Odp: Smartfon dla fotografa do obróbki zdjęć 2024
Ale Twój kolega i kolega Shadowa stoją jak pipy na peronie, a Tiktokowa młodzież zasuwa pociągiem.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Naprawdę? Instytucje rządowe USA poszły w MS Azure. To Żabka ma się bać? :mrgreen: On-premises zdycha.
Nie możesz porównywać mentalności amerykańskiej do polskiej. Z racji uwarunkowań historycznych u nas jest zupełnie inne myślenie na pewne tematy niż i nich. Poza tym, jak pisałem dla niektórych firm dochodzą kwestie regulacyjne.
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Jedyne co będzie innego to emerytury, ktorej ja gdy zobaczę pierwszą wypłatę to umrę ze śmiechu. Ale to już inna bajka.
To kwestia wysokości aktualnych zarobków, obowiązujących przepisów i długości opłacania składek.
Procent składany to potęga, o ile jest go na czym stosować.
Tu nie chodzi o mentalność, ale o to, że amerykańskie firmy trzymają dane na amerykańskim serwerze, a co za tym idzie, mają odpowiednie gwarancje. Znam tylko jedno tzw. nowoczesne państwo, ktorego rząd był na tyle głupi, żeby kupić program wrażliwy z hostingiem za granicą, nawet jak jest to serwer na Bliskim Wschodzie. :D
Qgiel, niestety to tylko teoria. Jak nie bedzie komu pracowac za 20lat na moja emeryture to te wyliczenia ile teraz mam „na swoim koncie emerytalnym” jakie co jakis czas dostaje z zusu moge wlozyc miedzy bajki. A nie bedzie komu bo jest kryzys demo, i nic nie zapowiada zmian. A ja akurat jestem z wyzu demo, co oznacza ze takich jak ja bedzie cala masa do wyplaty swiadczeń.
Dlatego ja na nic nie licze, sam sobie uzbieram kupke. Panstwo zas ma w tym nie przeszkadzac.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Nie możesz porównywać mentalności amerykańskiej do polskiej. Z racji uwarunkowań historycznych u nas jest zupełnie inne myślenie na pewne tematy niż i nich. Poza tym, jak pisałem dla niektórych firm dochodzą kwestie regulacyjne.
Ażury są już w PL i mają 3 DC. Regulacje dotyczą tylko przetrzymywania danych na terenie UE. Audyty, taki za przeproszeniem Deloitte tak mówią. Więc wystarczy wykluczyć UK i hulaj dusza...
audyty to jest zawsze pain in the ass, i o tych wszystkich firmach z tzw wielkiej 4ki mam mocno ambiwalentne zdanie
Właśnie planuję jakiś wypad grudniowy ale podobno bez Samsunga S25 Ultra nie ma co jechać więc chyba przełożę na styczeń po premierze :mrgreen:
Ja zawsze myślałem że teraz dzieciaki to mają komputery w małym paluszku skoro informatykę mają od najmłodszych lat. A tu kolega mi wyjaśnił że nic bardziej mylnego. On jeszcze objął klasę po jakimś innym gościu co im na tych lekcjach tylko gry odpalał. To teraz jak on zaczął im tłumaczyć jak działa skrzynka pocztowa i prosty edytor tekstu to dzieciaki załamane. I jeszcze były bardzo zdziwione jak im powiedział że muszą mieć zeszyt do informatyki bo trzeba coś notować. Normalnie cyrk.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Ale Twój kolega i kolega Shadowa stoją jak pipy na peronie, a Tiktokowa młodzież zasuwa pociągiem.
Tak w pociągu najwięcej zasuwają na TikToku :) Nikt ze sobą nie rozmawia w przedziale tylko nosy w smartfonach.
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Właśnie planuję jakiś wypad grudniowy ale podobno bez Samsunga S25 Ultra nie ma co jechać więc chyba przełożę na styczeń po premierze :mrgreen:
Amalfi jakie wrzuciłeś jest dla mnie dostatecznie dobre ;) aż zachciało mi się tam przenieść z Portugalii ;)