Odp: ŚLĄSK. Grupa fotografów ROW - spotkania
Ano na Rozjazdach tłumy. Zwłaszcza na warsztatach foto podróżniczego autorstwa Marka Waśkiela. Mimo dość ogólnej formuły- bardzo dobrze przygotowane oraz pouczające no i...pełna sala!
Natomiast ja tak plenerowo to od dzisiaj ruszyłem z lasami. Jak ktoś chciałby spróbować fotografii leśnej i zrobić sobie mini plenerek ze mną, zobaczyć co ciekawego jest w naszej okolicy w lasach- to zapraszam. Poranki lub późne popołudnia przy czystym świetle lub średnio pochmurne dni po deszczu- wtedy wszystko jest syte.
Powyższą sugestię kieruję zwłaszcza do osób, które nigdy nie widziały lasu rosnącego w ...wodzie.
Naprawdę, nie trzeba jechać do prawdziwej puszczy, by zobaczyć coś takiego. Mamy tu blisko sporo fajnych zakątków.:)
Jedno jest pewne- ilość i rozmaitość fot będzie uzależniona tylko od waszej fantazji oraz spostrzegawczości.:)
Można to połączyć z wycieczką rowerową, bo nie jest to gęsta knieja, gdzie tylko pieszo się da.
Wierzcie mi, ale naprawdę dobrze jest "odpocząć" od ludzi i masowych zbiegowisk. Las działa niezwykle kojąco i zdrowo.
:)
Mamy dodatkowe zawody na torze w Czerwionce.:)
Mistrzostwa Strefy Południowej w motocrossie!
III Runda - 27.07.2014 Czerwionka!
A zatem w końcu na naszym torze będzie coś więcej niż zawody amatorsko-zawodowe. :)
Poddaję pod uwagę tę datę kolegom! Bo wtedy na bank warto być!
Pozdr.
Cytat:
Zamieszczone przez
Fatamorgana
Mamy dodatkowe zawody na torze w Czerwionce.:)
Mistrzostwa Strefy Południowej w motocrossie!
III Runda - 27.07.2014 Czerwionka!
A zatem w końcu na naszym torze będzie coś więcej niż zawody amatorsko-zawodowe. :)
Poddaję pod uwagę tę datę kolegom! Bo wtedy na bank warto być!
Pozdr.
Pierwsze zawody już 13.04 :D
Jutro jestem na pierwszych zawodach Strefy Południowej- tor Kowala k. Kielc.
Obadam co i jak- ale już im zazdroszczę tym kielczanom- 2 nowe tory, kilka zawodów a taki Cieszyn mógł mieć dużo a nie ma nic...
Cytat:
Zamieszczone przez
Fatamorgana
Jutro jestem na pierwszych zawodach Strefy Południowej- tor Kowala k. Kielc.
Obadam co i jak- ale już im zazdroszczę tym kielczanom- 2 nowe tory, kilka zawodów a taki Cieszyn mógł mieć dużo a nie ma nic...
Najwidoczniej Cieszyn myśloł że bydzie mega, a nawet atrakcyjnie , ale przyrost siły nad formą zrobił wszystko. Zresztą na plenerze była o tym mowa, więc nie ma czego drążyć. Teraz tylko czekać na zdjęcia z Kielc (nikonem :|) a spotkać się w Czerwionce.
Fata, a gdzie to łazisz bo zastanawiam się nad takim wyjściem.
oczywiście rankiem jak jeszcze mgła unosi się miedzy drzewami a słońce już zaczyna się przedzierać.
myslę, że jak coś to możemy się spisać, zdzwonić, zgadać...
Cytat:
Zamieszczone przez
axidus821
Fata, a gdzie to łazisz bo zastanawiam się nad takim wyjściem.
oczywiście rankiem jak jeszcze mgła unosi się miedzy drzewami a słońce już zaczyna się przedzierać.
myslę, że jak coś to możemy się spisać, zdzwonić, zgadać...
Fajnie to tak samym się ugadywać hahha :d wpadaj na crossa w końcu do Czerwionki :D
no to dołącz na spacer do lasu :)
Na motocross też się wstępnie piszę...
Uuuuhhhh!!! To było to!!!
Wreszcie poczułem że żyję... :)
Ale jazda była, efekty specjalne, 2 godzinna obsuwa programu, rano mżawka, syf i totalne zachmurzenie oraz ziiiiimno- tak, że w lasku zawodnicy się rozgrzewali ...ogniskiem. Jednak póxniej się coś przerzedziło i...w końcu pokazało się słońce. Także totalny mix. Ale za to jaki ten tor mają cudownie pięęęęknyyyy.:) :)
Wspaniały, kopny i miałki piach- także zero błota gliny- więc nie ma tego całego gnoju jaki jest na innych torach (zwłaszcza w Cieszynie!) po opadach. Nie ma co- naprawdę warto było tam jechać bo poziom sportowy i czad był wysokich lotów.
Przemyślcie wyjazd grupką do Dębskiej Woli na majową rundę Mistrzostw Strefy Południowej -2 dni ostrej jazdy po niebezpiecznym i szybkim torze o z kolei piaszczysto-kamienistej "konstrukcji" i sporych szybkościach.
Po raz pierwszy widziałem jak na torze trwa wyścig a słońce zachodzi i robi się szarówa a ISO mi każe wrzucić tak ok. 1600 żeby czas pozwalał coś złapać....:shock: Wszystko przez obsuwę.
Podsumowując- świetny tor, świetne zawody, pogoda najpierw do du..- ale potem słonko i przepiękne, popołudniowe światło- wręcz stworzone do takiej akcji, bardzo pozytywne podejście organizatorów do fotografów, nowoczesne podejście miejscowych do sprzętu rejestrującego na linii mety i zagadnień bezpieczeństwa (tor obsługuje na całym areale jeep ratowniczy, który ma swoje "uliczki" oraz posterunek obserwacyjny na pagórku z którego widać cały niemal tor- który to nazwaliśmy z kumplem "Orlim Gniazdem"). Kurde, już bym chciał kolejnych zawodów na tym torze- bo w Dębskiej Woli niestety o lasku można tylko pomarzyć- zero cienia...
Polecam.
Nogi mam w rzyci, jestem zaspany, zmęczony jak cholera (na nogach od 6:00 do 24:00) ale... co moje to moje!
:)