL i wyzwolenia z migawki. Bo tak jak wspominałem różnica pomiędzy wysłaniem komendy błysku po E-TTL, a zwarciem pinu do masy to ok. 4ms (cholernie duża).
hej, mam pytanko, bo wlasnie wrocilem ze sklepu troszke skołowany.
Chcialem kupic lampe do mojego EOS 50D
430 speedlite albo 580 speedlite ale.... koles w sklepie powiedzial mi ze te lampy nie wspolpracuja z wbudowana lampa w aparacie.
Mam zatem pytanie czy Eos 50D a konkretnie wbudowana lampa blyskowa wyzwoli jedna z tych dwoch lamp ( 430, lub 580) ??? tak jak jest to w przypadku lamp i aparatow Sony ??
bardzo prosze o porade bo zalezy mi na dobrej lampie i na takim walsnie efekcie pracy lampy speedlite i wbudowanej w aparat. Prosze o porade i z gory dzieki.
Ale dlaczego ponownie się pytasz o to, co już w tym wątku zostało napisane i odpowiedziane? :twisted:
Jeśli przy odbiorniku Phottix Strato po pierwszym błysku "zawieszają" Wam się lampy Canona, to być może rozwiązanie (polegające na wlutowaniu 1 diody za 1 zł) znajdziecie tutaj:
http://canon-board.info/showpost.php...1&postcount=53
No i pięknie. Ciekawe czy z allegrową fotocelą za 30 zł też zda egzamin ta dioda, bo efekt jest póki co dokładnie taki jak piszesz - zwis po pierwszym błysku.
Czy Nissin 350T powinien działać ze zwyczajną fotocelą bez złącza PC? Kupiłem ją, aby wyzwalać go błyskiem 430EX II połączonej z puszką off-shoe cord, ale coś nie chce działać.
A czy nie jest tak, że Twoja lampka zostaje wyzwolona ale przez przedbłysk pomiarowy o chwilę wcześniej niż błysk właśiwy i widzisz efekt braku błysku z jej strony. ?
Moja propozycja: kupić chińską radiówkę ale bezpośrednio w Chinach.