Trochę za drogi ten Phottix. Za 400zł więcej można mieć TT5 + TT1 + pewność że za rok będzie można dokupić odbiorniki.
Pod koniec roku ma wyjść nowy Pixel więc ja cierpliwie czekam :-)
Wersja do druku
Trochę za drogi ten Phottix. Za 400zł więcej można mieć TT5 + TT1 + pewność że za rok będzie można dokupić odbiorniki.
Pod koniec roku ma wyjść nowy Pixel więc ja cierpliwie czekam :-)
Mówisz o Pixel King? Ktoś to już może testował?
Jak sądzę kolega mówi o Phottix Odin - nowym dziecku z tej stajni. Po krótce ma możliwość wyzwalania 3 grup w E-TTL lub manualu ze sterowaniem zoomem palników. I to wszystko z 1 miejsca wpiętego w gorącą stopkę w aparacie. Jak z ciekawości szukałem cen to podstawowy zestaw wsykoaczył mi ok 1350pln (sterownik z 1 odbiornikiem) a kazdy nowy odbiornik 450pln (alledrogo)
Jak wyglada wyzwalanie lamp studyjnych (popularnych Elfo, Quantuum itp)za pomoca Pixel Knight albo Pixel King jak chcemy miec czasy min 1/2000s? Czy ktos testowal? Czy to wogole mozliwe?
Ja zainwestowalem w Pocket Wizardy i nie widze wad od czasu zakupu :-)
A które wyzwalacze radiowe mają wspomaganie AF? Bo takich które synchronizują błysk na 2 kurtynę zdaje się też nie ma? Albo z czymś co działa jak AC3? Cena jest adekwatna do jakości i funkcjonalności, jeżeli co innego jest priorytetem zawsze można kupić chińczyki jakieś.
Kingi maja namiastke wspomagania.
O ile dobrze pa.ietam, to rowniez na 2 kurtyne synchronizuja...
Sent from my GT-I9000
najnowsze pixel king coś tam zaczynają mieć, więc widać, że dostrzeżono problem.
tak na poważnie to tylko ST-E2, ale on nie jest radiowy, jedynie bezprzewodowy.
natomiast chodziło mi o coś innego - to, że nie ma dobrego czy idealnego rozwiązania nie oznacza, że te, które są są dobre i można "nie widzieć ich wad".
to tak, jak z obecnymi smartfonami czy ajfonami - wiadomo, jakie są - dlatego jak ktoś mówi, że jest zadowolony ze swojego smartfona, to po prostu raczej czegoś nie wie albo nie chce tego przyznać. ;)
dlatego osobiście nie napiszę, że jestem zadowolony ze swojego wyzwalacza, dopóki nie pojawi się na rynku coś wielkości PW TT1/TT5 z ich całą jakością i inteligencją ORAZ ze wspomagaczem AF. hawk. :cool:
Można być zadowolonym ze swojego sprzętu bo kupując go miało się świadomość jego wad i zalet i oczekiwało się tego co się dostało :)