Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Sprawdź w słownikach języków obcych co znaczy to słowo.EOT
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
Kazdy ocenia w/g wlasnych kryteriow. To co dla Ciebie jest istotne dla kogos innego moze byc popierdółką. Dlatego warto szanowac subiektywne opinie innych, nawet jesli sie z nimi nie zgadzamy.
szanuje. używam wysokiego ISO, a w 6D jest (wręcz) ponad wszelkie potrzeby . Ale pisanie o aparatach idealnych.. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
bulldog
Czym jest fotografia?
Fotografia to takie papierowe, kolorowe coś które się ogląda w długie zimowe wieczory. W skrócie :)
EDIT:
Aparat doskonały to taki, który robi doskonałe zdjęcia. Doskonałe zdjęcia robi tylko Andreas Gurski, więc trzeba by się jego spytać :shock:
Cytat:
Zamieszczone przez
merida
puszkę jak dla mnie niemal idealną
Dajcie spokój człowiekowi. Napisał: "dla mnie", więc jest to ocena subiektywna. Napisał też: "niemal" dając pewien margines do poszukiwania utopijnego aparatu w pełni idealnego.
Re: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
Dajcie spokój człowiekowi. Napisał: "dla mnie", więc jest to ocena subiektywna. Napisał też: "niemal" dając pewien margines do poszukiwania utopijnego aparatu w pełni idealnego.
Akurat meridy to się chyba (prawie) nikt nie czepia. Jak czytam specyfikacje, to idealny jest 5dmk3. 6d to aparat idealny dla ubogich krewnych- w tym dla mnie. Wolałbym do tej niezłej matrycy dołożyć świetny af i obniżyć cenę do 6k, ale wtedy musiałbym kupić d600 :-)
Panowie,każdy ma inne wymagania i oczekiwania. To dziwne jakby każdemu na świecie uniwersalny golf odpowiadał. W starej piątce brakowało mi wyższego iso i lepszego środkowego. Tutaj mam to, a do tego parę innych ulepszeń na które nie narzekam. Po prostu cieszy mnie teraz robienie zdjęć jeszcze bardziej niż kiedyś,gdy bywało,że af ograniczał, chociaż rzadko.
Cytat:
Zamieszczone przez
merida
Po prostu cieszy mnie teraz robienie zdjęć jeszcze bardziej niż kiedyś,gdy bywało,że af ograniczał, chociaż rzadko.
Ja tam Ciebie rozumiem. Mi brakuje sprawnych bocznych punktów w 5DII, czasami by się przydały.
Powiedz mi merida, fociłeś coś bocznymi w 6D? Są w pełni używalne?
Boczne działają mniej więcej jak środkowy w 5d. Jest jasno to niemal bezbłędnie. Gorzej jest przy słabym świetle,szczególnie na powierzchniach mało kontrastowych. Jeśli dla kogoś boczne mają duże znaczenie to pewnie warto dozbierać do 5d3.
Cytat:
Zamieszczone przez
merida
Panowie,każdy ma inne wymagania i oczekiwania. To dziwne jakby każdemu na świecie uniwersalny golf odpowiadał. W starej piątce brakowało mi wyższego iso i lepszego środkowego. Tutaj mam to, a do tego parę innych ulepszeń na które nie narzekam. Po prostu cieszy mnie teraz robienie zdjęć jeszcze bardziej niż kiedyś,gdy bywało,że af ograniczał, chociaż rzadko.
POPIERAM w 100%
Cytat:
Zamieszczone przez
adrenag
puszka idealna bo robi dobre zdjęcia tam gdzie ciemno? Ludzie, idąc za trendami narzucanymi przez producentów zapominacie chyba czym jest fotografia..
idac tym bzdurnym tropem zadalbym z checia pytanie: czy kwestia oceny 6D ma w ogole wiecej wspolnego z robieniem zdjec (fotografia), czy z rozwazaniami sprzetowymi (glowny nurt CB)? bo na moje oko dyskusja dotyczyla bardziej tego drugiego...
Cytat:
Zamieszczone przez
adrenag
Plusem 6D jest jego czułość (-3EV) 1 punktu AF. Reszta ma mało współnego z aparatem "idealnym" a nawet obok niego nie stał
lubie takie autorytatywne, rzucane z pelnym przekonaniem oceny.
czy to, ze nie mieszcze sie w twojej wizji swiata mam traktowac jako swoja wade, czy jednak twojego wizjonerstwa?
Widział ktoś gdzieś w oficjalnej sprzedażny 6D, z gwarancją realizowaną w polskim autoryzowanym serwisie za cenę poniżej 7700 pln? Nikon pomimo wpadki z brudzącą się matrycą (podobno po kilku tys klatek ustaje ten problem) kosztuje obecnie około 1100 pln taniej. Mam nadzieję ze po nowym roku i Canon obniży ceny, bo jak nie to stanę się posiadaczem D600 z kilkoma szkiełkami (nie ma co zaprzeczać, Nikon ma lepsze parametry, DR a i jak dla mnie bardziej ergonomiczny, kukułka chociaż marna to jednak w nim jest, no i jest tańszy). Wyprzedaży gratów pod C się nie boję. Miłego dnia