To nie czekaj, szkoda światła 8-). Piszę to bez złośliwości. Canon ma strategię jaką ma. Mnie się też to nie podoba (z innych powodów) ale ja nie mam ciśnienia na nowości więc zostaje z tym co mam.
Wersja do druku
To nie czekaj, szkoda światła 8-). Piszę to bez złośliwości. Canon ma strategię jaką ma. Mnie się też to nie podoba (z innych powodów) ale ja nie mam ciśnienia na nowości więc zostaje z tym co mam.
prawda, w Canonie nowe matryce z reguly zaczynaja od gory i schodza w dol drabinki modeli. w takim razie odwroce poprzednia uwage - 700D powinno wyjsc po 70D juz z nowa matryca. i to zdecydowanie, bo ta premiera w obecnej postaci, zwlaszcza jesli 70D wyjdzie niedlugo i z zauwazalnie lepsza matryca (a chyba nie moze byc inaczej), jest totalna arogancja ze strony Canona
reczne ostrzenie tez jest uzyteczne przy krajobrazie ;) z tym ze na moim kalendarzu stoi 2013 a nie 1985 i troche mi to robi roznice przy wyborze sprzetu ;)
ich kamery mam, oglednie rzecz ujmujac, w tylnej czesci ciala. zreszta, kamery ogolnie ;) i mam cicha nadzieje, ze ta strategia koszernego robienia biznesu im sie odbije czkawka na wynikach finansowych.
niestety akustyk, we wszelkich portalach plotkarskich piszą, że 70d będzie mieć naszą ulubioną, nieśmiertelną matrycę 18-megapixelową :D
ja nie mam nic przeciwko 18 megapikselom. to jest zupelnie znosna ilosc dla pasjonata jak nizej podpisany mła. de facto mnie sie pliki z 600D bardzo podobaja i jak dla mnie to i tak jest znakomita jakosc. z tym ze ja nie mam alergii na statyw i rozumienie swiatlomierza i potrafie to poprawnie naswietlic na niskim ISO ;) to zupelnie nie jak 99% amatorow, ktorzy oczekuja wszystkiego od aparatu, ale nic od siebie ;) ci kupuja megapiksele i obietnice skutecznej redukcji szumow przy ISO 3200. i tu Canon odstaje od Nikona ;)
No wlasnie ja nie czekam i wspomnialem o tym tylko dlatego, ze fascynuje mnie oczekiwanie niektorych osobnikow na nowy procesor, jak na zbawiciela :) No ale jezeli producentom udalo sie zaszczepić wojne na Mhz/Ghz i rdzenie takze i tu... to tylko pozostaje pogratulowac im zrecznosci marketingowej :) Bo i po co sie wysilac przy matrycy jak mozna ze 2 rdzenie dorzucic.
Konkurencja weszła na poziom 7, to i my nie możemy być gorsi poniżej poziomu :-). Choć mieliśmy już 7D.
Myślę, że nowy 70D zastąpi również 7D, ponieważ szybkostrzelność jedynek już go przewyższa. W zamian dostanie pewnie AF taki jak w 5DMK3 ;-) i nowy DIGIC.
Do tego GPU żeby menu ładną animację miało i CIACH:!: znana i kochana 18mpix matryca zostanie z nami przez najbliższe parę lat... a jak jeszcze dali by funkcję paru gier o tematyce fotograficznej i dostęp do kolejnego wysysacza informacji klona-zbuka - to pęka dekada :D z uśmiechem na twarzy milionów.
A powiem może tak! Jako amator wchodzący w system wolelibyście 700d czy coś pokroju Sony a58! Moim zdaniem taki a nie inny model pod postacią 700d może sugerować wiele ciekawszy zbliżający się na horyzoncie 70d lub nawet 7d mark 2. Według mnie bardziej sensowne było by połączenie 70d oraz 7d! Wracając do tematu ja zamiast a58 nikonów czy reszty wybrał bym Canona. Choć moim zdaniem o ile jeszcze canon nie zrobił nic ze swoim nowym modelem nie licząc 4, 5 czy 6 rzeczy! Tak mógłby dorzucić chociaż coś w rodzaju nowych funkcji. W praktyce była by to głębsza aktualizacja oprogramowania. Ale przydała by się funkcja panoramy czy jakieś inne niekiedy użyteczne funkcje!