Odp: Sprzęt do ślubów cz. III
Coprawda sam nie mialem okazji ale widzialem jeden z forumowych kotleciarzy ktory robil slub moim znajomym(mnie zreszta tez) mial nie lada wyzwanie bo ich sala byla pelna luster. Lustra byly na scianach, filary byly z luster, byly wszedzie! Ale sie trzeba bylo nagimnastykowac zeby wlasnego odbicia na fotkach wszedzie nie bylo.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mad_Mac
Coprawda sam nie mialem okazji ale widzialem jeden z forumowych kotleciarzy ktory robil slub moim znajomym(mnie zreszta tez) mial nie lada wyzwanie bo ich sala byla pelna luster. Lustra byly na scianach, filary byly z luster, byly wszedzie! Ale sie trzeba bylo nagimnastykowac zeby wlasnego odbicia na fotkach wszedzie nie bylo.
He he, niezła szkoła życia. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
kosdkp
A na serio, to poprzednia (góralska chata?), nie była taka zła. Dorzuć kilka luster wielkości dziecka, sufit na różnych wysokościach, i szmaty imitujące "coś", kolory rgb, pomysłowość Polaków nie ma granic.
ja nigdzie nie napisałem że była zła :) to było w kontekście białych ścian :) ale wracając do "stodoły" to sala klimatyczna ale źle zagospodarowana :( brakowało właśnie jakiś luster, oświetlenia nie mówiąc o zapleczu kuchennym i sanitarnym :P fajne klimatyczne zdjecia wychodzą ale jak ktoś nie ma jasnych szkieł to trzeba podpiąć lampe i się męczyć :P
Cytat:
Zamieszczone przez
Mad_Mac
Lustra byly na scianach, filary byly z luster, byly wszedzie!
wow nie no to już wtedy człowiek bardziej skupia się na byciu niewidocznym niż nad konkretnymi ujęciami :) z tymi filarami to przesada :P
a 500/550D jak dałby sobie radę z ostrzeniem w porównianiu do 30D ? pomińmy na razie szybkość obsługi która jest bezkonkurencyjna w XXD w stosunku do XXXD ? Cel: tak jak wątek wskazuje.
Nie wiem czy ktoś tu (udzielających się w wątku) testował 500/550d w ww celach.
Nigdy nie miałem okazji nawet potrzymać tych puszek, ale strzelam tak: skoro na objechanym po wszelkich forach i testach Af w 5d/5d2 daję rade, wiadomo bocznym ufam na 50%. Dodatkowo ponoć 1100d ma lepszy (łoptyczne.pl), tym bardziej xxxD da rade. Idz jako 2-3 foto, sprawdz.
Siemano. Nie krzyczeć jak coś będzie źle, jestem tu pierwszy raz więc wyrozumiałości.
Jestem posiadaczem 5d mark II + 24-70 2.8L
Potrzebuję lampy, pomożecie dobrać jakieś błyskotki? Nie zarabiam, poszukuję czegoś dobrego i taniego na początek.
Re: Sprzęt do ślubów cz. III
Jezeli sie orietujesz w temacie to albo system 430 EXII lub 580EXII, zamienniki YN 460II lub nowe YN 565EXII (chyba taka nazwa tego modelu).
Osobiscie polecam C580EXII super sprzet, wart kazdej zł.
Prosił bym o jakiś link do takich osprzętów bo na lampach nie znam się totalnie a oznaczenia wiele mi nie podpowiadają.
Co sądzicie o takim scaleniu w jedność, da się początkowo pracować zarówno w kościele, na sali przyjęć i w plenerze na tym sprzęcie ?
Cytat:
Zamieszczone przez
adrj
Prosił bym o jakiś link do takich osprzętów bo na lampach nie znam się totalnie a oznaczenia wiele mi nie podpowiadają.
Co sądzicie o takim scaleniu w jedność, da się początkowo pracować zarówno w kościele, na sali przyjęć i w plenerze na tym sprzęcie ?
No masakra. Posiadacz 5d MKII i najbardziej uniwesalnego i jasnego zooma canona zastanawia sie czy da sie tym robic zdjecia?!
Rozumiem ze kolega dostal dotacje i kupil sprzet a teraz drapie sie w glowe i zastanawia sie co dalej.
Tym da sie zrobic wszystko.
Kolega ci napisal modele lamp. Google ci wylaczyli czy o co chodzi bo naprawde nie rozumiem?
Cytat:
Zamieszczone przez
Mad_Mac
No masakra. Posiadacz 5d MKII i najbardziej uniwesalnego i jasnego zooma canona zastanawia sie czy da sie tym robic zdjecia?!
Rozumiem ze kolega dostal dotacje i kupil sprzet a teraz drapie sie w glowe i zastanawia sie co dalej.
Tym da sie zrobic wszystko. [...]
Tego obiektywu w sprzedaży już nie ma. Kolega zapewne kupił z drugiej ręki. Adrj - ile Cię kosztował ten zestaw, jeśli wolno spytać?