Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Połączyłem dwa wątki, choć miałem strach. Posty są lekko przemieszane.
Ten system R będzie miał swoje subforum. Jak tylko Canon zaprezentuje oficjalnie system.
Zauważyliście, że obiektywy RF mają z przodu dodatkowy pierścień za pomocą którego będzie można zmieniać np. czas ekspozycji, przysłonę czy ISO? W ten sposób będzie można sterować aparatem oburącz. Wprowadzenie tej samej koncepcji dla szkieł EF umożliwia adapter z pierścieniem sterującym.
Obiektywy RF nie mają niestety tradycyjnej skali odległości, ale ponoć będzie wyświetlana w wizjerze :)
Jak każdy prawie nowy aparat wprowadzany na rynek, EOS R ma najszybszy w swojej klasie (FF ML w tym wypadku) autofocus, ca. 0,05 sekundy ;)
5655 punktów AF!
Najwyraźniej Canon powinien wypłacić koledze KNC spore tantiemy za innowacyjny sposób liczenia :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacek_Z
Połączyłem dwa wątki, choć miałem strach. Posty są lekko przemieszane.
Ten system R będzie miał swoje subforum. Jak tylko Canon zaprezentuje oficjalnie system.
Ale jak nie TY to kto ? !!! (mógł to zrobić)
A teraz przed Tobą większe wyzwanie !!
Jesteś zawodowym fotografem, praktycznie masz największe doświadczenie w stosowaniu/wykorzystywaniu aparatów, bierzesz czynny udział w dyskusjach merytorycznych.
Technologia jednak "idzie" do przodu, uczestnicy (także) będą używali ML FF
Chyba "nie zrobisz nam tego" i nie przekażesz wątku bezluster komuś innemu !!
jp
Lp-e6n bez gripa ~570 zdjęć na z oszczędzaniem energii ~370 bez oszczędzania.
Trochę kicha z tym zasilaniem. Podczas meczu piłkarskiego zdarza mi się zrobić ponad 1000 zdjęć. Grip będzie obowiązkowy, ale i tak w przerwie trzeba będzie baterie zmieniać :).
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
5655 punktów AF!
Najwyraźniej Canon powinien wypłacić koledze KNC spore tantiemy za innowacyjny sposób liczenia :lol:
To wcale nie jest takie z kosmosu. Jeżeli Dual Pixel AF jest na każdym pikselu matrycy to taka ilość wcale nie jest czymś niezwykłym. Szczerze mówiąc spodziewałem się w końcu takiego wyniku.
p,paw
28-70/2 - 1430 g, 95mm. Czyli taka druga Sigma 105, więc ja jednak dziękuję, postoję. Pokładam jeszcze jakieś nadzieje w 50/1.2.
PS. choć też klocek prawie 1 kg.