uzyj innej przegladarki np opery badz firefoksa lub sprawdz czy twoj firewall czegos nie blokuje , czesto sie tak dzieje u roznych osob ?
Wersja do druku
uzyj innej przegladarki np opery badz firefoksa lub sprawdz czy twoj firewall czegos nie blokuje , czesto sie tak dzieje u roznych osob ?
z ciekawosci przejrzalem sobie Twoj blog, swietna sprawa, chipsy, tryptyk o czterech piwach, opowiesc o dresiarzach swietnie zilustrowane :) ubawilem sie i zadumalem oby tak dalej.
pozdrawiam
krzysiek
dzieki , taki mam cel rozbawic pocieszyc oczy i zachecic do refleksji , a ze akurat fotografia ;) zapraszam do czestych odwiedzin (przejzyj archiwa ;)
przegladalem juz kiedys wczesniej :)
a jak sie sprawuje tokina 12-24 ? nie jest czasami za ciemna ? lepsza pod swiatlo anizeli sigma 10-20 ? duzo aberruje ?
wybacz OT ;)
arturus moze jest jakis dzienny limit narazie dziennie najwiecej odwiedzilo mnie 1000 osob i kilka narzekalo :( sproboj IE np ?
thorin tak jak widzisz uzywam stalek zoom 12-24 to zlo konieczne potrzebowalem szerzej i bylo to najjasniejsze rozwiazania do 2 tysi ;) ostrosc tokiny na 12 przy f4 bdb po calosci , na 24 trzeb przymknac do 5,6 by rogi byly bdb , aberuje sporo wiecej niz sigma pod slonce ma flary (usuwam je w PS czasem) od sigmy ma kilka cech lepszych
-ostrosc
-budowa bdb i nic sie nie wysuwa
-stale swiatlo 4
-24 na koncu odpowiednik 35 i w sumie przydatny (moglo by byc 28 nawet ;)
sigma ma
-10mm ale f4 tylko na 4
-hsm ale w sumie mi sie wydaje ze tokina jest szybsza mimo ze glosniejsza
-mniejsze gabaryty
nie podoba sie ?
mi sie podoba, uzywales narzedzia burn czy to tylko oefekt swiecenia diodowa latarka ?
staram sie malo uzywac PS raczej do podstawowych rzeczy jak krzywe i poziomy ;) latareczka byla grana