może to pytanie nie do końca w temacie, ale czy będę miał w Polsce gwarancję, jeśli przywiozę sobie Canona 6D kupionego w USA np. w takim sklepie: Canon EOS-6D DSLR Camera Body 8035B002?
Wersja do druku
może to pytanie nie do końca w temacie, ale czy będę miał w Polsce gwarancję, jeśli przywiozę sobie Canona 6D kupionego w USA np. w takim sklepie: Canon EOS-6D DSLR Camera Body 8035B002?
Gwarancja z USA nie jest honorowana w Polsce, ani tez w Europie. Pamietaj ze przywozac sprzet musisz oplacic wszystkie niezbedne cla/podatki.. ;)
Bo tu się po wszystkim jedzie :D. Dać jednemu z drugim koreks, chemikalia, powiększalnik, to by się zajęli fotografią a nie kwękaniem nad pierdółkami ;).
Jak widzisz jednak nie wszyscy plują sobie w brodę, że wydali ciężko zarobione Złote na to szkiełko, a ja to nawet jestem zadowolony :mrgreen:.
Wracając do 6d - nieodszumione RAW'y na wysokim ISO z 5d3 oddam w zamian za RAW'y z 6D na równie wysokim! Ktoś pomoże?
Panowie, właściciele lub Ci co testowali 6D - jak się ma centralny krzyżowy AF względem 5dII /wyższych modeli? (szybkość, precyzja) w normalnych warunkach?
Ale jaka magia! Szamańskie rytuały i ten specyficzny zapach niezgłębionych obrzędów. Potem forum pełne utyskiwań "Czego dodać i na jakim etapie, żeby wywoływacz tak nie zmiękczał konturów?", albo "Koreks mi lekko zaświetla negatywy, oddać do serwisu, a jeżeli tak, to gdzie najlepiej?"
Ech... Jak cudne są wspomnienia... Były dwie chwile w całym moim ponad 20 letnim fotografowaniu, które były dla mnie magiczne. Pierwsza, gdy kręcąc pierścieniem ostrości w heliosie 58/2 z nieostrości pojawił się ostry obraz (o zgraniu linii w mikrorastrze nawet nie wspomnę). Druga: gdy w ciemni z białej, świeżo naświetlonej kartki wyłonił się coraz to wyraźniejszy wizerunek olsztyńskiego ratusza. To tak poza tematem... I to wszystko dzięki zajęciom z fotogrametrii lotniczej. Chyba się powtarzam, ale co tam...
Czy orientuje się ktoś lub ma doświadczenia jak 6D współpracuje z iPadem 4 lub 3-ciej generacji po WiFi ?? Chodzi mi głównie o podgląd zdjęć i zdalne wyzwalanie.