Mam DELTĘ niestety już drugą bo z pierwszą stało sie to co koledze BoPP.
Dobrze że uznali gwarancję:lol:
Wersja do druku
Mam DELTĘ niestety już drugą bo z pierwszą stało sie to co koledze BoPP.
Dobrze że uznali gwarancję:lol:
miałem nie oryginał ... przez jakieś 2 godziny . rozpakowałem paczkę obejrzałem spakowałem i odesłałem sprzedawcy. na szczęście facet był uczciwy i odesłał kasę. Grip był popękany w okolicy śruby mocującej, były także połamane mocowanie śrub w środku (ktoś chciał dokręcić odstająca górną blaszkę) wyraźnie ktoś go rozgrzebał cały pociapany paluchami w środku. wykonanie było nawet ok ale jednak dołożyłem ciut kaski i jedzie do mnie oryginał
Ja ostatnio kupiłem BG-E3 u tego sprzedawcy : http://www.allegro.pl/show_user_auct...140499&order=p
380zł + 6zł przesyłka. Po wpłacie na drugi dzień miałem u siebie.Teraz uchwyt 400D stał się wreszcie normalny :). Patrząc na ceny DELT te 120zł różnicy w cenie przy kosmicznej różnicy w jakości jest chyba warte dołożenia.
Dziś zakupiłem grip delta do mojej 350tki ... od oryginału niczym się nie różni.. jedynie napisami "Canon BG-E3" których nie posiada. Gripem jestem naprawdę nieźle zaskoczony jeżeli chodzi o wygląd, jakość wykonania itp. Nic nie trzeszczy tak jak piszą to ludzie na forum... nie wiem co macie do tego gripa... kupiłem go za 178zł na allegro i jestem w pełni zadowolony z zakupu.
Miałem od znajomego grip który używałem miesiąc i nie widzę w niczym różnicy...
po prostu polecam grip do 350D DELTA bg-e3!!!
zaniedługo zarzucę foty gripa...
swego czasu zamierzalem kupic zamiennik, ze wzgledu na brak funduszy na oryginal:) po zapoznaniu sie z zamiennikiem, odczekalem cierpliwie na "roznie" w funduszach, dolozylem i kupilem oryginal, przede wszystkim co mnie razilo to slaba jakosc wykonania, nie wiem natomiast jak to sprawuje sie w praktyce. wole miec gwarnacje na oryginal, jak juz ktos wspomnial, gdyby cos dzialo sie to na zytnia i problem z bani. roznica w cenie nie jest az taka duza aby ryzykowac zamiennik.
Jako ojciec zalozyciel tego watku z przyjemnoscia informuje ze mojej DELTY z 350D uzywam juz ponad dwa lata i nigdy nie bylo z nia zadnych problemow. Wszystkie przyciski dzialaja, grip sie nie rozpada, rozkleja itd. Innymi slowy polecam.
Czy ktoś wie coś o tym http://allegro.pl/item856090419_batt...u.html#gallery ? Wygląda całkiem inaczej niż oryginał i dosyć mnie ciekawi jakość wykonania.
Też mnie zainteresował ten grip. Wygląda zupełnie inaczej niż canonowski, lub nawet delty i inne i do tego ma wpudowany akumulator i ładowany przez ładowarke... Miło by było jakby ktos to kupił i skomentował :)
A co do tematu głównego: kupiłem jakies dwa tygodnie temu gripa delty do mojego 350d. Oczywiście spust jest mniej wygodny i jak podepne tele to mi troche "koleboce", ale luz. Zauważyłem natomiast inny syndrom: już ze dwa razy kółko nastawcze na gripie zablokowało mi sie w ten sposób ze jak zaczałem zwiększac przesłone to przestawało działac w druga strone: znaczy mogłem tylko zwiekszac a nie mogłem zmniejszac. Jak zmniejszyłem wartość przesłony body, to kółko nastawcze w gripie sie odblokowywało i już normalnie ustawiało. I co wy na to ?
Mój pierwszy aparat to 350D z gripem delty. Kupiłem używany ale nie mogłem na niego narzekać. Później miałem 400D z gripem canona... wykonanie dużo lepsze i przyjemniej leżał w ręce. Oba w boju sprawdzały się tak samo. Do xxD nie kupiłbym zamiennika.