Odp: Kalibracja 5d3 - sens?
Habakuk,
ale skąd ty dostałeś tą puszkę?
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
No proszę! Oby teraz ktoś mądry wyraził zgodę na wymianę...
Oby trafiał tak samo po >30 tys. klapnięć... AFAIR Adam też na początku był zadowolony ze swojej piątki.
Cytat:
Zamieszczone przez
michal302
Witajcie,
Przeczytałem wątek i szczerze powiedziawszy mam w gaciach.
Za jakieś 2 miesiące ma się pojawić u mnie puszka 5d mk III. Co zrobić żeby trafić w dobry egzemplarz?
w razie problemów odsyłać w ciągu 10 dni
od kolegi. ma na pewno ok 40-50 tyś.
eeeech....a ja myślałem, że to z Canona przyszło...naiwny.
No tak-pewnie dali Ci jakąś puszkę refurbished albo coś w tym stylu, żeby potwierdzić, że każdy 5d3 tak ma. Cyrku ciąg dalszy.
Cytat:
Zamieszczone przez
michal302
Witajcie,
Przeczytałem wątek i szczerze powiedziawszy mam w gaciach.
Nie dziwne jak czytasz bez zrozumienia. Wszystko zostalo napisane. Problemy pojawiaja sie po jakims czasie a nie sa od nowisci :idea:
Cytat:
Zamieszczone przez
zaix
Myślałem podobnie :sad:
Cytat:
Zamieszczone przez
zaix
No tak-pewnie dali Ci jakąś puszkę refurbished albo coś w tym stylu, żeby potwierdzić, że każdy 5d3 tak ma. Cyrku ciąg dalszy.
wiesz co - z tym, który przyszedł, jest znacznie lepiej niż ze starym.w świetle żarowym daje rady, nie ma żadnej różnicy - starego w żarowym nie dało się używać: FF 2-3 metry.
ale idealnie nie jest. idealnie pracuje ta puszka kolegi.
Cytat:
Zamieszczone przez
Pikczer
Nie dziwne jak czytasz bez zrozumienia. Wszystko zostalo napisane. Problemy pojawiaja sie po jakims czasie a nie sa od nowisci :idea:
OK, przeczytałem ale nie od początku :P
Re: Kalibracja 5d3 - sens?
Witam
Tak pobieżnie przeczytałem ten wątek, bo niestety jest bardzo długi i szczerze się przyznam że jestem przerażony tym co zdołałem przeczytać. Sam jestem posiadaczem 5d3 od maja zeszłego roku i po przeczytaniu postanowiłem sobie sprawdzić na szybko działanie układu AF i niestety prawe skrajne czujniki krzyżowe wydają się mieć front focus, gdy centralne jak i lewe są ok :shock:. Zazwyczaj korzystam z ciemniejszych szkieł więc nie rzuciło mi się to w oczy, ale wczoraj pomęczyłem trochę 50 1.4 i na pełnej dziurze jest to widoczne. Sprawdziłem jeszcze dla 24-70 f2.8L i tak samo prawa strona układu AF wydaje się celować nieco bliżej gdzie centrum i lewa strona OK. Co prawda dla eLki nie jest to tak widoczne i przy zwykłych zdjęciach nie rzuca się to w oczy. Jak na razie sprawdzałem to przy oświetleniu żarowym jak i teraz późnym popołudniem. Muszę jeszcze sprawdzić przy dziennym jak się to zachowuje czy jest tak samo. Ale z tego co tu czytam to raczej na serwis nie ma co liczyć. Tym bardziej że mam pewne swoje niemiłe doświadczenia z serwisem jak i znajomych którzy także się z nimi użerali.