a ja zrozumiałem że miałaś taki boom na jednym ze stocków :), tak czy siak jak sama zapewne zauważyłaś taka ładna seryjka pobrań dodaje zapału do całej zabawy w microstock:)
Wersja do druku
no miałam wczoraj i przedwczoraj dwa bum na dwóch różnych stockach
na jednym 4(stockplus), na drugim 3(123rf) fotki
za karę dziś ani jednej na żadnym:DDD
ale byliśmy na grzybach i zjem sobie grzybki w nagrodę, za ciężkie trudy i dzisiejsze nico;)
pozdros:)
Czy na Shutterstocku musi być koniecznie paszport, czy może wystarczy dowód osobisty? Pytam, bo ja jeszcze mam stary dowód, paszport stracił ważność i teraz nie wiem co "wyrobić" najpierw :)
Dziękuje. Doczytałam, że może być też prawo jazdy, wiec je wysłałam. Mam w nim co prawda stare nazwisko (nie znoszę latania po urzędach), ale mam nadzieję, że można to później zmienić w profilu?
U mnie ostatnio spadek DL... Ale na SX w końcu coś się ruszyło w akceptacji zdjęć. Mam nadzieję, że i sprzedaż się poprawi.
Mam jeszcze pytanie, czy na fotolii 1 kredyt (z tych co mam) = 1 $?
Zobaczę. Na razie czekam. Jak nie zaakceptują, to wyrobię paszport i prześlę. Ale różnie to bywa z tymi stockami. Mi na 123RF przyjęli... legitymację studencką :D To mnie dopiero zaskoczyło!
A jak nie będę mogła zmienić nazwiska w profilu, to trudno, będę musiała się od nowa zarejestrować. W sumie - chyba niewiele tracę, a mogę zyskać :)
Jagódka, spróbuj ten nieważny paszport najpierw. Wydaje mi się, że im chodzi tylko o identyfikację osoby, przecież to, że nie jest ważny nie znaczy, że przestałaś istnieć :) Wydaje mi się, że ktoś pisał, że przyjęli mu nieważny paszport.
Ja musiałam sobie wyrobić nowy bo stary był na stare nazwisko.
Reno, dziękuje za radę. Prawo jazdy - niestety - odrzucili :(
Miałam nadzieję, że przejdzie i nie będę musiała wybrać się po paszport (ja też mam stare nazwisko w swoim, no i się przeterminował kilka lat temu). Nie znoszę załatwiać spraw w urzędach, ale cóż, będę musiała to zrobić, bo na Shutterstosku nie da ię jedna kpóźniej poprawić nazwiska w Profilu.
Fotoaloja, ty chyba niedawno wyrabiałaś paszport. Długo czekałaś?
hmm odnośnie czekania to może być problem... wiesz jak działają polskie urzędy... każdy innaczej, więc nie sugerowałbym się tym jak sytuacja wyglądała u innych forumowiczów. Na pewno jakaś ustawa wyznacza najdłuższy możliwy czas oczekiwania... na pewno w sieci gdzieś jest opublikowana...
Pozdr,