co tylko chcesz :)
Wersja do druku
Na pewno nie zależy to od SD, bo cała seria idzie najpierw do pamięci aparatu. Zmniejszenie serii idzie za wielkością zdjęcia a więc wypełnienia pamięcią podręczną w aparacie. Zmniejszenie serii w 450 D jest spowodowane 14bit :)
Pozdrawiam Canonowców do tej pory słuchacz : )
To nie jest istotne czy jest 450D czy pojawi się później 500D itd, itd. Dopóki Canon nie zacznie przykładać się do jakości produkowanych aparatów oraz dopóki będzie posiadać tak beznadziejny serwis - dopóty nie będzie dobrze.
Ok. jest nowy 450D. Fajnie.
Niedawno musiałem sprawdzić 7 sztuk nowych Canon-ów 400D. Każdym wykonałem 2 zdjęcia (Tamron 17-50, F32) i okazało się że każdy nowy 400D ma zasyfioną fabrycznie matrycę !!! Każdy.
Oczywiście cała dostawa została odesłana, kolejnej nie miałem czasu już sprawdzać ale to pokazuje "dbałość" o jakość Canon-a. Można później pojechać do serwisu Canon-a i na gwarancji raz wyczyścić matrycę. Ale ten jeden raz powinien być zarezerwowany na zabrudzenie wynikające z użytkowania a nie fabrycznego zasyfienia CMOS-a.
Już nie wspomnę że wbudowany układ strzepujący brud powinien chyba działać ... Canon powinien zastanowić się nad tym, aby usunąć niedziałający moduł strzepujący brud/kurz tylko powinni umieścić ma matrycy wycieraczkę ze spryskiwaczem ...
Zobaczymy jak będzie z 450D z brudnymi matrycami (taka promocja - nowy aparat + brudna matryca .. ), notorycznym problemem z poprzednika FF/BF, jak będzie z szumami na zdjęciach .. W tej kwestii jestem pesymistą ....
:lol:
Ty tak na poważnie?
Przy takiej przesłonie to chyba żaden DSLR nie będzie miał idealnie czystej matrycy! To jest po prostu niemożliwe:!:
Mniejsze lub większe paprochy zawsze się pojawią, czy to w produkcji, czy w transporcie, u każdego producenta. Grunt, żeby były na filtrze, a nie pod;)
Pojawił´się bogatszy opis wszystkich nowości w 450D na dpreview.
http://www.dpreview.com/news/0801/08...50dchanges.asp
Jest jeszcze nadzieja, mala drobna na nastepce 5D, moze dzis w nocy....jesli jesien to nie najlepiej to wyglada niestety....canon straci duzo klientow na czesc nikona D3 oraz D300.