Zauważ że to nie jest biedronka i zazwyczaj jeżeli sklep coś sprzedaje to wie ile posiada i w bazie danych jest jakaś ilość danego produktu. Przecież nikt nie wpisał do bazy ze jest 100 obiektywów a mieli 10. To jest właśnie profesjonalizm!
Wersja do druku
To jest sklep jak każdy inny a cena dobitnie sugerowała, że dla wszystkich nie starczy. Ot typowa w Polsce promocja. Starczyło dla najbardziej obrotnych.
Naprawdę ciężko dyskutować z ludźmi, którzy nie potrafią przyswoić podstawowych faktów.
a fakty są takie
- sklep wystawił xxx obiektywów posiadając ich tylko x, albo jeszcze mniej (żeby wystawili tyle, ile posiadali NIE BYŁOBY PROBLEMU)
- ja, i pewnie wiele innych osób, zapłaciło natychmiastowym transferem, więc pieniądze, albo informacja o tym, powinna być natychmiastowa
- sprzęt rozdawany jest dosyć losowo, bo osoby, które kupiły później dostały
- zakupy w ich sklepie to nie loteria(sic!)
nasuwa się więc pytanie, po co to wszystko? czy rzeczywiście to jest nowoczesne pozycjonowanie (niemal na każdym forum jest wątek z linkami do merlina). Czy może ktoś potrzebował zastrzyku finansów (są tu ludzie, którzy kupili za kilka-kilkanaście tysięcy). Czy może jakiś praktykant/były pracownik/sprzątaczka dorwała się i zrobili taki numer.
Jakkolwiek by nie było, rozwiązanie sprawy jest co najmniej dyskusyjne i na pewno odbije się na wiarygodności tego sklepu.
ps. jak biedronka wystawia 10 telewizorów, to nie zgarnia kasy za 100, prawda?
a ja chciałem w delikatny sposób napisać, że byliście zwyczajnie naiwni.....
różnica w cenie to nie było 50pln....
Jak widać w praktyce nie jest to transfer taki natychmiastowy.
Czytając posty można zauważyć, że pierwszeństwo miała płatność kartą. Ja się nie znam na tych mechanizmach, ale widać, że karta jest szybsza, pewniejsza, lepiej traktowana.
Sprzedawany, nie rozdawany i jak widać jest tu prawidłowość, a nie loteria.
Wątpię. Rozumiem, że ktoś jest zawiedziony ale promocje to wyścig szczurów, ludzie potrafią sobie nogi połamać pędząc po telewizor. Wiarygodności sklepu to nie naruszy. Spowoduje raczej częstsze przeszukiwanie zasobów.
jasne, czyli osoby które nie są naiwne i dorosłe kupują tylko powyżej ceny sugerowanej przez producenta? a ci, którzy dostali obiektyw, TAK JAK POWINNI WSZYSCY, którzy dostali potwierdzenie zamówienia po jego opłaceniu, są po prostu szczęśliwymi naiwniakami?
nie wiem czego chcesz dowieść, ale jesteś chyba jedynym, który nie widzi nieprawidłowości w takim zachowaniu 'poważnego' sklepu. no ale życie ignorantów jest podobno dużo łatwiejsze
na koniec chciałbym wspomnieć, że mimo, iż maila dostałem ok 8 rano, do tej pory nie dostałem zwrotu pieniędzy...
--- Kolejny post ---
Można zauważyć, jak widać - to nie są żadne konkrety. Sorry. Konkretem jest dla mnie potwierdzenie zawarcia umowy. Niestety w regulaminie sklepu jest pokrętnie nazwane 'potwierdzeniem oferty zawarcia umowy' - czyli sklep może w każdej chwili wycofać się z każdego zamówienia. Nie polemizując już dłużej - jako osoba postronna czytając taki wątek nabrałbym poważnych wątpliwości co do rzetelności sklepu. eot z mojej strony
Dzwonilem do nich zaraz po otrzymaniu maila z pytanem gdzie qxxx jest teraz moja kasa i kiedy ja zobacze z powrotem na koncie, oraz co to za nabijanie ze nie ma.
Kase odesla w ciagu dwoch dni roboczych.
A ze nie ma to nie ich wina bo nie wiedzieli ze tyle osob kupi, dostawcy wiecej w tej cenie nie maja.
Jak mu powiedzialem, "ciezko zrobic w tresci ilosc produktw dostepnych" to nabral wody w usta i zaczal r-play ;/
Jak dal mnie malo wiarygodny sklep. Raz mnie nacieli i ostatni! !!
Znaczy się ktoś tam musiał coś kombinować bo inaczej tego wyjaśnić się nie da.
Sklep niepoważny! Ja żądałbym zadośćuczynienia w wysokości 3x ceny tego obiektywu. Na dodatek od soboty nie zwrócili kasy a jest już prawie wtorek! Przypominam, ze to Polska gdzie takie sytuacje nie powinny już nikogo bulwersowac.